MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 Kinderen van de Golden Sands

Reactie van Josť Kleyn op "MaleisiŽ met kinderen":

"Op 23 augustus bezochten we Cosmoís World, ondanks de regenachtige dag was het tot onze verbazing helemaal niet druk. Omdat het voor kleine kinderen (Rebecca 6 jaar en Bibian 3 jaar) veilig is opgezet kunnen ze heel veel alleen. Dat vonden de meiden natuurlijk geweldig! Wat ons betreft was het enige nadeel de lengte beperking die voor de kinderattracties geldt.
Deze zijn uiteraard naar Maleisische maatstaven. Tot 1.40m ben je kind, maar de attracties hebben hun eigen lengte beperkingen en zijn soms maar toegankelijk tot 1.24m Gevolg was dat onze dochter van 6 een aantal kinderattracties niet in mocht vanwege haar lengte, discussiŽren had geen zin ďze is te oud, zeiden de guardsĒ. Dat was voor haar erg jammer.
Onze kinderen vonden Melaka heel interessant. Wij liepen de volgende wandelroutes en gingen met de fietstaxi terug naar het hotel en het zwembad (we vertokken vroeg en waren dan rond 13.00 uur terug in het hotel, anders werd het veel te warm voor de kinderen).
Vanaf het hotel via Jln Bunga Raya (leuke winkeltjes), en de promenade langs de rivier (slijkkruipers kijken bij eb), naar het Maritiem Museum. Terug via Chinatown en vandaar met de fietstaxi. Renaissance Hotel) naar het centrum en vanaf ďhet StadhuysĒ omhoog naar St. Pauls Church (grafstenen lezen in Oudhollands) en daar vandaan naar beneden naar de Porta de Santiago (langs de overblijfselen van de begraafplaats). Fietstaxiís staan beneden te wachten (wel flink afdingen). Heel veel voor fotomodel gespeeld, het was rond het 50 jarige bestaan van Malaysia. Er waren dus veel toeristen (vooral uit Sabah en Sarawak) die met ons op de foto wilde, leuke gesprekken gevoerd en uitnodigingen ontvangen.
Door de winkeltjes langs de wandelroutes en een ijsje zo nu en dan blijft het leuk voor de kids. Het Renaissance Hotel was geweldig, voor Ä70,- (incl. super uitgebreid ontbijtbuffet) verbleven we in een junior suite, waar zonder extra kosten in de zitkamer 2 bedden voor de kinderen werden neergezet. Lekker zwembad met kinderbad op de 9e etage, dus een afkoelend windje is gegarandeerdÖ"

 


Het moet een feest zijn voor kinderen om in MaleisiŽ op vakantie te zijn. En dat is het ook. Het is voor hen ťťn groot kinderfeest.

Van zacht aflopende zwembaden of een apart kinderzwembad bij het hotel, tot grootse zwemparadijzen, zoals Sunway Lagoon (Kuala Lumpur), A'Famosa (Melaka), the Lost World of Tambun (Ipoh), of Bukit Gambang bij Kuantan aan de Oostkust. Deze zijn uitgerust met o.a. veel glijbanen en golfslagbaden. Deze zwemparadijzen kunnen druk zijn in de schoolvakanties, maar laat u niet weerhouden. De grote schoolvakantie in MaleisiŽ valt aan het einde van het jaar en deze duurt (net als bij ons) zes weken.
Vaak hebben deze parken ook andere attracties, zoals kabelbanen, paintballen, of Quad rijden. Men mikt niet alleen op kinderen. Ouders kunnen zich hier ook vermaken.

Pretparken zijn er voor de kinderen ook te vinden. U begrijpt, dat pretparken in MaleisiŽ een mix is van avontuur, waterspelen en achtbanen. Reisorganisatoren bieden ook wel "packages" aan: een overnachting bij of in een pretpark behoort dan tot de mogelijkheden.
De nieuwste pretparken zijn Legoland, Hello Kitty (beide in het zuiden bij Johor Bahru) en het Escape Theme Park op Penang.

xx


 

 

 


Heel bekend zijn de pretparken in de Genting Highlands, Cosmo's World (in Times Square winkelcentrum) en The Mines en Sunway Lagoon bij Kuala Lumpur, maar u vindt ze ook bij andere grote plaatsen (zie de tabel hierboven over Pretparken).

Mensen in MaleisiŽ houden van kinderen.
In de grotere steden, maar ook in de kleinere plaatsjes, ziet u altijd wel speelterreinen met toestellen. Kinderen spelen graag buiten en vriendschap is tussen kinderen gauw gesloten, ongeacht de taal die ze spreken.


Vanaf de zesde etage
Zeer kindvriendelijk hotel op Penang: de Golden Sands

Kijkt u eens in de reisbrochure van uw touroperator, hoe het zwembad eruit ziet. Vaak is dat al indicatie of men van kinderen houdt.
De hotels hebben meestal ook een kids club, waar uw kind de gehele dag naar toe kunt, zoals de Rasa Sayang en Golden Sands op Penang. 
Er vinden binnen activiteiten plaats, maar ook maakt bijv. gezamenlijk zwemmen deel uit van het programma. 
Mocht uw kind toevallig jarig zijn, dan wordt er een leuk feestje gevierd: met een echte taart.

Wanneer u wilt lunchen of dineren zult u merken, dat er op uw kind gelet wordt door het personeel. Men vindt zo'n kind uit het verre Nederland heel schattig 
Denk nu niet "mijn kind is kieskeurig met het oosterse eten", want naast exquise gerechten kent de de rijk gevarieerde keuken natuurlijk ook patat (chips) en mayonaise.
In elk winkelcentrum zijn er wel restaurants te vinden van een zeer bekend Amerikaans Fastfoodketen.

xx

 

 

 Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite