MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


MINES WONDERLAND

Het is een warme zomerdag en Alice zit met haar zus aan het meer. Haar zus leest een saai boek voor en Alice verveeld zich erg. Plotseling ziet ze een wit konijn lopen, dat zegt dat het veel te laat is. Het konijn haalt steeds een horloge tevoorschijn.
Alice loopt het konijn achterna en die gaat zijn konijnenhol in bij de boom. Alice volgt hem, maar maakt een hele lange val en komt zonder pijn op de grond terecht. Ze ziet een klein deurtje met daarachter een mooi tuin, waar ze naartoe wil.

Alle kinderen van Kuala Lumpur zijn opgegroeid met een bezoek aan het themapark, winkelcentra en hun kleine dierentuin. Wij kwamen pas om 6 uur aan en kochten de kaartjes. Toen het echter donker werd, lichtte het park letterlijk op, en het was best mooi. Om te beginnen hebben we voornamelijk een wandeling gemaakt door alle tuinen en de tijgerzoo. Blijkbaar was een babytijgerwelp nogal een beroemdheid tijdens ons bezoek. Nu, ik denk dat deze ondertussen wel volwassen is geworden en niet meer zo schattig is.

Het Mines Wonderland pretpark, is gebouw aan een meer, dat vroeger een dagmijn was. Deze dagmijn is volgelopen met regenwater en zodoende is het meer ontstaan. Het park gaat pas tegen de avond open (zie de openingstijden onderaan). Het ligt zo'n 25 minuten verwijderd van het centrum van Kuala Lumpur. Het recreatiepark is ťťn van Kuala Lumpurs geliefde weekenduitjes. Mines Wonderland heeft diverse attracties, waaronder een winterhuis met echte sneeuw, restaurant en nog veel meer.
Na een drukke, warme dag in Kuala Lumpur komen de inwoners vaak naar dit park, waar men kan genieten van de gekleurde lichtjes en de sneeuw.
Terwijl de zon ondergaat, komt The Mines Wonderland tot leven met duizenden gekleurde lichten om bezoekers te verwelkomen. Direct bij de ingang van het park spettert het water tussen bronzen paarden in de enorme, indrukwekkende Unity Fountain (Fontein van de Eenheid).
Achter de fontein liggen de drakensculpturen, verlicht en zien er majestueus uit in de nacht. Er zijn nog veel meer verbazingwekkende wonderen te zien en plezierritten om van te genieten. Je kunt genieten van de cruise op het grote meer, de Wa-Wa Splash Duck Tour (een waterbus) nemen, naar de Mini Zoo gaan en onder andere kijken naar de met uitsterven bedreigde White zien Bengaalse tijger, die vrij rondloopt in een afgesloten gebied, terwijl je over de brug loopt.

Andere dieren, die je kunt zien zijn onder meer de pauw, de gezwommen, de geiten en de aravogel. Verwacht niet al te veel want deze mini-dierentuin is heel veel kleiner in vergelijking met Zoo Negara . Bezoek het amfitheater om de spectaculaire muzikale fontein te bekijken, waar het water in de lucht danst terwijl de muziek en het licht in de omgeving verlichten. Er zijn 2 shows per dag. De show wordt afgesloten met de aqua lasershow.

A = Ingang   K = Karper vijver
B = Fontein van de eenheid   L = Nostalgische autootjes
C = Het witte koninkrijk   M = Achtbaan
D = Eenheids trein >xx N = Zheng He Treasure scheepslantaarn
E = Het geheim van de tijger   O = De Hemelse Tempel
F = Tuinboot   P = De muntentuin
G = Mini Golf   Q = Theater/ Muzikale Fontein
H = Opblaasbaar Wonderland   R = Grote drakenbeelden
I = Treintje   S = Water Taxi
J = Het Winterhuis   T = Licht Fantasie op het water

De hoogtepunten van het park:

J = Het Winterhuis
Dit Winterhuis herbergt een ijsfabriek. Met een temperatuur -10įC to -15įC (onder 0į) is dit Sneeuwpaleis de eerste Winter Wonderland attractie in MaleisiŽ. Er zijn mooie ijssculpturen te zien en er is ook tijd voor ontspanning. Tevens kunnen de kinderen hier nog iets leren. Het Sneeuwpaleis is in de tropen een wonderlijke ervaring. Het is in feite het hele jaar door winter in dit huis

Q = Muzikale Fontein
Dit Muzikale Fontein openlucht theater kan 4000 toeschouwers tegelijk herbergen. Licht, muziek, water zorgen voor een speciaal showeffect. De "waterdans" is een spectaculair gezicht.

Q = De Muzikale Fontein
De muzikale fontein wordt beschouwd als een van de beste in dat deel van het continent. De muziek bevat prachtig ontworpen waterfonteinen die water omhoog schieten terwijl de muziek speelt en worden verlicht door een volledige reeks kleuren. Het landschap is gewoon spectaculair en je bent gegarandeerd van minimaal twee shows per avond. Het podium komt ook tot leven met acrobaten, goochelaars en poppenshows.

C = Het Witte Koninkrijk
Er zijn diverse soorten dieren, die in en rond het park leven. Zij worden getoond in verschillende vormen: als standbeeld, maar ook levend. Sommige kun je verlicht zien met duizenden lichtjes. Het witte koninkrijk  herbergt zeldzame albinosoorten, zoals tijgers, pauwen en papegaaien.

T = Licht Fantasie op het Water
Aan de oever van het meer kun je op de promenade genieten van waterdieren, die trots op meer drijven. Ze zijn verlicht met duizenden lichtjes en het is spectaculair om te zien.

N = Zheng He Treasure Scheeplantaarn
Treed in de voetsporen van Admiraal Cheng Ho die zijn vloot van meer dan 200 schepen leidde naar de Westerse zeeŽn. Dit gebeurde zo'n 600 jaar geleden. Uitgerust met audio, visuele en geluidseffecten brengt men hier het verleden tot leven.

E = Het geheim van de Tijger
Ontdek de wetenswaardigheden over tijgers. Je zult versteld staan van de Geheimen van de Tijger, die je nog niet wist.

L = Nostalgische auto's
Maak een ritje over ouderwetse wegen in je favoriete, nostalgische auto en ervaar deze momenten in een tropische omgeving.

F = Tuinboot
Een boot neemt u mee op een cruisen langs een 200 meter lang kanaal. Geniet van het prachtige landschap een van de ontspannende sfeer.

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag : 6 nm - 11 nm

Zaterdag & zondag : 5 nm - 11 nm

Schoolvakanties en nationale feestdagen : 5 nm - 11 nm

*op maandag gesloten, behalve tijdens de schoolvakanties en op nationale feestdagen.

 

xx

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite