MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Vogels
in het Bird Park

Calimero is een klein, zwart kippenkuiken in een gezin met verder enkel gele kuikens. Op zijn kop draagt hij een halve eierdop met een barst.
Calimero staat onder meer bekend om zijn beteuterde uitspraak: "Zij zijn groot en ik is klein, en da's niet eerlijk, o nee".

 


De neushoornvogel (Hornbill)

Voor iemand als ik, die van de natuur en vooral vogels houdt, hebben ze in het Bird Park (kuala Lumpur) gewoon een hemel op aarde gecreŽerd. De hele botanische tuin is gewoon een paradijs en dit is de kers op de taart voor de vogels. Waar anders vind je zoveel variatie en wandel je tussen enkele van de meest kleurrijke vogels uit de vrije natuur. Ik haat het om vogels te bekijken, die in kooien zitten, omdat vogels bedoeld zijn om te vliegen (vandaar de uitdrukking vrij als een vogel) en hier hebben ze het concept "vrije vlucht" zo goed begrepen. Alle vogels leven /broeden van nature in hun eigen leefgebied. Met al die bomen, struiken, takken, gevallen bladeren, dichte begroeiing, vijvers, is dit park bijna een echt tropisch bos, dat erg belangrijk is voor het behoud van zeldzame vogelsoorten.

Kids zijn enorm geÔnteresseerd in vogels. Vooral de nationale vogel: de neushoornvogel (de Hornbill).'t Liefst zouden ze een verrekijker meenemen deze vogel te spotten. De kans, dat je deze vogel een keertje in de vrije natuur te zien krijgt, is groot.
Vooral in MaleisiŽ kun je veel kleurrijke vogels zien. Er zijn meer dan 750 vogelsoorten te vinden in MaleisiŽ. Er zijn zelfs mensen, die speciaal naar MaleisiŽ reizen om vogels te spotten. De overheid organiseert zelfs een Internationale Bird Race in Frasers Hill (in de bergen). Behalve vogels die zaden etene zijn er ook roofvogels. Top roofvogels zijn onder meer de oosterse honingbuizerd, visarenden, zwarte baza, zwartgeschouderde vlieger, Japanse sperwer, grotere gevlekte adelaar, Chinese havik en grijsbuizerd. Deze kun je alleen in de vrije natuur spotten. Maar je kunt ook mooie vogel bekijken in het vogelpark (Bird Park) in Kuala Lumpur.

De neushoornvogel......

Een uitgelezen kans om eens echte neushoornvogel te kunnen bewonderen is in het Bird Park in Kuala Lumpur. Het ligt tegenover de OrchideeŽntuin.
Een taxirit er naar toe kost RM15,- Dit is vast tarief, want als je teruggaat moet je bij een loketje hetzelfde bedrag betalen voor de terugweg.

Het park is bereikbaar met bus nr. 30 (vanaf Jalan Sultan Mohamed, of met bus nrs. 22 en 38 vanaf Lebuh Pasar Besar.

Als bewijs, dat je betaald hebt krijg je een polsbandje om.
Het park is het grootste, met een net overspannen, vogelpark ter wereld. Men kan hier meer dan 5000 verschillende vogels bewonderen. Hiervan komt zo'n 90% uit MaleisiŽ en 10% uit het buitenland.
Sommige vogels zitten in kooien, andere lopen vrij rond.
 

xx

Tamanburung oftewel het vogelpark
 

In het Bird Park

xx
Het park doet bij binnenkomst een beetje ouderwets aan. Betonnen dieren dienen als vuilnisbak. De mensen zijn behulpzaam en vriendelijk.

Het park is verdeeld in diverse afdelingen (4). Het hoog opgehangen net voorkomt dat de vogels wegvliegen.
Om te voorkomen dat de vogels bij elkaar kunnen komen, moet je af en toe door een sluisdeur.
Het terrein in het Bird Park gaat op en neer. De paden zijn goed verzorgd. Ze hebben geprobeerd om het park zo natuurlijk mogelijk aan te leggen.
Hier en daar is een kiosk, waar je een ijsje of een drankje kunt kopen, maar ook voedsel voor de goudvissen, die in de vijvers zwemmen.
Uiteraard is dat voedsel niet voor de vogels, want iedere vogel heeft weer een ander, speciaal dieet.

Er zijn ook fotografen, die plaatje van je willen maken met een papegaai, of schrijvers die jouw naam in het het Arabisch (?) willen schrijven.Het hoogtepunt van een bezoek aan het Bird Park is zone 4. Hier bevindt zich een souvenirwinkel, restaurant (tot 10 uur 's avonds open) en het is de afdeling, waar je de kleurrijke hornbills (neushoornvogels) kunt bewonderen.
Zij vliegen van de ene kant naar de andere. Het zijn reusachtige vogels met een spanwijdte van ca. 2 meter. Regelmatig vliegen zij ene kant naar de andere.
Ook laten zij zich gemakkelijk fotograferen.

De meest in het oog op de neushoornvogel is zijn snavel. Hoewel men zou kunnen denken dat zo'n grote snavel enkele kilo's zou wegen, heeft het verkeerd. Het bestaat uit een sponsachtig botweefsel met holle cellen en het bestaat voornamelijk uit lucht.
Aan de ene kant kan de neushoornvogel zijn geluid dieper en luider maken. Maar misschien gebruikt hij zijn snavel - net als de toekan - als airconditioning.


 

xx

Mooie paden..
 

De roze flamingo's....

xx
Neushoornvogels gebruiken hun snavel als een vinger om fruit te plukken van bomen of om kleine dieren uit de grond peuteren. De randen van de bek zijn gekarteld als een zaag om dingen vast te houden en door te knippen. De neushoornvogels poseren voor je in de takken van de bomen om even later weer weg te vliegen naar een andere boom. Het park is goed onderhouden. Je kunt zien dat alles goed onderhouden wordt. Regelmatig worden er vogelshows in het park gegeven. Zie de onderstaande lijst met activiteiten.
Elk uur is er wel wat te zien.

De hoogtepunten zijn echter:
11.30 Het voeren van de neushoornvogels Zone 4
12.00 Het voeren van de papegaaien Zone 4
13.00 Het voeren van de struisvogels Zone 4
14.30 Het voeren van de adelaars Zone 4
15.30 Een vogelshow in het amfitheater. Zone 4

Deze vogels in het park blijven natuurlijk wilde dieren, daarom moet je toch voor ze uitkijken.
Ze kunnen zonder waarschuwing naar je pikken of bijten, wanneer je ze wilt aanraken.

 

Het vogelpark is geopend van:
9 uur 's morgens tot 7 uur 's avonds.

De toegangsprijs:
- volwassenen RM 70
,-
- kinderen RM 50,- Verblijfsduur: 2 uur

Adres:

KL Bird Park
No. 920 Jalan Lembah Taman Tasik Perdana
50480 Kuala Lumpur
Tel : 603-2272 1010 (kantooruren)
Fax
: 603-2273 5428
e-mail: klbirdpark@po.jaring.my

 

 

   Ben van Wijnen

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite