MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 


VLINDERS

Stampertje legt Bambi uit, dat het geen vogel is, maar een vlinder. De vlinder vliegt weg, waardoor Bambi denkt dat een grote gele bloem, een vlinder is. Stampertje legt hem uit, dat het eigenlijk een bloem is. De jonge Bambi, probeert aan één van de bloemen van het kleine veld te ruiken, maar komt oog in oog te staan met een jong stinkdier. Bambi noemt het diertje 'Bloempje', waardoor Stampertje bulderend van het lachen, over de grond rolt.

Door het schemerige oerwoud voert een paadje omhoog naar een waterval. Alles is groen, behalve iets geels, dat over het pad vliegt. Het blijkt een vlinder! Welkom in één van de meest fascinerende fladderoorden ter wereld: Maleisië. Nagenoeg loodrecht staat de zon aan de tropische hemel. In de kampong begint de dag heet te worden. De vogels, die zich tijdens de eerste uren van de dag volop lieten horen, beginnen zich koest te houden. Te warm.


Alleen zwaluwen, reptielen en insecten trekken zich daar niets van aan. Vrolijk fladderen gele en witte vlinders langs de smalle asfaltwegen, op zoek naar bloemen, of misschien zomaar wat rondfladderend.
Vrijwel iedereen houdt van vlinders, vooral van dagvlinders. De meeste daarvan zijn kleurig, fladderen vrolijk en doen geen vlieg kwaad; vlinders zijn juist nuttig: ze bestuiven bloemen!
In en rond een Meleise kampong met veel bomen en struiken is doorgaans nog wel een rijkdom aan vlindersoorten te vinden. Wie er een weekje heeft doorgebracht en denkt alle vlindersoorten nu wel gezien te hebben, die vergist zich.
Op een mangoblad lijkt een dood blaadje te zitten. Onverwacht slaat het ‘blaadje’ zijn vleugels uit: het blijkt een prachtige blauw-met-oranje vlinder. Het dier fladdert een paar meter verder, strijkt weer neer, slaat de vleugels een paar keer dicht én weer open en ten slotte opnieuw dicht, waarna alleen nog de bruine onderkant zichtbaar is.
Een zwart-wit vlindertje vertoont hetzelfde gedrag, evenals een schijnbaar witte vlinder waarvan de vleugels een prachtige zwarte tekening vertonen, met zelfs een hoekje geel.

KL Butterfly Park


Het Kuala Lumpur Butterfly Park ligt vlakbij de Lake Gardens. Het park is een nabootsing van de natuurlijke omgeving van deze vlinders: het regenwoud. Het vlinderpark is niet toeristisch en er heerst een oase van rust. Er zijn talloze prachtige vlinders te zien en er zijn diverse wandelpaden door de tuin. Het is heel erg mooi aangelegd met heel veel verschillende soorten vlinders en planten, mooie heldere waterpartijen met watervallen en fonteinen.

In het Butterfly Park vliegen zo'n 5000 vlinders en er zijn 120 soorten. Om dit mooie park te maken hebben ze gebruik gemaakt van zo'n 15.000 planten en enkele vijvers gegraven.
Langs de paden zijn enkele bankjes zodat je kunt gaan zitten en de vlinders goed kan bekijken. Ze vliegen namelijk om je heen! Hier en daar heeft men ook plaatsen gemaakt, waar de vlinders van het neergelegde fruit, zoals ananas, kunnen eten.

xx

Butterfly

 Andere attracties zijn Japanse koi vissen, zoetwaterschildpadden, levende insecten en een museum met een grote verzameling vlinders en insecten uit de hele wereld.
Kuala Lumpur Butterfly Park is een echt geheim paradijs waar vlinders eigenlijk nonchalant vliegen te midden van geurende bloemen en bloeiende wijnstokken.

Het is een genot om deze vlinders te zien vliegen. Soms komen ze op je zitten om even uit te rusten.
Vanuit de uitkijktoren krijg je een mooi overzicht op het park.
Op de weg naar buiten kom je door een klein insectenmuseum, waar het heerlijk koel is. Vandaar kom je in een souvenirwinkel, waar je o.a. opgezette vlinders en insecten kunt kopen.
Vlakbij het Butterfly Park zijn de Orchideeëntuin en het Bird Park.

Het Kuala Lumpur Butterfly Park ligt bij de Lake Gardens en de hoofdingang is aan de Jalan Cenderasari. De vlinderboerderij ligt binnen de stadsgrenzen van Kuala Lumpur, zodat het park goed te bereiken is.

xx

Beautiful spots.

 

Butterfly

 

  Ben van Wijnen

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite