MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 


KIDS VISSEN

Op een dag waren moeder Koraal en vader Marlin aan het oppassen op hun vis-eitjes, Koraal wou graag dat één van hun kinderen NEMO moest heten, maar Marlin vond dat een vreselijke naam. Marlin had liever Marlin junior en Koraal junior.
Marlin wou weg zwemmen om eitjes te zoeken maar opeens kwam er een gevaarlijke vis aan en at alle eitjes plus moeder Koraal op. Dat was heel erg, maar er was nog één geluk er was nog één eitje overgebleven. Marlin wist meteen al een naam, als de vis geboren was: NEMO, zo had zijn vrouw dat gewild.


Clownvisjes

“Ik had vandaag een gelukje op het strand. Er kwam een jongeman uit het water met een zakje zeewater. Ik was geïnteresseerd en liep naar hem toe. Toen zag ik, dat in het zakje een kleine, tropische vis zwom. Hij had deze vis gevangen, vertelde hij mij. Hij leegde het zakje in een grote bak en zag daar nog drie kleine tropische visje. Hij verkocht ze aan een handelaar, zei hij. En deze handelaar verkocht de tropische visjes aan Nederland, zodat wij ze in een aquarium konden doen.
Vis in een aquarium. Dan heb je goede begeleiding nodig en moet je veel aanschaffen. Ik bekijk ze liever snorkelend boven het koraal!"

Nee, niet echt vissen. Dat kan niet in de hoofdstad van Maleisië, maar als je echt wil genieten van alle soorten vissen, die hier in dit tropische land leven, moet je naar KL AQUARIA. Dit bevindt zich bij de twee hoge torens: de Petronas Towers, maar het is moeilijk te vinden. Met deze beschrijving kom je er, wanneer je in het winkelcentrum KLCC Suria bent:
Neem de roltrap naar de kelder van het winkelcentrum Suria. Draai je linksom en loop zo'n 25 meter, totdat je het bordje "KL Aquaria" ziet. Je gaat rechtsaf en er volgt een lange "pedestrian tunnel" (voetgangerstunnel).
Daarna steek je een ondergrondse parkeergarage over. Vervolgens kom je op een kleine "food court". Nu is het nog zo'n 20 meter naar het Aquaria.

Het Aquarium is mooi opgezet. Het wil ons de reis van het water laten zien vanaf de hoge bergen tot in de diepe zee.
Je volgt een lange waterweg van de rivier vanaf boven in de bergen, door het regenwoud naar de mangroves zee. Je gaat naar de koraalriffen en de diepe wateren van de zee. Je ziet de vissen, die leven in rivieren, mangroves, koraalriffen en diepzee vissen. De reis begint bij de watervallen, hoog in de bergen. Dat is de oorsprong van de rivier. Langzaam gaat rivier richting zee. Je ziet, welke dieren er allemaal in de rivier leven. Om de wortels van de bomen die in het water staan (mangrove), zie je de kleinere visjes, die tussen de wortels beschutting zoeken tegen de grote roofvissen. Maar je ziet ook de gigantische "catfish" (meerval), die in de regenrivier leeft. Ook zie je zeldzame aapjes, giftige kikkers, slangen e.d., die in en bij het water van de rivier leven.

Langzaam komt je bij de kust: de mangrove bossen. Hier zie je kleine haaitjes, zeesterren en roggen. Met behulp van een medewerker kun je sommige vissen aaien. Je komt voorbij de koralen, waar de kleinere visjes bescherming zoeken. De koralen zijn allemaal nagemaakt, dus ze komen niet uit zee. Je ziet kleurrijke vissen en prachtige zeeanemonen.

Een hoogtepunt van deze reis is een glazen tunnel van het Aquaria. Je gaat op het pad staan en je wordt automatisch voort bewogen. Als je langer naar de vissen wilt kijken, stap je van het pad af. Zo kun je langer genieten van de onderwaterwereld. Het bewegende pad is zo'n 90 meter lang en je kunt in deze tunnel ongeveer 3000 verschillende vissoorten zien. Het glas van de tunnel is 5½ cm dik. Het draagt het gewicht van 2,7 miljoen liter water. Hij is 1,80 meter hoog. In deze tunnel zie links, rechts en boven je allerlei vissen, zoals zandtijgerhaaien, moeralen, schildpadden, verpleegsterhaaien en roggen. Ook is er een scheepswrak, nagebouwd van echt scheepswrak (de Royal Nanhai). Hier hebben enkele koraalvissen bezit van hebben genomen.

 

Open:

Maandag - Vrijdag  11.00am – 8.00pm
Weekend, Maleise Schoolvakanties en Feestdagen 10.30am – 8.00pm

Het laatste kaartje wordt om 19.00 uur verkocht.

 

xx

 

 

 

    Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite