MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Kids Snorkelen

Snorkelen is zo ontzettend leuk. Sinds ik kan snorkelen, is dit ťťn van mijn activiteiten op vakantie. Als je het nog nooit gedaan hebt, zeker doen! Dus als ik snorkel op de Perhentian Eilanden.... zie ik overal kleurrijke visjes tussen het koraal.
Ik snorkel nu al tien jaar. Toen ik vier was, en een maand of drie zwemles had, begon ik al met snorkelen. Je hoeft dus nog geen zwemdiploma te hebben om te snorkelen, maar je moet wel watervrij zijn. Geen angst hebben om met het hoofd in het water te gaan en ook niet direct in paniek raken, wanneer er toch wat water in de mond komt.

MaleisiŽ heeft enkele van de meest ongerepte en levendige koraalriffen in Zuidoost-AziŽ. Het weer in dit land is tropisch. Het is het hele jaar door warm, vochtig en regenachtig - met een grote hoeveelheid regen tijdens de jaarlijkse moessonseizoenen. Dat is aan de oostkust van het vasteland van oktober tot februari. Hier bevinden zich dan ook mooie snorkeleilanden.
Gedurende het hele jaar is de gemiddelde watertemperatuur 26 tot 30 į C is. Het zicht in het water is over het algemeen helder en kan op perfecte dagen tot 40 meter diepte reiken.


Zoek de verschillen

MaleisiŽ maakt deel uit van de zogenaamde ďkoraaldriehoekĒ. Deze bestaat uit de landen MaleisiŽ, IndonesiŽ en de Filipijnen. In deze driehoek vind je de grootste verscheidenheid aan onderwaterleven ter wereld. In deze driehoek vind je een schitterende onderwaterwereld. Geschat wordt dat het 30% van de prachtige koraalriffen en 35% van de tropische rif vissen op de wereld bevat. Er zijn dan ook dan 350 kleurrijke koraalsoorten te vinden in geheel MaleisiŽ.


Verschillende van de levendige riffen liggen dicht bij het wateroppervlak, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor iedereen, die snorkelt. In goed beschermde gebieden is het vrij gemakkelijk om groene zeeschildpadden, anemoonvissen (waaronder ocellaris clownvissen, vooral bekend als "Nemo"), verschillende soorten maanvissen en zelfs zwartpuntrifhaaien en mantaroggen te zien .
Aan de oostkust van MaleisiŽ vind je tropische eilandjes omringd door helderblauw water waar je uitstekend kunt snorkelen. Ze bieden een schat aan geweldige snorkelplekken. De betoverende Perhentian-eilanden (Kecil en Besar), waar je gemakkelijk kunt snorkelen met zeeschildpadden en haaien, zijn zeker de meest bezochte onder hen. Wees niet bang voor haaien, want het zijn kleine; grote komen er niet voor.
Op Pulau Besar kun je bijvoorbeeld snorkelen vanaf het strand bij Teluk Pauh, Teluk Keke en in Flora Bay. Veel andere plekken kunnen worden bereikt met boottochten, zoals Fish Point, Shark Point of, buiten de hoofdeilanden, Rawa Island.
Samen met Pulau Redang (waar de prachtige koraalriffen het best bewaard zijn gebleven) en 6 andere eilanden, vormen de Perhentian het Pulau Redang Marine Park, voor de kust van de provincie Terengganu. De hotels op alle eilanden bieden allemaal tripjes aan naar de beste snorkelgebieden. Je gaat dan met een bootje naar het kristalheldere water van een nabijgelegen koraalrif.
Verder naar het zuiden is Pulau Tenggol ook een goede snorkelplek, evenals Pulau Tioman en de omliggende kleinere eilanden. In tegenstelling tot de oostkust is de westkust van het schiereiland niet bekend vanwege zijn koraalriffen, met uitzondering van de eilanden Langkawi en Pulau Payar, waar snorkelen redelijk is.


Het schiereiland MaleisiŽ is ongetwijfeld een geweldige bestemming om te snorkelen. De echte ďmustĒ om te snorkelen is echter zonder twijfel Maleisisch Borneo, en met name de provincie Sabah. De eilanden bij Sabah staan bekend als ťťn van de beste duik- en snorkellocaties in AziŽ. De kleine eilanden voor de kust van Sabah zijn de perfecte reisbestemming voor toeristen die graag willen verkennen en snorkelen in afgelegen plaatsen vol met dieren in het wild. De 5 eilanden van Tunku Abdul Rahman Marine Park, met inbegrip van Pulau Manukan, Pulau Sapi, en Pulau Gaya, liggen aan de oostkant van Sabah, niet ver van de hoofdstad Kota Kinabalu. Dit is een goed toegankelijke gebied. Langkayan Island (omgeven door levendige koraalriffen, waar je zeeschildpadden, roggen en haaien kunt spotten), Selingan Island (ook bekend als ĎTurtle Islandí, beroemd om zijn neststranden), Mataking Island (met zijn sprankelende witte zand en betoverende blauwe wateren) en het eiland Sipadan, door Jacques Cousteau beschreven als een "Ongerepte kunststuk", zijn allemaal geweldige en exclusieve plekken om te snorkelen.
Ook de eilandjes Mabul en Kapalai zijn echter zeker de moeite waard voor een snorkeltrip!

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite