MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Slangen in MaleisiŽ

Kaa (in Jungle Boek) is een sluw en verleidelijk karakter, Kaa spreek vaak met een zachte en betoverende toon om op die manier zijn slachtoffers in een soort droom toestand te brengen.
Kaa manipuleert tevens zijn slachtoffers door vals vertrouwen te schenken, zodat hij achteraf zijn slachtoffers, onverwacht kan opeten. Deze jachttechniek wordt nog is versterkt vanwege het feit dat hij zijn prooi kan hypnotiseren aan de hand van zijn ogen.


Niets is zo leuk bij mijn neefjes verjaardag, als hij weer eens beneden komt met de mededeling, dat Willem weer ontsnapt is. Zijn slang van bijna twee meter was ergens anders naar toe gekropen! Mijn neefje is acht jaar oud.
Zijn moeder, mijn tante, heeft twee huisdieren: een hond en een enge vogelspin. Dus het houden van enge dieren is wel een familiedingetje.

Slangen staan bekend als enge, gevaarlijke dieren. Voor sommige soorten is dit waar, maar er zijn ook ongevaarlijke slangen. Slangen zijn reptielen. Ze zijn familie van de hagedis, maar hebben geen pootjes en glijden over de grond. Ze hebben een schubbenhuid. Er zijn heel veel soorten slangen.
Gifslangen hebben giftanden. Zij verlammen of doden hun prooi met gif. Prooien zijn bijvoorbeeld knaagdieren en vogels. Sommige gifslangen zijn gevaarlijk voor mensen. Je kunt erg ziek worden of zelfs doodgaan van het gif.
Wurgslangen kunnen ook bijten, maar zijn niet giftig. Zij verstikken hun prooi. Grote slangen kunnen heel grote prooien wurgen. Slangen kunnen niet kauwen en slikken de prooi helemaal door! Een voorbeeld van een wurgslang is de python.
In Maleisie zijn er niet veel giftige slangensoorten. Ik denk, dat er in MaleisiŽ 168 soorten slangen zijn (waarvan 26 soorten giftig zijn ). Volgens de krant ďThe StarĒ zijn er in MaleisiŽ ongeveer 2.600 tot 3.700 gevallen van slangenbeten per jaar, waarbij jaarlijks tussen de ťťn en zes dodelijk zijn. Gelukkig komen wij alleen in hotels en daar komen deze slangen voor. Ook wordt er door gidsen goed uitgekeken, waar je loopt als je met hen de jungle in gaat.

Krant "The Star" berichtte:

Bouwvakkers zijn tijdens hun werk gestuit op misschien wel de langste python ter wereld.
Het beest weegt zo'n 250 kilo. De gigantische slang, die ongeveer 8 meter lang is, werd gevonden op het tropische eiland Penang. Op die plek werd een viaduct gebouwd. Normaal gesproken bereiken volwassen pythons van dit soort een lengte tussen de 3 en 6 meter. Het is mogelijk dat er in het wild nog langere pythons leven..

Waar kun je in Maleisie slangen bewonderen?

 

Wat moet je doen als je gebeten bent door een slang?
Als je gebeten bent, STOP MET LEZEN EN GA NAAR EEN ZIEKENHUIS!
De kans is klein omdat we 139 ziekenhuizen in het hele land hebben met antigif. Hier zijn een paar handige tips als je bent gebeten.

  1. Ga niet naar een kliniek. Tijd is heel erg belangrijk. Bel 999 en vraag hen om u door te verbinden met het dichtstbijzijnde ziekenhuis met antigif bij u in de buurt.

  2. Probeer de slang vanaf een veilige afstand te beschrijven of te fotograferen. Er worden verschillende soorten antigif gebruikt om verschillende slangenbeten te behandelen.

  3. Zelfs als je denkt dat alles in orde is, ga dan naar een ziekenhuis. Sommige slangen, zoals de koraaladder, hebben misschien geen onmiddellijke pijn of zwelling, maar dodelijke gevolgen.

Okť, dus hier zijn enkele slangen, die giftig zijn.

 

xx
Gestreepte kraits (koraalachtige slang)
xx
Links: de gestreepte kraits
Je vindt ze in het laagland tot in bergachtige bossen, maar waarschijnlijker rond beken en rivieren. Deze jongens zijn enkele van de meest giftige slangen die er zijn, maar gelukkig zijn ze meestal niet agressief en jagen ze op andere slangen.
xx
Naja (Cobra)
xx
Links: de Naja (Cobra)
We denken dat deze vrij gemakkelijk te herkennen is. Maakt luide sissende geluiden, de staande houding met een verbreed hoofd. Deze dodelijke cobra is te vinden in heuvelachtige gebieden tot 700 m en dichtbij door mensen bewoonde gebieden.
xx
Maleise pitviper (een soort adder)
xx
Links: Maleise pitviper (een soort adder)
Op het schiereiland MaleisiŽ is deze soort†beperkt tot†Perlis en Kedah, de bovenste provincies.†Het†camoufleert goed op de grond tussen droge bladeren†en is naar verluidt schuldig aan de meeste gevallen van slangenbeet.†Blijkbaar zijn sommige van deze beten echter†"droge beten", die het gif van de slang niet 'verspillen'.

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite