MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


KIDS ABSEILEN en RAFTEN

Abseilen

"Ik plantte mijn voeten op de natte rotsen, het water stroomde over mijn benen, liet langzaam het touw los en gleed stap voor stap naar beneden.†Het leek een eeuwigheid te duren om de bodem te bereiken en op een gegeven moment gleed ik uit, greep het touw met beide handen vast en klauterde om mijn voeten te vinden.†Toen ik eindelijk beneden was, werd ik begroet met high fives.†"Abseilen" was gelukt. Het was mijn eerste waterval!
Ik ben nog steeds onder de indruk van mezelf, omdat ik langzaam en voorzichtig de waterval afdaal!"

Abseilen van watervallen, ook wel bekend als "canyoning", is een geweldige activiteit. Maak je geen zorgen, als je geen doorgewinterde extreme sporter bent. Je hoeft geen ervaring te hebben en het is redelijk betaalbaar.
Abseilen is in de tropen is een geliefde sport. Het water is heerlijk koel; niet koud. Je wordt nat door het spattende water. Je bent goed aangelijnd en je gaat langzaam naar beneden van de 15 meter hoge waterval. Het is niet de bedoeling om dit snel te doen. Abseilen is ietsje moeilijker, dan het lijkt en het is even wennen. Vooraf krijg je een demonstratie, waarin de instructeur je laat zien, hoe je met wijd gespreide benen moet abseilen, licht gebogen knieŽn en een gekromde ruggengraat.
Het water valt met grote snelheid van 15 meter hoogte naar beneden. Hou je goed aan de instructies van de begeleiders. Zij zijn vriendelijk en kundig. Zij zorgen goed voor je.
Waar kun je dit doen in MaleisiŽ? Langs de snelweg van Kuala Lumpur naar Penang/ Ipoh. Het ligt bij het plaatsje Gopeng. Hier kun je behalve abseilen van een waterval ook aan white water rafting doen. Meer hierover vind je op deze pagina <klik>. Wij verblijven meestal in Kampar of Ipoh.


Rafting in de Kampar Rivier

Raften

De hoofdattractie van de streek is het white water rafting. Je beleef een spannende 1,5 - 2 uur met raften op de rivier door de stroomversnellingen van de rivier Kampar. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het water ruwer zijn. Kinderen moeten 12 jaar zijn en goed kunnen zwemmen. Je wordt ge-informeerd over de veiligheidsregels en hoe het op de rubberen boot toe gaat door opgeleide instructeurs.
Alle deelnemers krijgen een PDF (Personal Floatation Device = zwemvest). Mocht je te water geraken, dan houdt een PDF u rechtop in het water.
Gopeng is eigenlijk de naam van de grootste stad, die het dichtst bij waar de white water rafting rivier is gelegen. De vertrekplaats voor de white water rafting is in Ulu Geruntum, dat op ongeveer 20 minuten afstand ligt. En de naam van de white water rafting rivier is eigenlijk Sungai Kampar of Kampar rivier.


Wat staat hier?

Rotsklimmen

Als je op zoek bent naar beweging, plezier en een gezonde dosis adrenaline, dan is rotsklimmen een waardige sport voor jou. Hoewel rotsklimmen waaghalzen aantrekt, wordt het ook door talloze sportieve mensen beoefend. Als je redelijk fit bent en beschikt over de juiste materialen en kennis dan kan ook jij een heuse berggeit geworden.

Rotsklimmen doe je niet zomaar. Dat vereist oefening. Je begint in Nederland in een indoor klimhal. Er zijn tientallen klimhallen aanwezig. Ze hebben allemaal klimroutes van verschillende moeilijkheidsgraden en alle routes zijn voorzien van kunstmatige hand- en voetgrepen. De routes worden eens in de zoveel tijd aangepast, zodat je altijd verse routes kunt ontdekken. Een indoor klimhal biedt vele voordelen: het is een gemakkelijk toegankelijke plek om te oefenen en je bent niet afhankelijke van het weer. Je kunt vaak gedurende de hele dag klimmen en in de hallen zijn vaak klimspullen te huur voor een redelijk bedrag.

Bij het klimmen in de buitenlucht wordt het touw op ťťn punt bovenaan de route verankerd. Alles gebeurt onder leiding van een gediplomeerd instructeur. Je kiest zelf de route omhoog via het touw, dat aan de onderzijde door je klimpartner strak wordt gehouden. De term voor de persoon, die het touw vasthoudt, is heel belangrijk, omdat hij jouw zekert, mocht je toch vallen. Steile wandklimmen kan in Gua Musang en Pulau Berhala.

 

 

    Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite