MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Onder Water

Ik ben de mooie jonge zeemeermin AriŽl, ťťn van de dochters van koning Triton. Zijn rijk ligt diep verborgen onder de zeespiegel ligt. Ik wil ontzettend graag naar de mensenwereld en alle spullen van de mensen zien. Dit is iets wat haar vader absoluut niet kan waarderen, omdat hij de mensen hartgrondig haat. Hij wijst daarom zijn hofmuzikant, de krab Sebastiaan, aan om op mij te letten.
Op een avond zag ik en de vis Botje aan boord van een schip de jonge en nog ongehuwde prins ErikÖÖÖ en ik was op slag verliefd op hem.

's Middags ben ik nog met mijn fietsje naar het strand gereden om daar nog lekker te zwemmen. Daarna ben ik daar naar het park Ďunderwater worldí gegaan. Want ik had me namelijk opgegeven om de volgende dag super vroeg te gaan snorkelen. En ik wilde alvast een preview hebben van wat me allemaal te wachten stond "under sea", dus ben ik naar het mooie underwater world gegaan. Het leek een beetje op het Dolfinarium, maar dan veel groter.

Dit is een geweldige plek om naar toe te gaan op een regenachtige of super hete dag. Underwater World Langkawi is ťťn van de grootste aquaria in Zuidoost-AziŽ en is een bezoek waard om een scala aan zeeleven te zien, vooral de pinguÔns!
Underwater World is de thuisbasis van een kolonie pinguÔns, de kleinste van alle kuifpinguÔns. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en worden hier met succes gefokt. Er wordt veel informatie over de pinguÔns gegeven.


Underwater World - Langkawi

Een rondleiding met een gids kan al gauw drie uur duren, dus doe dit niet. Ga zelf op ontdekking. Dat is veel leuker. Er zijn tal van informatieve kaarten met tal van kleurrijke, kindvriendelijke leuke feitjes.
Underwater World is verdeeld in drie secties: tropisch regenwoud, gematigd en subantarctisch. De sub-Antarctische wateren waren waarschijnlijk het meest populaire gedeelte - het 'pinguÔn-arium' herbergt schattige kleine rotssprinkhanen en zwartvoetpinguÔns, die ervoor zorgen dat nogal wat mensen zich rond de tentoonstelling verdringen om een goed kijkje te nemen.

Er is een groot aquarium met zoetwatervissen, een aquarium met zoutwatervissen, een aquarium met veel bodemdieren, een vijver met Koi Karpers, een gedeelte met veel soorten koraal, en een gedeelte met veel reptielen. Na het gapen naar verschillende vissen, kwallen, inktvissen en krabben, kunnen bezoekers even uitrusten in een cafeetje, waar je een ijsje of een drankje kunt kopen. Je zult je niet vervelen. Er is een souvenirwinkel die meer verkoopt dan alleen souvenirs voor thuis; er zijn ook lokale gedroogde voedingsmiddelen en lekkernijen gemaakt van vis en zeevruchten!

Uniek aan Underwater World Langkawi is een 15 meter lange onderwatertunnel, waar bezoekers oog in oog kunnen staan met een aantal interessante zeebewoners, zoals zeeschildpadden en haaien.
Er is ook een klein driedimensionaal theater, waar men een film kan zien, waar je achteruit deinst als een grote vis op je af komt.

xx

Voedertijden

Otter Vijver 15:30 dagelijks
Haven Zeehonden 10:30 en 15:00 dagelijks
Rots Pinguins 11.00 en15.30 dagelijks

Underwater World Langkawi
Zon Pantai Cenang,
Mukim Kedawang,
07000 Langkawi, Kedah

 


 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite