MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Lost World of Tambun

The Lost World Tambun is ťťn van de beste themaparken in MaleisiŽ en het beste voor familie- of vriendenuitjes. Het waterpark is vrij groot met een paar spannende attracties en de warmwaterbronnen. Het park heeft ook een mini-dierentuin (tijger, slangen, ...) en een miniatuurthemapark (draaimolen, treinrit, ...). Zowel wij als volwassenen kunnen hier plezier aan beleven. Ik heb genoten van het warme zwembad, dat verbonden is met de warmwaterbronnen van Tambun.
Als je hier bent met je ouders, is dit de perfecte plek! Zij zullen genieten van de attracties, glijbanen en de kinderboerderij is speciaal ontworpen met het oog op jouw ouders.

"Onze 3-jarig kind hield van het waterpark met het piraten-thema. Er zijn ook grotere speelplekken en activiteiten voor oudere kinderen. Er is een kleine dierentuin op het terrein, wat een leuke verrassing was. De dieren leken redelijk goed verzorgd. Er is ook een warmwaterbron en een spa, waar we niet naar toe zijn gegaan. Dus konden we er geen commentaar op geven. Wat ik het leukste vond, was de achtergrond met kalkstenen heuvels."

Heerlijk, een dagje rust tijdens je rondreis. Ipoh is een leuke stad in MaleisiŽ en een prachtige stad met mooie tempels en voor ons: The Lost World of Tambun. Dit is een waterpark, pretpark, dierenpark (met een kinderboerderij. Je moet dus je zwemkleding meenemen.
Voor pa en ma zijn er de warm waterbronnen. Daar moet je uitkijken, want het kan warm zijn. Soms tŤ warm. Ze hebben een temperatuur van 36 tot 44 graden. Ze zeggen, dat het geneeskrachtige waterbronnen zijn, maar of dat waar is.....
Het park ligt tegen de aan. Sommige pilaren en dieren zijn gemaakt met stenen uit deze bergen. Het landschap is werkelijk spectaculair. De weelderige kalkstenen rotsen rijzen overal omhoog en het lijkt of verdwaald bent in Jumangi.
Maar het leukst is het waterpark. Heerlijk spelen in het warme water. Er is een groot golfslagbad en zand om mee te spelen. Er zijn afdakjes om aan de zon te ontsnappen en natuurlijk golven om in te spelen. Een ander populaire attractie is de langste lazy river van Zuidoost-AziŽ, een ontspannende manier om van dat adembenemende landschap te genieten als je zo rond drijft op een binnenband.
Er zijn ook 6 waterglijbanen om van te genieten. Er zijn vier buisglijbanen, die perfect zijn iedereen. Deze vier eisen allemaal twee personen, dus het kan lastig zijn als je alleen bent.
Er is een waterspeeltuin met emmer, die van tijd tot tijd omkiepert. Verder zijn er kleine glijbanen, een piratenschip en waterkanonnen.

De Lost World of Tambun ligt bij de stad Ipoh, op ongeveer 2 uur rijden van de hoofdstad Kuala Lumpur. Het is een themapark als geen ander. Het park ligt aan de voet van een oude kalkstenen heuvel en het themapark eigenlijk omgeven door deze heuvel, die 400 miljoen jaar oud is.
Lost World of Tambun wordt meer beschouwd als een natuurpark en biedt bezoekers leuke waterparkattracties, geneeskrachtige warmwaterbronnen, spannende ontmoetingen met dieren en nog veel meer. Of het nu dag of nacht is, er is voor elk wat wils!
 
Je moet wat extra betalen voor de zip-lijn, die over het meer gaat. Hiermee zweef je over het meer aan een kabel. Dat is best wel een beetje eng. Er zijn ook waterfietsen op het meer.
Je kunt ook deelnemen aan een speleologie-expeditie naar de Zesde Mijl Tunnel, een grot hoog in de kalkstenen rotsen van de Lost World of Tambun. Je krijgt dan helmen, hoofdlampen en lange kleren aan. Eenmaal in de grot is er koele lucht, dat is een welkome afwisseling en er zijn verschillende grotkamers. Een gids legt uit hoe deze tijdens WO II werd gebruikt.

Het pretpark is een oud deel van het park, want de attracties zijn verouderd. Ze hebben wel een fantastische achtbaan, de schommels en een slingerende piratenschip. Eťn van de leukste attracties is het spookhuis: de Haunted Mansion. Hiervoor moet je extra betalen. Dit is wel een beetje eng. Terwijl je door het huis loopt en een Maleise geest tegenkomt, achtervolgen echte acteurs je.

De kalkstenen rotsen van de vallei van Tambun zijn meer dan 400 miljoen jaar geleden ontstaan. Het zijn deze rotsen, die de Lost World of Tambun zo mooi maken. Aan de achterkant van het park is een unieke kalkstenen top die omhoog gaat, deze wordt "de naald" genoemd. Dit is ťťn van mijn favoriete plekken in het park, want het is een rustige plek om van het adembenemende landschap te genieten.

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite