MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 


Legoland

"Maar vandaag zijn we hier om naar Legoland MaleisiŽ te gaan. Vrij veel attracties in Legoland zijn gericht op stoere jongetjes. Zo is er de Ninjago ride waar je virtueel wordt aangevallen door ninjaís en je met je handen vuurballen kunt schieten. Ik vond het best wel gaaf, maar onze dochter vond het doodeng. En jammer genoeg voor haar gingen we daarna in een ritje, waar je op mummies moest schieten met een lasergun. Ook de shows die we bekeken hadden een hoog avonturen gehalte met legopoppetjes die draken versloegen of een kwade schurk moesten verslaan. 
Er waren natuurlijk ook de echte lego-attracties met prachtige gebouwen en veel plekken waar je zelf aan de slag kunt. Er is genoeg te doen voor een hele dag. Ook voor ouders is dit een prima park."


Het was het eerste internationale pretpark, dat geopend werd in MaleisiŽ. Het was het 6e park van Legoland en men mikt op families met kinderen tussen de 3 en 13 jaar. Er zijn reeds Legoland pretparken in Denemarken, Groot-BrittanniŽ, Duitsland en de Verenigde Staten (Florida en CaliforniŽ).
Het is de bedoeling, dat dit park de grootste familiebestemming wordt in Zuidoost AziŽ. Het park heeft al een waterpark en men is nu bezig met de bouw van een hotel. Legoland heeft attracties, waarvan je de gehele dag kunt genieten. Ze zijn leerzaam en ontspannend.
Voor de fans onder het Lego-bouwen is er het "clubhouse", waar men spectaculaire bouwwerken van Lego kan bewonderen.
Het park ligt vlakbij de stad Johor Bahru en niet ver hier vandaan ligt de stad Singapore. Vanuit Singapore is het 10minuten rijden om het park te bereiken. Vanaf de luchthaven Changi duurt het 45 minuten. Met de North-South Expressway (NSE) kan lokale bevolking Legoland bereiken.
Als je via de NSE gaat, moet je net voor het einde van de NSE de afslag naar TUAS (Singapore) nemen en richting Second Link rijden. Dan staat Lego land duidelijk aangegeven.

Legoland is gebouwd voor kinderen van 3 tot 13 jaar. Verwacht dus niet veel voor de oudere. Desalniettemin kan de ervaring om er heen te gaan geweldig zijn, als je niet lang hoeft te wachten op leuke ritten. En begin je plezier aan de LINKER zijde van het park (na binnenkomst). De ritten zijn meer voor mensen boven de 110 cm. Je kunt een aantal echt nette legobouwwerken verwachten. Er is de Build & Test-ruimte waar ik veel volwassenen met plezier objecten zag bouwen in een omgeving met airconditioning.
Als je jonge kinderen hebt die kleiner zijn dan 110 cm of jonger dan 6 jaar, raad ik aan om je plezier aan de RECHTER kant te beginnen (na binnenkomst).

In Legoland MaleisiŽ kunnen de kinderen zich inleven in de rol van hun helden en dingen doen die normaal gesproken alleen volwassenen mogen doen, zoals het behalen van hun eerste rijexamen, zwaardvechten in een steekspel, jetskiŽn met hoge snelheid over het water, of het ontwerpen en programmeren van Lego-robots.
Je kunt je wel 12 uur vermaken met het bezoeken van alle attracties, shows, 4D films. Je kunt echter ook deelnemen aan workshops.

Legoland Malaysia is doordeweeks geopend van 10 uur 's morgens tot 6 uur 's avonds. Langere openingstijden gelden in het weekend, tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.
Attracties (behalve MINILAND) sluiten van een uur eerder dan de andere attracties. Restaurant en winkel uren kunnen verschillen. Als het druk is, blijven zij langer .
 Het personeel is erg vriendelijk, goedlachs en iedereen die we tegenkwamen, kan Engels spreken.


Legoland Johor Bharu

xx

Legoland behoort tot de Merlin Entertaiments Group. Onder deze groep vallen ondermeer, Sea Life, Dungeon and Earth Explorer, Madame Tussauds, The London Eye, Gardaland, Alton Towers, Thorpe Park, Chessington World of Adventures, Heide-Park, Warwick Castle en Legoland Discovery Centre.

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite