MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 


 

Kids Kabelbaan

Een kabelbaan is een “cabine”of “gondel”, die door kabels naar boven wordt getrokken. De gondel zit vast aan een trekkabel. De kabels van de kabelbaan worden aangedreven door iets dat een "station" wordt genoemd, waarvan er twee zijn. Eén aan de onderaan de berg en één bovenaan de berg. De grijpers boven de gondel moeten de heuvel beklimmen, terwijl hij de kabel stevig vastgrijpt. De“gondels" hebben dus geen motor. Het wordt veel gebruikt in gebieden waar veel bergen zijn.
De kabelbaan gaat langzaam en soepel naar boven of benden, wat een eng of angstig gevoel geeft.

De Langkawi-kabelbaan één van de meest spectaculaire activiteiten in Langkawi. Dit is niets voor angsthazen, maar het is de moeite waard. Je geniet van een prachtig uitzicht op de weg naar boven. De kabelbaan gaan naar de één na hoogste berg van Langkawi: Mat Cincang.


Cable Car - Langkawi


Wie met deze adembenemende kabelbaan mee wilt, moet naar Oriental Village (Oosters Dorp). Hier zijn meer dan 50 andere attracties, die je hier kunt zien of doen. Zoals lekker of eten bij een restaurantje, of winkelen. Voor je vader of moeder zijn er geldautomaten.
Vlakbij de kabelbaan bevindt zich ook klein dierentuintje. Geen gevaarlijke dieren, maar kangeroes, struisvogels, pony's, herten e.d. Hier kun je gerust even kijken, voordat je de kabelbaan neemt.

Nadat de kabelbaan vertrokken is, heb je een spectaculair uitzicht. Het strand beneden heet Pantai Kok. Je ziet Oriental Village van eens van de andere kant. Het eerste stuk van de kabelbaan is 600 meter lang. Uiteindelijk kom je aan bij het eerste station: het Observatorium. Hier kun je even rond kijken en genieten van het uitzicht.
Maar..... je bent er nog lang niet, want de kabelbaan gaat nog verder. Misschien moet je even in de rij staan, voordat je met de kabelbaan verder kunt. In het begin schokt de cabine en versnelt hij, maar even later gaat hij weer langzaam verder. Misschien is het vertrek vanaf het Observatorium spannend, maar je zult gauw gewend zijn.

Je zult getrakteerd worden op een nog mooier uitzicht op het regenwoud en de heuvels onder jou. De rit met de kabelbaan is hier op zijn "coolst" en in een te korte tijd bereik je het eindstation, wat het meest opwindend is. Je vindt hier aan aantal kraampjes met souvenirs, speelgoed, snacks en drankjes. Even nog een paar trappen op en dan kun je eindelijk genieten van het prachtige uitzicht op het omringende landschap, de skyline en de zee rond Langkawi.
De topper: aan de zijkant is een stalen hangbrug over Mount Mat Cincang en een naburige berg. Over deze brug moet je lopen. Het is een fantastische ervaring en je hebt een adembenemend uitzicht over het eiland en de zee richting het noorden.

De rit is super en misschien kun je, wanneer je beneden bent, eventjes rond kijken in Oriental Village. Even naar het dierentuintje of genieten van een verkwikkend drankje of een lekker ijsje.
Het Oriental Village biedt ook nog opwindende olifantenritjes en voor de ouderen: ATV routes, motorcross ritjes en SEGWAY in en rond het Oriental Village.

Wat staat hier?

 

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite