MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Kids Duiken

Duiken is een geweldige activiteit voor ons (kids): de voordelen van duiken kids zijn ontelbaar. We bouwen zodoende zelfvertrouwen op en ontwikkelen door het duiken respect te hebben voor het leven onder water. Je moet goed samenwerken en niet te vergeten: eropuit gaan en op verkenning gaan is een geweldig avontuur! We zien kleurrijke vissen tussen het koraal en..., als we geluk hebben, komen we een zeeschildpad tegen. De basis wordt gelegd voor een levenslange toewijding om onze oceanen te beschermen.

Als je wilt duiken, is MaleisiŽ een eldorado. Je kunt kiezen, wat je wilt en waar. Wil je naar wrakken, koraal of wondermooie vissen duiken. Wil je met zeeschildpadden, zeekoeien of met een tijgerhaai mee zwemmen? Alles is mogelijk in MaleisiŽ. Er zijn zelfs kids scuba clubs. Je moet wel 8 jaar zijn.
Voor de allerkleinsten is er de Bubblemaker-cursus bij een PADI duikschool. Bubblemaker is een cursus speciaal bedoeld om kids kennis te laten maken met duiken. Ze hebben geen voorafgaande ervaring nodig - alleen een badpak en een gevoel voor avontuur! Alle goede duikcentra zorgen voor de rest. Maar laten we beginnen bij het begin. Kun je al duiken of wil je het leren?
Je vindt op de eilanden rondom MaleisiŽ bijna overal duikscholen, waar je de eerste duik kunt wagen in het warme water. Soms in een zwembad, maar veel vaker in het zeewater dichtbij het strand. Je loopt zomaar de zee in met je materiaal! In het heldere water kan je duikinstructeur je goed zien of je de oefeningen goed uitvoert.


Als je hier snel vorderingen maakt, ga je verder met je PADI-instructeur of Divemaster. Hij gaat dan waarschijnlijk met jou naar een koraalrif vlakbij de kust. Dit is je eerste echte duik en dat kan heel opwindend zijn. In het warme water is de vis kleurrijk en veel exotische visjes verbergen zich tussen het kleurrijke koraal. Het is een aanrader om te leren duiken in tropische wateren, waar je alleen maar kleurige en bijzondere tropische vissen om je heen hebt. Eťn van de dingen, die duikers zo leuk vinden van de onderwaterwereld is, dat je nooit weet wat je tegenkomt. Je ziet nooit exact dezelfde vis, en de belevenis is elke duik weer anders.
Je PADI-brevet halen terwijl je op vakantie bent is een geweldige ervaring, en kan je vakantie echt verrijken. PADI is de meest bekende duikorganisatie die je overal ter wereld vindt, ook in MaleisiŽ. Veel mensen willen dan ook hun ĎPADIí halen, wat niet meer is dan je duikbrevet (diploma).
Heel belangrijk tijdens het duiken is dat je kalm bent en rustig ademt. Zeker wanneer je nog moet leren duiken en je mogelijk nog wat gespannen bent de eerste keer, kan dit lastig zijn. Wanneer je rustig en kalm ademt, verbruik je minder zuurstof uit je duikfles (en kan je langer duiken), en dat bevordert het plezier in je duik. Met duiken hoef je helemaal niet als een gek te gaan zwemmen. Je hoeft je armen niet eens te gebruiken en af en toe een langzame slag met je zwemvliezen is vaak al voldoende. Als je langzaam in en uit ademt, is de kans ook klein, dat je in paniek raakt.
Natuurlijk wil je weten, waar je kunt duiken. Mensen met veel geld gaan duiken Bij Sabah (Borneo). Je moet ook een ervaren duiker zijn. Aan de oostkant van Sabah zijn prachtige duikeilanden, zoals Mabul en Sipadan. Deze eilanden rijzen als een pilaar omhoog uit zee en rondom vinden ze allerlei prachtige vissen, schildpadden en zelfs haaien.


Als je echter een beginnend duiker bent, kun je in West MaleisiŽ het best naar eilanden gaan aan de oostkust, zoals Tioman, Perhentian, Sibu, Redang en Lang Tengah. Bekijk eens: Juara op Tioman. Aan de westkust kun je bij Langkawi en Pulau Payar duiken. Niet geschikt is het eiland Penang, want daar varen teveel boten en er is vervuilende industrie.
De onderwaterwereld is prachtig. Een omgeving, waar de mens niet thuis hoort, maar toch mogelijk is om even te kijken. Als je gaat duiken is het net alsof je zweeft, het is een ongelooflijk gave plek met ontzettend veel bijzonder leven om je heen. Je zult ook verstelt staan van alle kleuren en vormen die je onder water ziet en het gekke effect dat alles onder water verder weg lijkt dan dat het is. Duiken moet echt op je bucketlist, als deze er niet al lang op staat natuurlijk.
Een lijstje wat/waar:

 

Wrakken: Tioman, Pulau Aur, Labuan en nog meer
   
Kleurrijke vissen: overal
   
Prachtige Koralen: Pulau Payar, Tioman en vele andere eilanden
   
Zeekoeien: Pulau Mantanani, als je geluk hebt
   
Zeeschildpadden: op de Perhentian eilanden en bijna alle eilanden
   
Tijgerhaai: In november langs de kust bij Tioman, maar dan moet je geluk hebben; ze trekken van het noorden naar het zuiden.

Een "try dive" is letterlijk een proefduik, als je het een keertje willen duiken. Je krijgt een klein beetje theorie en je doet 3 oefeningen in het water voordat je de eerste duik gaat maken. Kies je direct voor je open water certificaat dan ben je 3 tot 4 dagen bezig met theorie en 5 duiken in totaal. Je bent daarna in het bezit van je duikbrevet met en PADI.

Op Redang biedt het Taaras Beach & Spa Resort een cursus Bubblemaker aan. Voor het hotel moet je hier klikken.
Op het Perhentian Besar Eiland heeft Bubbles een duikcentrum en vanaf de leeftijd van acht of negen jaar kunnen kinderen een cursus Bubble Maker doen, speciaal ontworpen om kinderen kennis te laten maken met duiken. Ze hebben geen ervaring nodig, beginnen vanaf het strand en blijven dicht bij de kust met een duikinstructeur. Hoe diep ze kunnen gaan, hangt af van hun leeftijd.

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite