MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


KIDS DIERENTUIN
Ben van Wijnen

Neem alvast een kijkje! Elke wereld is anders en elke wereld ontdek je op een andere manier. Waar ga jij straks als eerste naar toe? Met slurf of zonder slurf. Kwispelend of brullend. Kakelbont of camouflage. Sommige dieren moet je gewoon met je eigen ogen zien in de dierentuinen in MaleisiŽ.
Dierentuinen zijn altijd een goed idee. Want kids vinden dieren altijd leuk!


Gelukkig achter glas


En in MaleisiŽ zijn grote en kleine dierentuinen. Ook zijn er nog opvangcentra van dieren o.a. orang oetans, neushoorns, zeeschildpadden, olifanten, zonneberen (zoals Winnie the Poeh). Ze leven allemaal in MaleisiŽ. Kleine dierentuinen vind je bijna overal bij grote plaatsen, zoals Langkawi, Melaka, Penang e.d. Daarvoor moet je even vragen aan de receptie van je hotel. Maar de grootste dierentuinen vind je in Kuala Lumpur en Taiping.
In Kuala Lumpur heet hij "Zoo Negara" en in Taiping heet hij gewoon "Taiping Zoo". Deze dierentuinen zijn ander dan bij ons. Hier laten ze de dieren kunstjes uitvoeren. Een programma hiervoor vind je altijd bij de ingang van de dierentuin. Veel buitenlanders vinden dat zielig, maar wij hebben in Nederland ook optredens met dieren, zoals papegaaien of dolfijnen.
In Kuala Lumpur is de bijzondere olifantenshow en dolfijnenshow in de dierentuin heel populair. In Taiping hebben ze een nachtsafari door de dierentuin. Deze begint om 8 uur 's avonds. Je rijdt dan met een treintje door de dierentuin en dan kun je de dieren bekijken, die 's nachts actief zijn. Dit is een unieke belevenis. Als enige dierentuin in Noord MaleisiŽ ontvangt het daardoor een groot aantal bezoekers. Natuurlijk mag je ook met je ouders door de dierentuin lopen.


Los de rebus op!

De Taiping Zoo is de oudste dierentuin van MaleisiŽ. Deze werd opgericht in 1961. Hij ligt in een prachtige, natuurlijke omgeving bij de Lake Gardens, dichtbij de voet van de berg Bukit Larut (Maxwell Hill). Door de prachtige natuurlijke omgeving met beekjes, meren en de overvloed aan flora had de dierentuin de mogelijkheid om de natuur te gebruiken om een natuurlijke dierentuin te scheppen. 'Taman Mergastua Sultan Idris Shah' of de Taiping Zoo, bij de Lake Gardens in Taiping, is de enige dierentuin in het noorden van het MaleisiŽ.
Het is ťťn van de grootste dierentuinen van MaleisiŽ.

Taiping Zoo bezit o.a. tijgers, leeuwen, olifanten, nijlpaarden, giraffen, neushoornvogels, orang oetans en andere dieren. Verder probeert men met de dieren te fokken en daar zijn ze zeer succesvol in.
De dierentuin is verdeeld in verschillende landschappen, zoals het laagland, het regenwoud, de Perak-rivier. Maar ook zijn er andere landen vertegenwoordigd: Australische fauna, colours of the Amazon, Afrikaanse savanne en Indiase herten en antilopen. Daardoor zijn er veel verschillende dieren te zien, die men tijdens de Night Safari kan horen en zien.

De Taiping Night Safari is de eerste in zijn soort in MaleisiŽ. Badend in het (kunstmatige) maanlicht, wordt de schoonheid en de pracht van de natuur getoond.
In een poging om een natuurlijke omgeving te creŽren, probeert de Taiping Night Safari de nachtdieren in hun natuurlijk omgeving te laten zien. Dit geeft de bezoekers de mogelijkheid om schoonheid van de natuur en dieren te waarderen en op waarde te schatten, terwijl jezelf geniet.

xx

 


De dierentuin van Kuala Lumpur ligt 13 km vanaf het centrum en is geopend van 9.00 - 18.00 uur. Onlangs is men ook begonnen met de dierentuin 's avonds open te stellen. Je kunt tot 23.00 uur dedieren bewonderen. Net zoals in Taiping. Misschien is het wel interessant om de dieren te bekijken, als het donker wordt/is. De dierentuin heeft zo'n 400 verschillende diersoorten, waaronder vogels, zoogdieren, reptielen en vissen. Natuurlijk vind je in de dierentuin veel dieren, die in MaleisiŽ thuishoren en daarom is juist een bezoek aan de Zoo Negara de moeite waard. Er rijdt in de Zoo Negara ook regelmatig een busje door de dierentuin. Hiervoor moet je een klein bedrag betalen. Het bijzondere is, wanneer je door de dierentuin loopt, dat er bordjes bij de dierenverblijf staat: "Gesponsored door de Esso" of een ander bedrijf.


Lijkt mij wel gevaarlijk.

 

xx

 
De olifantenshow doet een beetje amateuristisch aan, maar het is Ťcht de moeite waard om die te bekijken. Het zijn (in onze ogen) circusacts. Ik veroordeel dit niet, want ik heb het in meerdere dierentuinen in het Verre Oosten meegemaakt (o.a. Colombo), maar ook in Nederland zijn er dierenshows.
Men gaat in MaleisiŽ gewoon anders met de dieren om, maar men doet dit met respect!
 
De oppasser heeft een heel goed contact met de olifanten. Zou een vreemde de olifanten benaderen, zonder, dat de oppasser er bij is, dan moet men vrezen voor zijn leven.
Een olifant accepteert geen bevelen van een ander, allťťn van zijn oppasser.

De show begint met de opkomst van twee olifanten. Let op: de oppasser haalt een deksel van een put. Daar zit water in en later spuiten de olifanten, met hun slurf, het publiek nat.
Kijk dus of u niet vooraan zit!

Als de olifanten op hun achterste poten staan, gaan ze bijna op hun oppasser liggen. Kortom: kunstjes, die je zou verwachten in een circus.

Bekijk meer over de dierentuinen op:
- Taiping Zoo (Taiping)
- Zoo Negara (Kuala Lumpur)

 


Google

 

  Ben van Wijnen

 


Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy |