MALAYSIA
SITE

Kids Club
-- Kids Abseilen/ Raften
-- Kids Canopy Walk
-- Kids Dierentuin
-- Kids Duiken
-- Kids Hello Kitty
-- Kids Kabelbaan
-- Kids Kajakken
-- Kids Kookles
-- Kids Krokodillen
-- Kids Legoland
-- Kids Lost World
-- Kids Oerwoud
-- Kids Olifanten
-- Kids Orang Oetan
-- Kids Onderwater
-- Kids Pretparken
-- Kids Slangen
-- Kids Snorkelen
-- Kids Vissen
-- Kids Vleermuizen
-- Kids Vlinders
-- Kids Vogels
-- Kids Waterparken
-- Kids Wonderland
-- Kids Zonneberen
-- Kids Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 


Kids Canopy Walkway

 

Ah, ik ben blij, dat je ondanks de moeilijke naam “Canopy Walk” deze pagina bezoekt. Het is een avontuurlijke bladzijde, waar je je grenzen moet verleggen. Je gaat namelijk hoog in bomen van boomtop naar boomtop lopen. Dit kennen wij niet in Nederland. Het is een soort slingerende touwbrug van boom tot boom. Soms wandel je op 20 of 30 meter hoogte boven de grond. Uit ervaring weet ik, dat het best eng kan zijn. Maar ….. je pad is echt met stalenkabels vastgemaakt. En je voeten zet je neer op metalen platen.

Maleisië loopt een canopy walk van boomtop naar boomtop, maar in andere landen zou het best kunnen zijn, dat je over een ravijn loopt. De Canopy Walk is geschikt voor jong en oud en het is een erg leuke activiteit om dit te doen met je ouders. Bij de Canopy slingeren niet alleen stalen kabels, maar er wordt ook gewandeld over het bos (jungle). Misschien zie je wel een aap tijdens de wandeling, of zie je mooie kleurrijke vogels. Overal in Maleisië kun je in de buurt wel een canopy walk vinden. Even vragen (in het Engels) bij de receptie of bewoners. Iedereen spreekt Engels, want het was vroeger een kolonie van Engeland.


Iedereen landt in Maleisië op de luchthaven van Kuala Lumpur International Airport (KLIA). Je zult dus de eerste dagen doorbrengen in de hoofdstad. Wel, hier zijn de eerste mogelijkheden om een canopy walk te doen. Het gemakkelijkst is, om met de taxi 20 à 30 minuten te rijden naar het FRIM (Forest Research Institute Malaysia), een onderzoekstation van de jungle. Dit is een geweldige plek voor iedereen, die wil zien hoe een Maleis regenwoud aanvoelt. De Canopy Walk bevindt zich diep van binnen in de jungle, ongeveer 15 minuten wandelen en je mag mee naar boven met één van de parkwachters. In totaal loop je hier 130 meter lang en 30 meter boven de grond. De tocht is interessant, omdat je mooie bloemen en apen en vogels tegenkomt. Elke taxi-chauffeur weet de FRIM wel te vinden.
Een andere mogelijkheid is dichtbij het centrum van Kuala Lumpur bij de KL-Tower. Vroeger noemden we de heuvel, waarop deze toren staat Bukit Nanas (Heuvel Ananas), maar tegewoordig heeft het een dure naam: KL Forest Nature Park. Het is het enige regenwoudnatuurreservaat in het hart van de stad. Het mooie van dit Eco Park is dat de Canopy Walk je via een aantal paden rechtstreeks naar de KL Tower leidt. De Canopy bestaat uit 4 gedeeltes en is (nog) gratis. Binnen 15 minuten ben je bij de KL-Tower. Een leuke mogelijkheid om die toren te bezoeken. De ingang van de Canopy Walk bevindt zich aan de Jalan Raja Chulan.


Maar…… ongetwijfeld ga je verder dan alleen Kuala Lumpur. In het gehele land zijn er mogelijkheden om de Canopy Walk te doen. Je moet dan wel het oerwoud in. Eén van de leukste is in Taman Negara. Hier loop je 40 meter boven de grond en de lengte is 530 meter. Je hebt steeds een ander prachtig uitzicht. Met een beetje geluk spot je apen of neushoornvogels tijdens je wandeling boven de grond. Er mogen maar een beperkt aantal mensen tegelijk op de touwbruggen, waardoor je even moet wachten.

De hoogste Canopy Walkway vind je op Sabah (Borneo). Je komt toch aan in de hoofdstad van Sabah: Kota Kinabalu. Je kunt vanuit deze plaats een excursie maken naar de allerhoogste Canopy Walk. Deze bereikt een hoogte van 43 meter en heeft een lengte van 175 meter. Deze ligt in het Kinabalu National Park, dat beroemd is om de berg Mount Kinabalu (4095 hoog). De Canopy bestaat uit een laag (20 meter) en een hoog gedeelte (43 meter). De canopy bevindt zich in hetzelfde gebied als de Poring Hot Springs, een hete zwavelbron waarvan wordt aangenomen dat deze bron geneeskrachtige eigenschappen heeft.

 

 Ben van Wijnen

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite