MALAYSIA
SITE

Terengganu
-- Terengganu
-- Kuala Terengganu
-- Kuala Terengganu - Hotels
-- K.T. Bus Terminal
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- Ketiar (Olifant)
-- Jerteh
-- Cukai
-- Terengganu Eilanden
-- Lake Kenyir
-- Pasir Raja Forest Reserve
-- Penarik
-- Perhentian Islands
-- Pulau Gemia
-- Pulau Kapas
-- Pulau Kapas Resorts
-- Pulau Lang Tengah
-- Pulau Redang
-- Pulau Redang Resorts
-- De Oostkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Tasik Kenyir
Annelies Wigman

"We verbleven in Petang Island Resort voor 4 dagen. De boottochten waren zo leuk als de duik in het meer. Het water kon soms dus nog steeds dat het leek als glas. Ik hou kijkend naar het voorgevormde top van de bomen boven het wateroppervlak en de mystieke wolken onder de heuvel kanten. Het meer is erg diep. Op sommige plaatsen, het kan tot 800 meter diep."

Tasik Kenyir -  Uitzicht van ons huisje.

In Maleisië zijn er veel meer vrije dagen dan in Nederland. Ieder jaar op 4 maart, viert de provincie Terengganu de “installatie-verjaardag” van zijn Sultan. Wij hadden besloten om deze 3 dagen naar Tasik Kenyir te gaan.
Tasik Kenyir is het grootste kunstmatige meer van Zuidoost-Azië. In 1985 hebben ze een stuwdam gebouwd en daardoor is een gebied van 260.000 ha. onder water komen te staan. Het landschap is heel bijzonder, er steken nog steeds midden op het meer boomstronken uit het water. Er liggen in het meer meer dan 300 eilanden en er komen zo’n 40 rivieren in het meer uit.

Donderdagochtend vertrokken we met de auto richting Kenyir. We hadden alle tijd en daarom namen we een mooie rustige route. Onderweg zagen we een aapje dat de weg via de telefoonkabel overstak. Slim aapje, want we zien vaak doodgereden apen langs te kant van de weg liggen.

Ook zagen we twee wilde zwijnen, maar die waren banger voor ons, dan wij voor hen, dus zij verdwenen direct weer in de bosjes. Natuurlijk zagen we geiten, koeien en waterbuffels.
Vogels zie je niet zo veel als je in de auto rijdt, maar dit keer zagen we een prachtig blauwe ijsvogel.
Hij bleef voor ons op een telefoonpaal zitten, dus konden we hem goed bekijken.

 

Een ander uitzicht vanaf ons huisje.

Ik had via internet rechtstreeks bij het Resort www.lakekenyir.com een chalet besproken. Het was een “special package”. Dit soort aanbiedingen hebben ze vaak in Maleisië. De aanbieding hield een verblijf van twee nachten, ontbijt voor twee personen, 1 avond BBQ voor twee personen en een “cruise” op het meer in. Dit pakket voor twee personen kostte RM 550 alles inbegrepen.

De viskwekerij op Tasik Kenyir

Het “Kenyir Lakeview Resort” heette vroeger “Tasik Kenyir Golf Resort”. Omdat de golfbaan gesloten is, hebben ze de naam van het Resort veranderd. Maar pas op! Als je naar het Resort toe rijdt, verwijzen de borden langs de weg nog steeds naar het Golf Resort. Verwarrend!!
Nadat we de auto op het parkeerterrein hadden geparkeerd, werden we met een golfauto naar de lobby gereden. Ingecheckt en daarna werden we naar “onze” chalet gereden. 
We hadden een chalet dat uitkeek op het meer. De zon scheen over het meer en het was in één woord geweldig.
Nadat ik de koffer had uitgepakt, zijn we op verkenning gegaan.
Het Resort ligt prachtig op een heuvel, overal heb je schitterend uitzicht. Er is een aanlegsteiger voor boten en daar lagen 4 kano’s en 6 waterfietsen. 
Als je in het Resort verblijft, kun je daar gratis gebruik van maken. Wij zijn met de waterfiets en de kano het meer op geweest.
De volgende ochtend stond de “cruise” op het programma. We zouden met een boot van het Resort een uur over het meer varen. Maar als we 30 ringgit p.p. (special price!!) bij betaalden, konden we een tocht van 3 uur maken. 
Natuurlijk hebben we die lange tocht over het meer gemaakt. We zijn eerst naar de stuwdam gevaren, daarna naar de Lasir-waterval en vervolgens naar een viskwekerij.
Bij alle drie de bezienswaardigheden zijn we gestopt en uitgestapt.
De stuwdam was leuk om te zien, maar nog veel leuker was de “aanlegsteiger” bij de dam. We moesten over verschillende gammele bootjes lopen om aan en van wal te gaan.

Bij de waterval zijn we ongeveer een uur gestopt. De Lasir-waterval is één van de ongeveer 15 watervallen, die Tasik Kenyir rijk is. Eerst zijn we naar de top van de waterval gelopen en daarna heeft Joop heerlijk bij de waterval gezwommen. Ik heb niet gezwommen, want vond het niet gepast om in mijn zwempak tussen de Maleisiësche mannen te gaan zwemmen. Alle Maleisiësche Moslim vrouwen zaten langs de waterkant te eten en te kletsen. Als Moslimvrouwen in het water gaan, houden ze hun kleding meestal aan. Er was daar ook gelegenheid om te picknicken, een geliefde bezigheid van de Maleiers.
Bij de viskwekerij hebben we enorme vissen gezien. De vissen die we daar zagen, komen allemaal in het meer voor.

Kenyir Lake is een prachtig merengebied met vele met weelderige jungle begroeide eilanden. Geniet van de uitbundige natuur en de rust in dit mooie gebied. Bezoek de watervallen, het kruiden-eiland, de viskwekerijen en grotten die dit natuurgebied rijk is. In en om Kenyir Lake leven vele vis- en vogelsoorten. Grote kans dat u 's ochtends een neushoornvogel zult zien! Een mooi gebied voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar Maleisië. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar Azië, met een groot reisaanbod naar Maleisië. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke Maleisië reis samen.
Bekijk onze Maleisië reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige Maleisië.

 

Joop zoekt verkoeling in  de Lasir waterval

’s Avonds stond de BBQ op het programma. Daar wij, de enige gasten met het speciale pakket waren, werd alleen voor ons de barbecue opgestookt.
Het was een heerlijke avond, wij zaten onder een prachtige sterrenhemel op het enorme balkon van het restaurant.
De volgende dag zijn we weer huiswaarts gekeerd. Het was een prima weekend, alleen waren er wel erg weinig gasten in het resort. Wij vonden het overal erg rustig, ook op het meer en bij de andere resorts.
Op de weg vlak voor het Kenyir Lakeview Resort heb je “Pengkalan Gawi”, dit is de toegangspoort voor Tasik Kenyir. Hier vlakbij is het toeristenbureau, waar je terecht kunt voor al je vragen.

Kaartje om de boot te reserveren.

Je kunt zelf ook een boottocht regelen voor op het meer. Bij Pengkalan Gawi heb je enkele bureautjes, waar je deze boottochten kan boeken. De prijzen van deze tochten zijn echter vaak voor minimaal 6 personen, dus als je, zoals wij met z’n tweeën bent, moet je de boot delen. Dat vinden wij geen enkel probleem, maar als het zo rustig is, zijn er geen andere mensen waar je de boot mee kunt delen. Dan moet je dus of veel meer betalen of besluiten niet te gaan.
Ook kun je van te voren je verblijf/(dag)trip via een reisbureau boeken. Ping Anchorage in Kuala Terengganu is zo’n reisbureau waar je allerlei trips voor de Oostkust kunt boeken, ook kun je via internet boeken.

Ze hebben een goede website met verschillende (dag)trips en hotels.
Ben je van plan naar Tasik Kenyir te gaan, probeer dan aan de zeer informatieve folder over Tasik Kenyir te komen. Alles wat je weten wilt, staat in deze folders. Plattegrond van het meer, hoe er te komen, wat te doen op/bij het meer, alle resorts met telefoonnummers en nog veel meer. Meestal is de folder bij één van de vele Maleise toeristenbureaus te verkrijgen en natuurlijk liggen ze in de lobby van hotels in de buurt van het meer.

Lasir waterval  komt uit in het Tasik Kenyir.

 

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciële site bestaan.

Lake Kenyir Resort

Dit resort aan het meer, gelegen aan de oevers van het grootste meer van Maleisië, is modern en luxueus. Het hotel heeft een indrukwekkende voorgevel aan het meer en biedt gasten onbelemmerde toegang tot het Taman Negara National Park, de 340 omliggende eilanden, 12 watervallen en twee grotten, die allemaal huizen bieden aan een grote verscheidenheid aan inheemse fauna. De locatie en het omliggende gebied geeft gasten de ultieme natuurlijke recreatieve speeltuin. Het Lake Kenyir Resort is de ideale locatie voor reizigers die op zoek zijn naar de ultieme schilderachtige locatie en de sensatie van dichtbij een nationaal park en de wateren van het aangrenzende meer te zijn.

Meer informatie en foto's: Lake Kenyir Resort |klik nu|

 


 


 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite