MALAYSIA
SITE

Jungle
-- Belum Park
-- Endau Rompin
-- Gemas (Jungle Train)
-- Gua Musang - Raften
-- Gua Musang -Klimm.
-- Honingbeer -Sun Bear
-- Jerantut
-- Jungle Trein
-- Kancil (dwerghert)
-- Kenong Rimba Park
-- Kuala Gandah-Olifant
-- Kuala Lipis
-- Neusaap
-- Neushoorns
-- Neushoornvogel
-- Orang Asli
-- Orang Oetans
-- Silver Leaf Monkey
-- Sungai Ketiar -Olifant
-- Naar Taman Negara
-- Taman Negara
-- Taman Negara -rugzak
-- Taman Negara -Tahan
-- Taman Negara -Resort
-- Tasik Bera
-- Tasik Chini
-- Temerloh
-- Tijgers
-- Ulu Muda (Kedah)
-- Ulu Muda Tour
-- Vuurvliegjes
-- Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Kenong Rimba Park

"Mijn man en ik konden genieten van 2 prachtige nachten in het Kenong Rimba-park. We waren daar voor mijn verjaardag op 15 juli. Alles was zeer goed georganiseerd en het personeel en de accommodatie waren geweldig. Tuah en zijn familie zijn erg gepassioneerd over het behoud van dit ecosysteem, en waren blij om hun gevoelens te delen over de vernietiging van het park en het gebrek aan overheidssteun bij het voorkomen dat grote bedrijven kappen en vernietigen. De wandelingen in de parkgebieden met onze uitstekende gids Adam, waren heel bijzonder, maar terwijl wij er waren, was het duidelijk dat de Jungle snel wordt aangetast door de mens en zijn behoefte om geld te verdienen."

Wietze en Mikael.

We arriveerden in Jerantut met de trein vanuit Kota Bharu
De trein is vies met veel kapotte stoelen, die achterover klappen. Het is warm. De ventilatie in de trein is simpel: hij werkt niet. De toiletten zijn ook al smerig en ze  zijn niet om op te zitten! Overal lopen kakkerlakken!!
Op zich is zo'n treinreis een belevenis. Alles gaat op z'n dooie akkertje. Als je vooraf zegt, waar je ze moeten stoppen om je uit te laten stappen, dan doen ze dat. De jungle is indrukwekkend!!

In de trein wordt ons gevraagd door een aardige jongen, "Abdul" genaamd, of we in Jerantut uitstappen. Ja, dus.... We arriveren in Jerantut. Een taxi brengt ons (gratis) naar een guesthouse.  We vinden een slaapplaats in het Greenpark Guesthouse. Deze staat ook in "the Rough Guide to Malaysia". Voor RM20 per nacht hebben we een tweepersoons kamer. Alle slaapkamers hebben een eenvoudige ventilator aan het plafond.
Er is gratis koffie, thee, water....... Pak maar, wat je wilt.
Ook kun je in de keuken je meegebrachte eten klaar maken. Internetten kan ook voor RM4 per uur. Er is een gezamenlijke douche en toilet.
Eigenlijk is het een backpackers verblijf, maar je voelt je er meteen thuis. Zeer gastvrij. Het guesthouse ligt zeer centraal en alles is vlak bij. Het is erg goedkoop om buiten te eten. Dus dat doen we dan ook.
xx

Wietze in de jungletrein.
In de jungle-tain

Vanuit het guesthouse organiseren ze tochten met verblijf naar Taman Negara, waar ze ook een Rest House hebben. Wij kiezen voor een 3-daagse privé overlevingstocht naar Kenong Rimba, incl. gidsen, eten en drinken voor RM250 pp.
We moesten meenemen in een rugzak:

- zwempak
- handdoek
- verschoning
- zaklamp
- zakmes
- zonnebrandcrème
- antimuggen olie
- toiletspulletjes
- evt. medicijnen

Daarnaast moesten we een pet op en goede loopschoenen aan.

Met de boot naar Kenong Rimba. Mikael kijkt om!

 

Dag1
Eerst rijden we ongeveer 25 kilometer met een taxi bus.
Daarna stappen we in een boot, net een grote lange praam met afdak en buitenboordmotor. We varen ongeveer 30 minuten op de rivier. Daarna moeten we 4 kilometer lopen. Hiervoor nemen we de tijd.  We lopen nog zo'n 4 uren door de jungle. We bereiken het basiskamp. Hier gebruiken we de lunch. Er wordt voor ons rijst, groente, kip/omelet in een wok bereid.
's Middags gaat de tocht omhoog. We maken een zware wandeling naar een zeer oude grot. Er zijn archeologen benaderd om uit te vinden, hoe oud deze grot is. De zwarte aanslag van de vuren, die men
men vroeger maakte, is goed te zien. Er zijn heel veel vleermuizen, druipsteen, padden en schorpioenen in de grot.
Daarna dalen we weer af. Het is zwaar! Voor jongeren moet dit gemakkelijker zijn.
Vlak bij het basiskamp is een beek. Hier kunnen we zwemmen, zonder knokkelkoorts te zullen oplopen. We zullen vannacht in hutten op palen moeten slapen.

Mikael in het basiskamp.

In dit gebied komen olifanten, tijgers, zwijnen, miereneters en wilde katten voor. Ze zijn erg schuw. Dus de kans om ze te zien, is wèl klein. Wél zien we kleine eekhoorntjes, gibbon apen, vuurvliegjes, glimwormen, vlinders, hagedissen etc.
Na het avondeten maken we nog een wandeling in de hoop dieren te zien. We zien wel hagedissen, kevers en horen heel veel geluiden.
We slapen deze nacht op een eenvoudig bed.

De eenvoudige woning van de eerste nacht.

Dag2
Een lange dag staat ons te wachten. Na het ontbijt krijgen we van alles voor een overlevingstocht: slaapmatje, dunne slaapzak, een pakket met thee, chocolademelk, koekjes, noedels en een sinaasappel.
Er volgt een voettocht van 4 uur door het oerwoud. Dan bereiken we een grot. We kruipen naar binnen.
In deze grot zijn ook weer vleermuizen. Het wordt klimmen en dalen, totdat het lunchtijd is.
We krijgen brood met tonijnsalade. We hebben veel last van bloedzuigers.
Onderweg is van alles te zien en te horen.
Tegen de avond stoppen we. Er wordt een vuurtje gemaakt en water gekookt uit een beekje. Van onze zakjes noedels wordt een heerlijk maal klaargemaakt met tonijn en saus.
Via een zelfgemaakte ladder, klimmen we in een grot om daar te slapen. Het is erg hard met het te dunne matrasje. Het is echter wel heel speciaal, want je hoort alle geluiden om je heen. Verder genieten we van het mooie uitzicht, omdat de maan helder is.

 

Hoezo vermoeiend? Wietze en Bertha konden het toch ook?

Dag3
We kunnen ons niet met zeep wassen, omdat het riviertje, waar we ons in zouden moeten wassen, ook ons drinkwater is.
Na het ontbijt lopen we nog een uur door de jungle. Bij een verfrissende stroomversnelling kunnen we zwemmen. Terug in het basiskamp geven we onze geleende spulletjes weer terug. We krijgen een uitgebreide lunch aangeboden. Daarna moeten we terug naar Jerantut. We kunnen kiezen: 85 km met een busje of met de trein

Jammer, dat we de wilde dieren niet konden reserveren. Je moet geluk hebben, maar dat is overal.

Vanuit Jerantut brengt een snelbusje ons voor RM10.85 weer naar Kuala Lumpur. We hebben tijdig gereserveerd en hebben een heus stoelnummer gekregen. Zo komen we aan bij ons eenvoudig hotelletje in het hart van Kuala Lumpur.

Een schorpioenspin.

Belangrijke info:
webblog: http://my-greenpark.blogspot.com
e-mail adres: info.my.greenpark@gmail.com
privé e-mail: azamwild@gmail.com

 


   Bertha Fabriek

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite