MALAYSIA
SITE

Penang
-- Air Hitam Dam
-- Balik Pulau
-- Batu Ferringhi
-- Batu Maung
-- Botanic Gardens
-- Bussen Penang
-- Busstation Sg Nibong
-- Cheong Fatt Tze
-- Chowrasta Bazaar
-- Clocktower
-- Escape Pretpark
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen op Penang
-- Fort Cornwallis
-- George Town
-- George Town-kaart
-- Gertak Sanggul
-- Hard Rock Hotel
-- Hawker Stalls
-- Hawker Centre
-- Hop-0n Hop-off Bus
-- Hotels
-- Hotel Reserveren
-- Jelutong
-- Kapitan Kling Moskee
-- Kek Lok Si
-- Kerachut - foto's
-- Khoo Kongsi
-- Komtar
-- Kuan Yin
-- Liggende Boeddha
-- Massage strand
-- Monkey Beach
-- Pasar Malam
-- Penang Hill
-- Penang Wegenkaart
-- Pulau Jerejak
-- Pulau Payar
-- Pulau Payar - duiken
-- Saint Anne's Church
-- Satelliet foto
-- Shopping
-- Slangentempel
-- Spice Garden
-- Stoepa's Penang Hill
-- Straits Quay
-- Swettenham Pier
-- Tanjung Bungah
-- Teluk Bahang
-- Vleermuizentempel
-- Vlooienmarkt
-- Wandelen in G'town
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 



 

Kek Lok Si

"In een klein vochtig busje vol met locals rijd ik richting de Kek Lok Si tempel in Penang. Ik heb net een tropische regenbui getrotseerd en mag voor 20 ringgit mee richting het dorpje Air Itam. Vanuit hier is het nog een kleine wandeling naar de Kek Lok Si Tempel. Alsof het zo moest zijn slaat het weer bij aankomst gelukkig helemaal om. Terwijl de zon hevig op mijn hoofd schijnt passeer ik de straten vol met exotische marktkraampjes. Hier aanschouw ik het echte Aziatische straatleven."

De Boeddhistische tempel van de Kek Lok Si bevindt zich in Air Itam, dat nu een voorstadje is van Georgetown. Het is bereikbaar met de bus; een taxi kost vanaf de Komtar ongeveer RM20.- 
Als je per taxi gaat, laat je dan boven, bij de Kek Lok Si afzetten. Buspassagiers moeten een eindje naar boven lopen.
Na al die jaren, dat ik nu de Kek Lok Si bezoek, moet ik zeggen dat de tempel nog steeds niet af is. Men verzint steeds wel iets anders om er bij te bouwen.

De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, die elk weer hun eigen bouwstijl hebben. De stijlen komen vaak uit Birma, Thailand of China.
Voordat je de Kek Lok Si bereikt, kom je langs enkele bedelaars. Zij zitten hier al jaren en worden gedoogd.
Nadat je bent binnengekomen, zie je rechts een oude tempel met een Boeddha achter glas. Deze lijkt heel oud, maar is het echter niet.
Links zie je een gebouw, waar souvenirs verkocht worden. Als je hier eventjes omheen loop, zie je talrijke beelden.
loop even om dit souvenirwinkeltje heen, en ga dan het gebouw binnen met de glazen Bhoeddha. Je hoeft je schoenen niet uit te trekken. Bekijk deze ruimte eens zorgvuldig. Je mag in de Kek Lok Si overal foto's nemen.

Vervolgens verlaat je deze gebedsruimte aan de rechterkant.
Je ziet daar al een bordje, waarop aangegeven staat, waar je naar toe kunt.
 
xx


Talrijke Boeddha's met een svastika
 

Het bord!
Naar Kuan Yin Statue
of naar de pagode.
Eerst naar de pagode!

 

xx Uiteraard kiezen we eerst voor een bezoek aan de pagode. We zien bij het bordje (links) een vervallen tuintje.
Je komt nu in een soort van grote souvenirwinkel terecht. Je kunt dakpannen kopen, waarop jouw naam wordt geschilderd. Deze gebakken dakpannen zullen gebruikt worden voor de afdak van de "Kuan Yin Statue".
Prijzen van deze dakpannen variëren van RM50,- tot RM200,- Enkele jaren geleden deed men hetzelfde voor de grote gebedshal.
Tussen de souvenirstalletjes moet je rechts af om naar de pagode te kunnen gaan. Je gaat een trapje af en nadat je RM2,- aan een monnik hebt betaald kun je verder. Nu ga je weer een trap op.
Je komt nu bij de grote gebedshal (Main Prayer Hall). Als je hier in wilt, moet je wel je schoenen uittrekken. De bordjes geven dit ook aan.
Hier zie weer een prachtige goudkleurige Boeddha en altaar.
xx

De Boeddha uit de grote gebedshal.
"De Boeddha in de Main Prayer Hall".

 

De grote klokkenbel.
Op het pleintje buiten de gebedshal hangt een grote bel.
Iedereen, die iets in de "Charity Box" doet, mag een keer de bel luiden.

xx

 Op het plein bij de "Main Prayer Hall".
Het plein buiten de "Main Prayer Hall".
De ingang rechts is die van de pagode.

Iets verderop kun je de pagode in en je klim naar boven maken. De pagode is zo'n 30 meter hoog, heeft zeven verdiepingen en je kunt er zo'n 10.000 kleine Boeddha's zien.
De plannen voor de pagode werden gemaakt door een monnik, die de leiding had over de tempel van de
"Goddess of Mercy" in Pitt Street. Met behulp van een regeringsafgevaardigde uit China kon er met de bouw worden begonnen.
De bouw startte in 1893, maar werd pas in 1930 voltooid. De pagode heet officieel "De pagode van Rama VI".
Dit was een Thaise koning, die de eerste steen heeft gelegd. Dit geldt uiteraard alléén voor de pagode, want er verrijzen steeds meer bijgebouwen.

Nadat je de pagode heeft beklommen, moet je weer terug jaar de souvenirstalletjes om naar het bronzen beeld van de "Goddess of Mercy" te gaan.

Wanneer u tijdens uw reis door Maleisië Penang aandoet, kiest u dan voor een excursie naar de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen), de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië. Een bezoek aan de pagode is zeer bijzonder. Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar Maleisië. Van Verre Reizen organiseert individuele reizen op maat naar Maleisië. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar Azië, met een groot reisaanbod naar Maleisië. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke Maleisië reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige Maleisië

Het Kek Lok Si-project werd ter sprake gebracht door de belangrijkste monnik van de Goddess of Mercy-tempel van Pitt Street. Met de steun van de consulaire vertegenwoordiger van China in Penang ontving het project de goedkeuring van de Manchu-keizer Kuang Hsi, die een tablet en een geschenk van 70.000 delen van de Imperial Edition van de Boeddhistische Sutra's schonk.

De bouw van de tempel begon in 1893, maar het was pas in 1930 dat de Pagode van Rama VI, genoemd naar de Thaise koning die de eerste steen legde, maar beter bekend als de Pagode van 10.000 Boeddha's, werd voltooid. Deze pagode combineert een Chinese achthoekige basis met een middelste laag Thais design en een Birmese kroon, die de omhelzing van de tempel van zowel het Mahayana- als het Theravada-boeddhisme weerspiegelt.

Naar verluidt is het de grootste boeddhistische tempel in Zuidoost-Azië, dicht bij de bruisende Air Hitam-markt. De enclave van de tempel met een pagode en een enorm standbeeld van de godin Kuan Yin is prominent aanwezig. Naast het klooster toont een zeven verdiepingen tellende pagode van 10.000 Boeddha-afbeeldingen de essentie van een eclectische mix van Chinese, Thaise en Birmese architectuur. De grote zaal heeft kleurrijke souvenirwinkels. Een heiligdom gevuld met beelden en een binnenplaats waar een grote vijver vol karpers en schildpadden de belangrijkste attracties zijn. Hier brengt een pad dat naar een trap leidt u naar de Pagode.

 

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite