MALAYSIA
SITE

Pulau Kapas
-- Pulau Kapas
-- Kapas - Kaart
-- Kapas - Jungle Trek
-- Kapas - Resorts
-- Marang - Ferry
-- Marang - Safari
-- Pulau Gemia
-- Pulau Gemia - Turtles
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Kapas Jungle Trekking
 

Pulau Kapas heeft een dichte jungle en is heuvelachtig. Er zijn op het eiland twee routes, die je door de jungle kont lopen. Ze gaan naar de andere kant (noordkant) van het eiland en komen uit op hetzelfde punt: een kiezelstrand (Stoney Beach). Dit geheel in tegenstelling tot de mooie stranden in het zuiden van het eiland, van waar je vertrok. Het is geen lastige wandeling, maar je gaat wel op en neer. Aan de andere kant is een steile afdaling, maar deze afdaling kun je met een touw doen.
De tocht is naar de andere kant van het eiland is ongeveer 3 kilometer lang en een "gewone" wandelaar doet dit in maximaal twee uur. Een geoefende wandelaar doet er korter over. Er zijn onderweg op je "jungle trek" geen toiletten, dus ga van tevoren. Tevens is het raadzaam om een flesje water mee te nemen en (misschien) wat fruit.

De Jungle Trek
De tocht begint op het strand bij het Kapas Island Resort. Vanaf hier loop je naar Captain Longhouse aan het eind van het strand. Hier moet je het pad nemen, dat naar Kapas Turtle Valley loopt. Je moet de trap nemen over een aantal rotsen. Hier bevindt zich, als je een bord ziet, een trap naar boven je komt bij de vuurtoren (29m). Als je bij de vuurtoren bent, sla je linksaf het pad in, dat door de jungle leidt.
Je komt onderweg houten borden tegen, waarop typische eilandcitaten staan gegraveerd, zoals "neem alleen maar foto's" en "laat niets anders over dan voetafdrukken". Dit zijn natuurlijk goede adviezen en houd je daar ook aan! Dit is een goed begin van je tocht door de jungle. Het pad is hier en daar gemarkeerd door een touw, borden of oranje paaltjes, zodat je niet de verkeerde afslag neemt en zou kunnen verdwalen. Na ca. 800 meter kom je een bord tegen en dan weet je dat je nog meer dan een kilometer te gaan hebt.
Je zult je verbazen over de kleurrijke natuurlijke flora en fauna van het eiland.

xx


Van de Captain Longhouse naar Kapas Turtle Valley

Plotseling sta je voor een steile afdaling, waar je het best het touw kunt gebruiken om af te dalen. Dan sta je plotseling beneden. Met zulke geweldige zandstranden aan de bewoonde kant van het eiland viel het kiezelstrand niet op.
Na een "rustpauze" van twintig minuten zou je aan terugtocht kunnen beginnen. Je neemt hiervoor een ander pad, want je kunt een driehoek lopen, waarvan de zandige strand bij het begin het eerste stuk was. Je klimt weer naar boven en volgt een klein beekje, dat je voorlopig heen en weer volgt.
De tweede helft is een stuk vlakker en dat gaat dus extra snel. Je passeert ook poelletjes stilstaand water, wat populair is bij muggen. Voordat je het weet, eindig je de jungle trek aan de achterkant van Kapas Island Resort. Je bent weer op het strand, waar je zoveel van houdt.
Het parcours is gemakkelijk te volgen, hoewel de afstandmarkeringen zo onnauwkeurig zijn. Al met al zijn er geen spectaculaire uitzichten, waarvan je kunt genieten op je wandeling. Uitgezonderd de vuurtoren, maar het is een leuke afwisseling van de dagelijkse rroutine op Kapas: zonnebaden, lezen en snorkelen.
Deze tocht duurde twee inclusief een rustpauze van twintig minuten. Je zou deze wandeling in tegenovergestelde richting kunnen doen, maar het einde op het strand bij Kapas Turtle Valley is absoluut de beste.

 


De andere kant van Kapas

 


Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciŽle site bestaan.


Kapas Island Resort

Tijdens uw bezoek aan Pulau Kapas zult u zich snel thuisvoelen in Kapas Island Resort, dankzij de hoge kwaliteit en de goede service. Het ligt vlakbij de steiger en het  trekt jaarlijks vele reizigers.
Het Kapas Island Resort biedt gasten superieure dienstverlening plus een breed scala aan voorzieningen en is toegewijd om uw verblijf zo comfortabel als mogelijk te maken. Gasten kunnen gebruikmaken van hotelfaciliteiten als dagelijkse schoonmaak, familiekamer, barbecuefaciliteiten, restaurant, tours.
Het hotel heeft 60 prachtig ingerichte kamers voor gasten, elk met airconditioning, minibar, balkon/terras, televisie, gekoppelde kamer(s) beschikbaar. Daarnaast garanderen de talrijke recreatieve mogelijkheden dat u zich tijdens uw verblijf kunt vermaken in het hotel. Met een ideale locatie en bijpassende faciliteiten, is het Kapas Island Resort voor veel gasten precies wat zij zoeken.

Meer informatie en foto's: Kapas Island Resort |klik nu|

 


 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite