MALAYSIA
SITE

Pulau Kapas
-- Pulau Kapas
-- Kapas - Kaart
-- Kapas - Jungle Trek
-- Kapas - Resorts
-- Marang - Ferry
-- Marang - Safari
-- Pulau Gemia
-- Pulau Gemia - Turtles
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Pulau Kapas

"Pulau Kapas is een van de mooiste en meest ontspannen plekken die je ooit zult bezoeken. Het is echt een eilandparadijs dat een vreemde kracht heeft om je daar langer te houden dan je van plan was te blijven. Het is geen rijke en glamoureuze plek met veel 5-sterrenresorts of dure restaurants. Het is een zeer minimalistisch eiland, wat het zo speciaal maakt. Er is geen elektriciteit of fatsoenlijke internetverbinding - wat betekent dat het de perfecte vakantie-uitje is. Het strand is geweldig, het water is perfect en je zult sprakeloos zijn als je voor het eerst aankomt."

Verlaten stranden. 't Lijkt "Expeditie Robinson" wel.......

Pulau Kapas is een van de mooiste en meest ontspannende plekjes in MaleisiŽ, die je ooit zult bezoeken. Het is echt een paradijslijk eiland, dat een vreemde aantrekkingskracht heeft om je daar langer te houden, dan je van plan bent te blijven. Het is geen rijke en luxueuze plek met veel 5-sterren resorts of dure restaurants. Het is de eenvoud, wat het zo bijzonder maakt. Er is niet veel elektriciteit of een fatsoenlijke internetverbinding, wat Kapas tot een perfecte vakantiebestemming maakt. Het strand is geweldig, het water is perfect en je zal sprakeloos zijn, als je voor het eerst aankomt.
Pulau Kapas heeft 6 stranden, die met elkaar verbonden zijn met "bruggen", zoals je hierboven rechts op de foto kunt ziien. Het eiland is niet druk in het voor- en naseizoen. Het is een goed alternatief voor de Perhentian eilanden. De Maleiers noemen het "Cotton Island" vanwege de witte stranden, die het eiland omringen. Veel Maleiers kennen deze verborgen schat nog niet. Je wordt sprakeloos als je het eiland nadert, omdat het water zo helder is en witte  stranden heeft.
Je kunt binnen 40 minuten aan de kust van het ene eind naar het andere lopen. Het is geen rijk en trendy eiland met dure restaurants. Er is op dit eiland soms weinig elektriciteit en internet. Kapas Island is de perfecte vakantie-ontsnapping voor de mensen, die een meer afgelegen strandvakantie willen.
De resorts op Kapas zijn gesloten tijdens het moessonseizoen, die duurt van november en februari (overigens heb je aan de westkust geen last van de moessontijd). Als je naar Kapas gaat, neem je contant geld mee, want er zijn geen geldautomaten (ATM's). Er zijn muggen op het eiland; neem dus een insectenwerend middel mee! Voor de avonden is het handig om een zaklantaarn mee te nemen om rond het eiland te lopen.


Van onder de palmbomen zien we Kapas..........
Kapas, gezien vanaf Marang

xx

Een dagje snorkelen bij ťťn van de eilanden voor de oostkust van MaleisiŽ is voor ons altijd een belevenis.
Meestal vertrekken we ís ochtends om negen uur met de auto. Wij wonen in Paka een klein dorpje net onder Dungun. Het is een kleine 100 km rijden naar het stadje Marang, waar de ďJettyĒ is, waar vandaan de bootjes naar het eiland Kapas vertrekken.

In MaleisiŽ wordt links gereden en de wegen aan de oostkust zijn allemaal 2-baans. Rijden in MaleisiŽ vind ik een uitdaging, maar als je voorzichtig rijdt, is het zeer goed te doen. Je moet goed opletten voor overstekende koeien en geiten, maar de vele, heel hard rijdende brommertjes zijn, in mijn ogen, veel gevaarlijker. Ze halen je links en rechts in, dus je hebt je spiegels echt nodig!
Gemiddeld rijd je niet harder dan 60 km per uur, dus het duurt zoín 1Ĺ uur voor we in Marang zijn.

Bij de steiger ligt het bootje dus al op je te wachten. Wij krijgen er altijd echt een ďRobinsonĒ gevoel van. De motortjes van het bootje worden gestart en met volle vaart gaan we richting eiland. Een heerlijk tochtje en na een kwartiertje word je op het eiland afgezet. Er wordt netjes gevraagd, hoe laat we weer willen worden opgehaald.

Vanaf de boot kijken we nog even naar Kapas.

xx

Meestal willen we om 17.00 uur weer terug en dan komen ze inderdaad altijd op tijd aanvaren.
Op het eiland lopen we meestal een stukje naar het noorden, want daar is, vlakbij de kust, koraal in de zee en dus ook de visjes.
Met zwemvliezen, duikbril en snorkel gaan we het water in. Binnen de kortste keren ben je omgeven door visjes, koraal, zeekomkommers, zee-egels (voorzichtig!!). 
Vooral de oranje clownsvisjes,die altijd in de omgeving van zeeanemonen zwemmen, vind ik prachtig. Je hebt het idee dat je in een zeeaquarium aan het zwemmen bent. Ik heb werkelijk mijn hart aan het snorkelen verpand.
Het eiland relaxte heeft een ideale sfeer voor ontspanning, maar de meer avontuurlijke zijn hier "in" voor zwemmen, snorkelen, windsurfen, kajakken, varen en vissen.

Kapas Island is beroemd om inktvis vangen, waarvoor elk jaar de toeristen massaal naar het eiland komen in de maanden april - september. Bj deze unieke activiteit gaat men 's nachts met een vissersboot de zee op om inktvissen te vangen. De minimumlengte van deze vissen moet wel 60 centimeter zijn. De inktvissen worden later aan land op de barbeque of gekookt klaargemaakt..
Heb jezelf geen snorkel, duikbril of flippers bij je, dan kun je dat op het eiland voor 6 ringgit per dag huren. Dat lijkt me dus goed te doen. Het is niet duur.
Het eiland is ook een gastheer voor het jaarlijkse internationale evenement: de 'Swimathon Event ". Deze wordt elk jaar gehouden in de maand april. De deelnemer, moet dan in de oceaan zwemmen van Kapas Island naar het vasteland. Dat is een afstand van ongeveer 6,5 kilometer. Dit evenement trekt elk jaar meer dan 200 deelnemers van uit de hele wereld.
Voor ons nog een Nederlands tintje op Kapas: Hier bevindt zich het Kapas Turtle Valley Beach Resort. Dit resort is opgebouwd door Peter and Sylvia Engelbracht. Deze Nederlanders werden ook gevolgd door het televisie programma "Ik Vertrek". Misschien is het leuk om in een chaletje bij hen te overnachten. Het water bij dit Nederlandse resort is glashelder en behoorlijk warm. Het koraalrif aan de voorzijde van het resort is een geweldige plek om te zwemmen, snorkelen en duiken. Vaak zie je schildpadden, roggen, kleine haaien en honderden verschillende kleurrijke vissen. Als je avontuurlijk bent, heeft het eiland een paar jungle trekking paden, die leiden tot baaien waar je zelfs van een klif kunt springen.
Bij de aanlegsteiger, waar we opgehaald worden, eten en drinken we nog wat bij een leuk eethuisje en dan zit ons dagje snorkelen er weer op.

Geen parels???

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite