MALAYSIA
SITE

Sabah
-- Sabah
-- Sabah (2)
-- Sabah Afstanden
-- Sabah Bussen
-- Sabah Alle Eilanden
-- Beaufort
-- Kota Belud
-- Kota Kinabalu
-- Kudat
-- Kunak
-- Lahad Datu
-- North Borneo Railway
-- Sandakan
-- Semporna
-- Sukau
-- Tawau
-- Tenom
-- Vliegen: MASWings
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

KAPALAI

"Vanaf de steiger Semporna, het kostte ons ongeveer 45 minuten per boot aankomt in dit absoluut prachtig water village - Kapalai Dive Resort. De chalets zijn comfortabel opgezet met alle basisvoorzieningen. Het heeft geen airconditioning, maar het is luchtig met een balkon dat heeft de beste uitzicht op in de hele zee die lijkt alsof een aquarium. We keken schildpadden, vissen alle onderwaterwereldwezens zwemmen verleden.
Het personeel was uiterst beleefd en vriendelijk, het eten is overvloedig en lekker. De eetzaal is gezellig en ruim, de enige plek draadloze verbinding voor internet gebruiker. Hoewel wij op de non diver 's arrangement, er zijn andere water activiteiten konden we genieten van zoals zwemmen , Snorkelen en kajakken over de oceaan.
Van kijken van zonsopgang tot zonsondergang, een wandeling langs de lange strook van chalets gang kijken onderwaterwereldwezens, een wandeling naar beneden wit zand bank omgeven door blauwe heldere water, Kapalai Dive Resort is niet alleen een recreatieve plek voor recreant maar een fotograaf oase ! ! !"

Kapalai is een fantastische bestemming om te duiken. Hoewel het een eiland wordt genoemd, is het eigenlijk een grote zandbank gelegen aan het Ligitan-rif met een zeer exclusief resort met prachtige villa's gebouwd op palen.
Kapalai was vroeger een echt eiland met vegetatie, maar de afgelopen paar honderd jaar is het door erosie en stijging van het zeewater onder water gekomen. Er zijn geen stranden, hoewel je tijdens eb en zonnebad op het cirkelvormige kunstmatige strand over de zandbank kunt lopen. In Kapalai draait alles om snorkelen en duiken, niet-duikers kunnen zich beter vermaken op Mataking Island met zijn mooie stranden.
Direct rondom het resort zijn er fantastische snorkelmogelijkheden en ook enkele zeer mooie duikplekken. De beste tijd om Kapalai te bezoeken is tussen april en september.
Op Kapalai zijn er direct rondom het resort fantastische snorkelmogelijkheden en ook enkele zeer mooie duikplekken. De beste tijd om Kapalai te bezoeken is tussen april en september. Toeristen, die Kapalai bezoeken, komen er meestal om zich te ontspannen, om te snorkelen of om te duiken.

Er zijn talloze leuke duikplekken direct rondom Kapalai. Een ander groot ding is het onbeperkte huisrif, dat het resort aan zijn gasten biedt. Duikfaciliteiten zijn geweldig bij het resort. Ervaren duikleraren brengen duikers naar nabijgelegen locaties. De meeste duikliefhebbers bezoeken het gebied om kans te maken om te duiken bij Sipadan, waar verblijfmogelijkheden beperkt zijn. Sipadan ligt op slechts ongeveer 15 minuten per boot vanuit Kapalai.

xx

Als je van muck duiken houdt, ben je het beste af op Mabul Island, het macro-paradijs van de wereld. Muck duiken is letterlijk: modder duiken. Dat klinkt niet heel aantrekkelijk, maar toch zie je tijdens muck diving onderwaterdieren die je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt. Waar staat muck diving nou eigenlijk voor, nou voor duiken op de bodem van zwart vulkaanzand waarbij je op zoek bent naar het ene rare wezen na het andere, ook wel de ‘critters’ zoals we die noemen. De onderwaterdieren zijn moeilijk te vinden doordat sommige minuscuul klein zijn en verstopt zitten in de modder of zelfs in afval, een gids is dan ook een must, zij zorgen ervoor dat je zoveel meer uit de duik haalt dan wanneer je alleen op zoek gaat.
Er is een moessonseizoen tussen november en februari, hoewel het zicht nog steeds goed is.

Er is maar één resort op Kapalai-eiland: het Sipadan-Kapalai Dive Resort. Het is een mooi en exclusief resort met 30 chalets op palen met een eigen balkon, langs de riffen. Kamers hebben alleen een ventilator, omdat het resort zijn uiterste best doet om de negatieve impact op de kwetsbare omgeving te minimaliseren. Positief is het verse water (dat daarna wordt gerecycled en niet in de oceaan wordt gedumpt). Er is WIFI internet (gratis in de lobby, RM20 per dag in uw chalet) en er zijn geen muggen, wat betekent, dat je de deuren van het balkon open kunt laten gedurende de dag/ nacht voor extra koelte (balkons op het noorden hebben het beste uitzicht en de meeste privacy). De prijzen zijn redelijk hoog, maar je krijgt dan 3 dagelijkse bootduiken (inclusief duiken bij Sipadan) en onbeperkt duiken bij de huisrifs.

xx

 

 

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite