MALAYSIA
SITE

Johor - Oostkust
-- Johor Eilanden
-- Desaru
-- Desaru Hotels
-- Mersing
-- Mersing Bus
-- Tanjung Leman
-- De Oostkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Johor Oostkust


Pulau Rawa

In Johor, langs de oostkust van Maleisië, zijn veel locaties favoriet bij vakantiegangers die op zoek zijn naar een meer ontspannen, natuurgerichte vakantieomgeving. De zee rond Johor bevat een kleurrijke en fascinerende verscheidenheid aan onderwaterleven en biedt bezoekers een ruime keuze aan activiteiten. Ondanks dat de stranden aan kust ook veel te bieden hebben. Het bestaat uit een reeks van verschillende clusters van kleine, idyllische eilanden verspreid over de Zuid-Chinese Zee ten oosten van het Maleisische schiereiland.

Deze eilanden liggen in een kleine groep en zijn met een korte boottocht vanuit Mersing of Tanjung Leman bereikbaar. De beschikbaarheid van huurboten maakt eilandhoppen tot één van de meest plezierige activiteiten hier. Eén van de meest populaire eilanden is Pulau Rawa, dat op zestien kilometer uit de kust ligt. Het is een prachtig eiland met wit zand, baaien en schitterend helder water, dat het geschikt maakt voor watersport. Er zijn comfortabele accommodaties in chaletstijl beschikbaar op het eiland en er kan apparatuur voor recreatieve watersporten, zoals snorkelen, duiken en vissen, worden gehuurd.
Pulau Besar, net ten zuiden van Pulau Rawa, is ook een uitstekende bestemming. Er is een volledig aanbod van accommodaties beschikbaar op het eiland. Tussen deze twee eilanden ligt Pulau Tengah, een onbewoond eiland op 14 kilometer uit de Maleisische kust. Tijdens de jaren zeventig kreeg het eiland bekendheid als een doorgangskamp voor Vietnamese vluchtelingen. Dat kamp werd in de jaren tachtig gesloten. In 1985 was Pulau Tengah één van de weinige eilanden, die door de Maleisische overheid werden aangewezen als natuurgebied (Marine Park).De wateren rondom het eiland bezitten een opmerkelijke overvloed aan zeeleven, waaronder zeldzame soorten vissen en koraal. In juli komen reusachtige "leatherback turtles" (zeeschildpadden) uit de zee om hier hun eieren te leggen.

Pulau Tinggi en Pulau Sibu zijn de volgende eilanden, die verder naar het zuiden liggen langs het schiereiland. Net als Pulau Tioman, zijn wereldberoemde neef, diende Pulau Tinggi eeuwenlang als een schuilplaats en een tussenstop voor handelaren die op de Oost-West-spekroute vaarden. Dit bergachtige en grotendeels onbewoonde eiland is van nature begiftigd met zoet water, een beschutte haven, fruit, rotan en hout, evenals een aantal zeer mooie stranden. De lange kustlijn van Tinggi heeft ongerept wit zand, bezaaid met intieme baaien. Dit lijkt misschien reden genoeg om het eiland te bezoeken. Het eiland dankt echter ook veel van zijn bekendheid aan de levendig gekleurde koraalriffen, vol met zeeleven, die iets verder in zee ligt. Vlindervissen, engelenvissen en zwarte tandbaars, om er maar een paar te noemen, maken van dit eiland een paradijsje voor de onderwaterfotograaf.

Pulau Sibu is een verfrissend eiland. Het is rijk aan weelderige tropische vegetatie en eindeloze uitgestrekte gouden stranden, en biedt faciliteiten voor snorkelen, duiken, windsurfen, zeilen en vissen. Pulau Sibu is bereikbaar met de veerboot vanuit Tanjung Leman.

Pulau Tengah, verder zuidelijk gelegen langs de kust, is ontwikkeld als een rustieke badplaatsbestemming en biedt een scala aan watersportactiviteiten, tennis en zelfs een discotheek. Er is veerdienst naar het eiland vanuit Tanjung Leman.

Twee andere Johor-eilanden, die verder van de kust liggen, zijn Pulau Pemanggil, Pulau Aur en Pulau Dayang. Pulau Pemanggil is een vrij grote en welverdiende populaire vakantiebestemming, bekend om zijn overvloedig zeeleven en heldere water. Pulau Aur en Pulau Dayang zijn een veel kleinere eilanden ten zuidoosten van Pemanggil. Deze eilanden zijn bekend om zijn ongewone landschappelijke schoonheid en duikmogelijkheden. Afgelegen lagunes en offshore-zwembaden maken Pulau Aur en Dayang ongeëvenaarde bestemmingen voor idyllisch zwemmen, snorkelen en duiken.


De Oostkust

 

Gemakkelijk boeken: Bustickets Online:

Klik op deze banner om te reserveren

xx

Gemakkelijk boeken Trein Tickets
cheap booking
Klik op deze banner om te reserveren

 

 

    

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite