MALAYSIA
SITE

>
Kota Kinabalu
-- Kota Kinabalu (KK)
-- KK Airport
-- KK Bus Station
-- KK Gaya Markt
-- KK Hotels
-- KK Markten
-- KK Nightlife
-- KK Plattegrond
-- Abdul Rahman Park
-- Jesselton Point Ferry
-- Mari Mari Village
-- Mount Kinabalu
-- North Borneo Railway
-- Pu Toh Tze Tempel
-- Zip Line / Tokkelen
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 

           


 

JESSELTON POINT FERRY

"We zijn op weg naar Jesselton Point, omdat we deze laatste dag willen gaan parasailen. We hebben in de afgelopen dagen al geďnformeerd wat de kosten zijn en hoe het werkt. We kopen bij de drukke mannetjes achter de loketjes weer de kaartjes voor een overtocht naar Pulau Sapi. Hier hebben we van de week gesnorkeld op het koraal, vandaag gaan we daar parasailen. De man die ons de kaartjes voor de overtocht verkocht heeft belt met zijn collega's op het eiland, dat wij eraan komen, zodat ze de boel kunnen voorbereiden.
We vinden de juiste jetty, die ons naar Pulau Sapi brengt vrij makkelijk in de chaos. We worden er steeds handiger in om de weg te vinden in deze ongeorganiseerde bende. Op de jetty moeten de reddingsvesten weer aan en ondertussen moest de bestuurder van de boot nog even een maatje oppikken. Dan vaart de jetty rustig de haven uit om vervolgens vol gas de zee op te gaan."


Jesselton Point

Jesselton Point, voorheen bekend bij de lokale bevolking als Kota Kinabalu Ferry Terminal, ligt net nog in het centrum van Kota Kinabalu (KK). Jesselton was de vroegere naam van Kota Kinabalu.
Goederen en producten, die langs de westkust verbouwd of gemaakt, werden voornamelijk met treinen naar de kade vervoerd voor export. Via het spoorwegennet werd de import naar de rest van de westkust en het binnenland vervoerd. Deze werf is tot eind jaren '70 in gebruik geweest. Veel oude foto's op posterformaat van Jesselton Town zijn te zien bij Jesselton Point, wanneer je door de poort binnen komt (links op de foto). Deze foto's geven een kort verslag van de geschiedenis van Jesselton.

Jesselton Point is tegenwoordig het vertrekpunt van de ferries naar de eilanden van het Tunku Abdul Rahman Marine Park (Gaya-, Sapi-, Manukan-, Mamutik- en Sulug-eilanden)en andere eilanden zoals Pulau Tiga en Pulau Mantanani. Tevens is Jesselton Point het vertrekpunt per boot naar Muara ( Brunei) en Labuan. Deze laatste reizen duren ongeveer 1,5 uur.


De Ferries naar de dichtbij gelegen eilanden

De beste manier om Jesselton Point te bereiken, is via het lokale openbaar vervoer. Neem vanaf de City Bus Terminal buslijn 1, route 1A. De genoemde bus zal langs de KK Waterfront helemaal naar Jesselton Point rijden. Het duurt ongeveer 10 minuten om de ferry terminal te bereiken. Voor degenen, die vanaf Kota Kinabalu International Airport komen, duurt de autorit van de luchthaven naar Jesselton Point ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het verkeer.
Bij de hoofdingang is er een mooie boog die je welkom heet. Aan de muren hangen verschillende gedateerde foto's van de luchtfoto van de stad, sommige zijn gemaakt in het begin van de 20e eeuw. Er zijn ook twee Engels geďnspireerde telefooncellen met hun alomtegenwoordige felrode kleur.
xx

De balies van de bootreceptie zijn informatief en regelen de boot naar de nabijgelegen eilanden. Wachtruimte voor de balies in het hoofdgebouw zijn uitgerust met comfortabele stoelen en verkoelende airconditioning.


Even wachten op je plek bij de balie


Na betaling van uw bootticket krijg je deze bon als 'instapkaart' voor de boot mee. Achter deze bon staat als volgt gedrukt:

Beste passagier,

De reis naar het eiland duurt slechts 20 minuten en is afhankelijk van het weer. Maak u alstublieft klaar om "nat" te zijn en zonder te klagen.
Controleer alstublieft of er niets op de boot is achtergebleven voordat u vertrekt. Het spijt ons u te moeten meedelen dat wij niet verantwoordelijk zijn voor verlies of beschadiging van uw goederen.
Zorg ervoor dat u op tijd bij de steiger bent, anders verlaat de boot u binnen 15 minuten. Boottoeslag wordt niet gerestitueerd.
Bedankt voor uw medewerking en uw steun.
Kom alstublieft nog eens!

Er zijn genoeg eetgelegenheden op Jesselton Point, waar je iets kunt drinken of eten. Je kunt hier aan de haven fantastisch uitgaan. Er is ook een treinwagon, die is overgenomen van de bestaande Noord-Borneo-spoorwegdienst en nu dienst doet als een drankgelegenheid met de naam JP Train Station.
Er zijn veel andere kleinere cafés met meer acceptabele prijzen, afgezien van souvenirwinkels voor bezoekers, die de stad verlaten. Er is een leuk uitziend Italiaans restaurant genaamd Benito Bistro, uitgerust met glazen wanden met uitzicht op de haven en de oceaan.


's Avonds heerlijk dineren op Jesselton Point

     

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite