MALAYSIA
SITE

Terengganu
-- Terengganu
-- Kuala Terengganu
-- Kuala Terengganu - Hotels
-- K.T. Bus Terminal
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- Ketiar (Olifant)
-- Jerteh
-- Cukai
-- Terengganu Eilanden
-- Lake Kenyir
-- Pasir Raja Forest Reserve
-- Penarik
-- Perhentian Islands
-- Pulau Gemia
-- Pulau Kapas
-- Pulau Kapas Resorts
-- Pulau Lang Tengah
-- Pulau Redang
-- Pulau Redang Resorts
-- De Oostkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Jerteh
Kuala Terengganu

"Als u niet per boot naar Perhentian Island wilt reizen, maar toch een dosis strand wilt? Er zijn verschillende plekken, die je kunt verkennen in en rond Jerteh. Bekijk Air Tawar Beach dat uitkijkt over Perhentian Island en wordt beschouwd als een van de meest ontwikkelde hotels, omdat het is uitgerust met een kinderspeelplaats, rust- en ontspanningsruimte en voldoende verharde parkeerplaats. U kunt achterover leunen, genieten van een verfrissend kokosnotendrankje terwijl u mensen ziet vliegeren langs het strand."

Jerteh is een middelgrote plaats in het centrum van het district Besut in de deelstaat Terengganu. Er zijn kleine cafeetjes en restaurantjes in Jerte, langs de hoofdweg "Jalan Besar", wanneer uit de bus je stapt bij de Jerteh-brug. Er is daar niet veel te doen in het stadje, misschien een maaltijd van ayam guling of saté in de middag. Maar Jerteh is een belangrijk knooppunt voor bussen. Toeristen moeten door Jerteh rijden om naar Kuala Besut te gaan, dat fungeert als een poort naar de vele eilanden voor de kust van Terengganu, zoals de Perhentian.
Jerteh ligt op ongeveer 15 km of 30 minuten rijden van Kuala Besut. Eén van de beroemde plekjes in Jerteh is de Bazaar Majlis Daerah Besut. Hier vind je winkels zoals souvenirwinkels, kleermakers, restaurants en een cybercafé. Het is slechts een tussenstation voor degenen die op weg zijn om de boot te nemen in Kuala Besut of naar Kota Bahru reizen.

 

 

Het busstation van Jerteh ligt in het centrum van het stadje, op slechts 20 minuten van Kuala Besut. Passagiers die arriveren op het busstation van Jerteh kunnen eenvoudig een doorverbinding vinden naar de ferry met een korte taxirit.
Busreizigers van en naar Jerteh of naar vele andere steden kunnen gemakkelijk boeken. Er zijn verschillende busdiensten op handige tijdstippen in Jerteh en je kunt online boeken als je op de banner hieronder klikt. Je krijgt zelfs een stoelreserveringsnummer voor de bus.

Perdana Express is de enige populaire busmaatschappij, die van KL naar Jerteh rijdt. Perdana Express rijdt dagelijks 7 ritten van KL naar Jerteh. Veel inwoners maken gebruik van deze bus om in he weekend van KL naar Jerteh van KL te reizen. Perdana Express heeft de reputatie in punctualiteit en biedt een comfortabele reis.
De Perdana Express-bus is een dubbeldeks VIP-bus. Met airconditioning en met een stoelopstelling van 1 aan de linkerkant en 2 aan de rechterkant. Deze ruime stoelindeling zorgt ervoor dat passagiers comfortabel naar Jerteh kunnen reizen.

 
Easy Bus  Reservation Online:
 Andere busoperators hebben andere routes en vertrekken Kuala Lumpur, Shah Alam, Johor Bahru en meer. De kun je ook boeken door op de banner te klikken. Het busstation in Jerteh is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer zoals bussen of taxi's van Uber en GrabCar.

Dingen om te zien / te doen in Jerteh:

Als u niet per boot naar Perhentian Island wilt reizen, maar toch van het strand wilt genieten? Er zijn verschillende plekken, die je kunt verkennen in en rond Jerteh. Ga naar Air Tawar Beach, dat uitkijkt op Perhentian Island. Dit mooie zandstrand heeft diverse voorzieningen, want het is uitgerust met een kinderspeelplaats, restaurantjes en een verharde parkeerplaats. Je kunt achterover leunen, genieten van een verfrissend drankje, terwijl je naar vliegers aan het strand kijkt. Er zijn hotelletjes in de buurt om te boeken als u van plan bent hier te overnachten.

De Ulul Albab-moskee of Masjid Ulul Albab in het Maleis werd gebouwd tussen 2009 en 2011. Oorspronkelijk heette het Masjid Kayu Seberang Jerteh, omdat het zich bevindt in Kampung Seberang Jerteh, een dorp aan de overkant van de rivier de Besut vanuit de stad Jerteh.

In een weelderig tropisch regenwoud ligt Air Terjun Lata Tembakah , een waterval van 7 verdiepingen, die majestueus uit het regenwoud stroomt. Het donderende geluid alleen heeft een rustgevend effect op vermoeide bezoekers. Bezoekers kunnen klimmen naar het hoogste cascade (verdieping) voor een prachtig zicht. Er zijn ruime parkeerplaatsen, eetstalletjes, houten loopbruggen, jungletochten en prieeltjes. Er zijn chalets en een camping met faciliteiten, die bezoekers kunnen verleiden om een nacht of twee te blijven. Vanaf Jerteh-stad is het 20 km rijden.

Ga eens naar Kampung Bakap Jabi om de zeer heerlijke Satay Lanang Jabi uit te proberen, die zich vlakbij het strand van Lata Belatan bevind. Je kunt ook de waterval van Lata Belatan bezoeken. Veel locals gaan hier in het weekend picknicken.

 


Ulul Albab Mosque

Gemakkelijk een Bus Ticket boeken:
 


 

   Ben van Wijnen

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite