MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

JALAN  ALOR
Ben van Wijnen


"Wat een heerlijke locatie om er te zijn. Jammer dat we er pas de laatste avond naartoe gegaan zijn, want anders waren we iedere avond er naar toe gegaan om er een hapje te eten.
Jalan Alor, een straat waar alle mensen, van alle culturen samen komen om samen te eten. Er worden allerlei producten aangeboden van fruit, tot ijs, van avondeten tot onbekend toetje gemaakt uit/van stikstof.
Voor een schappelijke prijs heerlijk zoetzure vis en gestoomde groenten gegeten. Wat een genot om hier te zijn. Persoonlijk een betere besteding dan Chinatown."
 

's Avonds moet je eten in Jalan Alor en niet in het restaurant van je hotel. Als je dit de eerste keer direct doet, durf je overal in MaleisiŽ te eten en je zult zien: het is heerlijk! Niet voor niets gebruikt men in MaleisiŽ de term: "Food, Glorious Food!"
Jalan Alor bevindt zich vlakbij Bukit Bintang: Bij de KFC gaat u rechtsaf (als u vanaf de Monorail loopt) en vervolgens bij het eerste restaurant linksaf. Deze straat heet Jalan Alor.
Veel Maleiers vinden Jalan Alor toeristisch. Ik niet, zij herkennen immers het verschil tussen een IndonesiŽr, een Filippijn of een Taiwanees. Ik niet. Ik heb het idee, dat ik omringd ben door Maleiers (en dat zal wel, hoor).
 


xx De verkoop van Durians begint reeds, wanneer je de straat in gaat. Deze stalletjes doen goede zaken en de prijs is niet hoog.
Durian kopen is een heel ritueel: er wordt geschud met de vrucht; er wordt naar geluisterd; er wordt op de vrucht geklopt! Dan legt men de durian weg om een andere te proberen. Net zolang tot men een goede gevonden heeft.

Je mag Durians, vanwege de geur, niet meenemen naar je hotel of in het vliegtuig. Je hotelkamer zou na jouw verblijf ontsmet moeten worden.
Vaak hangt er bij de deur van het hotel of in de lift  een bordje, waarop staat dat je geen durians mag meenemen naar je kamer. Doe je dat toch, dan zijn de kosten voor reiniging van de kamer uiteraard voor jouw rekening.
Uiteraard geldt dit ook voor het vliegtuig.

De vrucht is van een avocado-achtige substantie, maar smaakt geheel anders. Over Durians wordt gezegd: "It tastes like heaven; it smells like hell"
Tegenwoordig kun je de durian ook op een andere manier proeven: als cake of ijs met de smaak van durian.
 
 
Er zijn verschillende eetstalletjes, die allemaal iets bijzonders voor je kunnen klaar maken. Je gaat zitten bij een tafeltje. De ťťn bestelt bij dit eetstalletje en de ander bij het andere eetstalletje. De ťťn eet kip; de ander eet vis. Het lijkt rommelig, maar het komt allemaal goed.

De eetstalletjes worden "hawker stalls" genoemd. Het is een familiebedrijfje, gespecialiseerd in noodles, kip, satť, vis, drank of iets anders. Onder je ogen worden hier de heerlijkste gerechten bereid.

Als je eerste bestelling geserveerd wordt, moet je betalen. Wordt even later de noodles gebracht, dan moet je weer afrekenen, wordt je drankje gebracht, dan moet je weer betalen. Iedereen heeft zijn eigen business.

De gerechten zijn overheerlijk en zijn heel goedkoop. Voor zo'n drie/ vier Euro kun je heerlijk eten. Overigens was de specialiteit hier: stingray (rog).
De zwakalcoholische dranken zoals bier hebben dezelfde prijs als in een Nederlands/ Belgisch restaurant. Wil je het goedkoper houden, neem dan een cola, mineraal water of limonade.

 

 

xxxx  
Je ziet, hoe druk het 's avonds is in Jalan Alor. Er zijn veel mensen op straat. Ook veel auto's, die door de straat rijden. Ze rijden stapvoets, maar kijk toch uit.
Vaak wordt er eventjes gestopt om nog een portie satť op te halen.

Het bewijs.
Zouden zoveel buitenlanders met de auto naar Jalan Alor komen? Ik dacht het niet.
Veel Maleiers komen ook naar Jalan Alor voor de gezelligheid. De winkelcentra (Bukit Bintang, Sungei Wang, LOT 10, Pavilion, Starhill Gallery) bevinden zich in de directe nabijheid. Ook het electronica Shopping Center Low Yat is dichtbij. Hier kun je terecht voor fotocamera's of computer. De prijzen liggen iets lager dan in Nederland/ BelgiŽ. 
Wat is er leuker, dan na het shoppen te gaan eten in Jalan Alor?

In Jalan Alor ligt ook het drie sterren hotel: Seasons View.

 

 


Jalan Alor in het daglicht

 

 

 

 

 

Ben van Wijnen

 

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite