MALAYSIA
SITE

Ipoh
-- Ipoh
-- Ipoh - Airport
-- Ipoh - Busstation
-- Ipoh - Hotels
-- Ipoh - Kellie's Castle
-- Ipoh - Tibetan Tempel
-- Ipoh - Sam Poh Tong
-- Ipoh - Lost World
-- Perak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Enlightened Heart Tibetan Buddhist Temple

"Niet erg veel mensen in Ipoh kennen deze tempel. Het is een verborgen locatie gedekt door wilde planten en bomen, die langs de weg staan. Er zijn zeer weinig Tibetaanse boeddhistische tempels in Zuidoost Azië. Deze tempel is een zeldzame vondst en is één van de grootste Tibetaanse traditionele boeddhistische tempels in het land.
Het ligt aan de voet van een indrukwekkende stuk van een kalkstenen berg. Het aanwijsbord, staat net voor de afslag van de weg die naar de tempel leidt. Rijd nog 1 à 3 km door en dan zie je de tempel langs de weg. De weg is smal en overdekt met struiken aan de zijkanten, waar slechts één auto kan rijden, dus goed opletten."


De pagode en beeld

Enlightened Heart Tibetaans Boeddhistische Tempel (Tibetaans Boeddhistische tempel van het Verlichtend Hart) lijkt een oude tempel en bevindt zich in Tambun, een gedeelte van Ipoh. Slechts weinig mensen in Ipoh weten hiervan. De weg er naar toe is een zeer smalle weg, aan weerszijden bedekt met struiken en onverzorgde wilde planten, zowel links als rechts.
Opeens verschijnt deze enorme Tibetaanse tempel na een tijdje uit het niets. Het is op een verborgen locatie bedekt met wilde planten in de omgeving. De belangrijke pagode is stoffig en ziet eruit alsof het in jaren niet is onderhouden. Hoewel sommigen hierover kritiek hebben, heeft het afgeleefde karakter van deze tempel vreemd genoeg een veel charme - alsof je net een verloren Tibetaanse tempel in de jungle hebt ontdekt.

Er zijn maar weinig Tibetaans-boeddhistische tempels in Zuidoost-Azië, maar deze tempel is een zeldzame vondst. Het is één van de grootste, traditierijke Tibetaans boeddhistische tempels in het land. Het ligt aan de voet van een indrukwekkend stuk kalksteen bij Ipoh. Het verkeersbord is net voor de afslag op de weg, die naar de tempel leidt. Als je ongeveer 1,2 km over deze weg rijdt, kom je bij de tempel. De weg is smal met aan beide kanten struiken. Er kan maar één voertuig tegelijk over de weg, dus je moet wel opletten.

Het is erg rustig op het tempelcomplex. Wij waren de enige bezoekers op dat moment, behalve de vrijwilligers, die het gebouw onderhouden. Ze vertelden me dat deze tempel vol mensen is, tijdens feestdagen zoals Wesak, maar op andere dagen is het vrij rustig met weinig bezoekers. Niettemin is de architectuur en het ontwerp geweldig. Er heerst serene, spirituele sfeer. Dit geeft een rustgevende gedachte. Er zijn een aantal indrukwekkende beelden in de gebouwen.

xx


Een kijkje in de pagode

In vergelijking met andere, meer beroemde tempels, is deze vrij nieuw en het is mogelijk met inzet van vrijwilligers alles schoon te houden. Er is een zaal met enorme potten in de buurt. Vrijwilligers geven ons informatie. Alles is erg mooi en vredig. Een trap leidde helemaal naar de top van de 13 verdiepingen tellende pagode, alwaar een gouden standbeeld van Boeddha met open hand. Er is een mooi uitzicht op de stad Ipoh. De pagode herbergt een enorm Sakyamuni Boeddhabeeld, maar het is stoffig en ziet eruit, alsof het al jaren niet meer is onderhouden. De klim naar de top van de pagode wordt beloond met een prachtig uitzicht. Elke verdieping van deze pagode is versierd met beelden, goden en schilderijen, die de rijke mythologie van het boeddhisme weergeven. Er is een adembenemend uitzicht op Kinta Valley is vanaf de top.
Om 9 uur kun je het ritueel meemaken bij het hoofdaltaar. Monniken zongen soetra's en anderen bliezen op hoorns en andere traditionele Tibetaanse instrumenten bij de plechtigheden. De gemaskerde mannen dansten op elegante wijze in aantrekkelijke kostuums.

 

De Enlightened Heart Tibetan Tempel werd opgericht in 1976 op een klein stuk land en ongeveer 500 meter verwijderd van de weg. In 1979 ging de huidige Meester op het complex wonen en toen begon men met de uitbreiding. Het is nu een groot complex op 12 hectare grond, met een pagode van 13 verdiepingen, die werd gebouwd tussen 1996 en 2009. Hier staat het grootste boeddhistische standbeeld van Ipoh staat op een groene kalkstenen heuvel.

De Enlightened Heart Tibetan Tempel staat ook bekend als Jingang Jing She bij de lokale bevolking. Het complex is omgeven door prachtige bergen in weelderige valleien, boomgaarden en kalkstenen heuvels. Meer dan 200 beelden zijn in de tempel een lust voor het oog. Het amalgaam maakte de versieringen, beelden, goden en schilderijen enigszins anders dan de gewone boeddhistische of taoïstische tempels.


Gebedsmolens

 

 

Adres:
Jalan Ampang (Jalan Ampang Baru 6 in Google Maps)
Tambun, 31400 Ipoh, Perak, Maleisië.

Routebeschrijving: Als je vanuit de stad naar Tambun en Sunway City rijdt, passeer je het ziekenhuis Pantai Putri aan je linkerhand op het kruispunt. Ga rechtdoor tot je bij Tambun komt; en sla rechtsaf bij de verkeerslichten, waar u het politiebureau van Tambun tegenover je kunt zien. Deze weg is Jalan Ampang Baru 6. Ga rechtdoor, maar let op borden met daarop PERSATUAN VERLICHTE HART BOEDDHIST, of TAMBUN TIBETAANSE TEMPEL, of PERSATUAN PENGANUT DEWA JINGANG JING SHE aan je linkerkant. Sla af en volg ongeveer 1 km het smalle straatje totdat je de tempel ziet.

Gemakkelijk trein- of bustickets boeken
cheap booking
klik op de banner om te reserveren

 

 

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite