MALAYSIA
SITE

Ipoh
-- Ipoh
-- Ipoh - Airport
-- Ipoh - Busstation
-- Ipoh - Hotels
-- Ipoh - Kellie's Castle
-- Ipoh - Tibetan Tempel
-- Ipoh - Sam Poh Tong
-- Ipoh - Lost World
-- Perak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

IPOH AIRPORT
Sultan Azlan Shah Airport

"Bij aankomst op de luchthaven Sultan Azlan Shah, na een vlucht van een uur vanuit Singapore, is Ipoh onze volgende bestemming met een heel goed hotel. Allemaal in de nabijheid van de luchthaven. We hadden nauwelijks tijd om onze stoelen in de taxi op te warmen, voordat we ons realiseerden dat het slechts 10 minuten (6 km) is, om bij het hotel te komen!"


Sultan Azlan Shah Airport

Sultan Azlan Shah Airport is de officiŽle naam van de luchthaven in Ipoh. Het ligt op 6 km afstand van het stadscentrum. Het duurt ongeveer 6 tot 10 minuten, afhankelijk van de verkeersomstandigheden op dat moment. Het drukke verkeer kan alles veranderen. Sultan Azlan Shah Airport is de zevende drukste luchthaven van MaleisiŽ. Oorspronkelijk als klein vliegveld voor Fokker- vliegtuigen, maar uiteindelijk uitgebreid zodat Boeing 737 en Airbus A320 konden worden landen en stijgen. De baanlengte is 2.000 meter, maar men wil het verlengen tot 2,5 kilometer.

Er is een mooie, nieuwe terminal met grote en ruime vertrek- en aankomsthallen. Er is ook volledige airconditioning in de terminal en wifi. Ze kunnen een grote passagierscapaciteit aan. De luchthaven kan echter niet concurreren met de grotere en meer gevestigde luchthavens, zoals die van Penang en Kuala Lumpur International Airport.
Er landen momenteel vliegtuigen van Malindo Air, Firefly, Air Asia en Scoot (voorheen Tigerair). De bestemmingen zijn o.a. Singapore, Kuala Lumpur (Subang), Johor Bahru en Langkawi. Malindo wil waarschijnlijk stoppen met vliegen op Ipoh Airport.
Per dag landen en vertrekken er ongeveer 7 vluchten van de luchthaven van Ipoh. Per dag landen en vertrekken er ongeveer 7 vluchten van de luchthaven van Ipoh.

xx


Luchthaven met verkeerstoren

Er zijn plannen om te vliegen naar Zuid India (Chennai), Zuid China (Guangzhou) en Pangkor (een duty-free eiland in MaleisiŽ). Deze zijn echter nog niet verwezenlijkt. Het is ook niet duidelijk welke luchtvaartmaatschappijen op deze routes gaan opereren.
Door aanleg van de nieuwe, snelle spoorlijn, die Ipoh met o.a. Kuala Lumpur verbindt, moeten verschillende luchthavens hun financiŽle haalbaarheid heroverwegen, waaronder Ipoh en Alor Setar.

 

Het treinstation van Ipoh is een treinstation aan de zuidwestkant van de hoofdstad van Perak. Het is eigendom van Keretapi Tanah Melayu Berhad en biedt KTM Intercity-diensten, ETS-diensten en het afhandelen van goederentreinen. Het werd ontworpen door Arthur Benison Hubback en werd voor het eerst gebouwd en geopend in 1935. Het gebouw herbergt ook het hotel genaamd het Majestic Hotel. Het staat bij de lokale bevolking liefkozend bekend als de Taj Mahal van Ipoh.

Gemakkelijk trein- of bustickets boeken
cheap booking
klik op de banner om te reserveren

 

 

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite