MALAYSIA
SITE

Penang
-- Air Hitam Dam
-- Balik Pulau
-- Batu Ferringhi
-- Batu Maung
-- Botanic Gardens
-- Bussen Penang
-- Busstation Sg Nibong
-- Cheong Fatt Tze
-- Chowrasta Bazaar
-- Clocktower
-- Escape Pretpark
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen op Penang
-- Fort Cornwallis
-- George Town
-- George Town-kaart
-- Gertak Sanggul
-- Hard Rock Hotel
-- Hawker Stalls
-- Hawker Centre
-- Hop-0n Hop-off Bus
-- Hotels
-- Hotel Reserveren
-- Jelutong
-- Kapitan Kling Moskee
-- Kek Lok Si
-- Kerachut - turtles
-- Kerachut - foto's
-- Khoo Kongsi
-- Komtar
-- Kuan Yin
-- Liggende Boeddha
-- Massage strand
-- Monkey Beach
-- Pasar Malam
-- Penang Hill
-- Penang Wegenkaart
-- Pulau Jerejak
-- Pulau Payar
-- Pulau Payar - duiken
-- Saint Anne's Church
-- Satelliet foto
-- Shopping
-- Slangentempel
-- Spice Garden
-- Stoepa's Penang Hill
-- Straits Quay
-- Swettenham Pier
-- Tanjung Bungah
-- Teluk Bahang
-- Vleermuizentempel
-- Vlooienmarkt
-- Wandelen in G'town
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Hotels op Penang
Copthorne Orchid - Hydro Hotel -Rasa Sayang - Golden Sands - Lone Pine - Holiday Inn - Park Royal - Hard Rock Hotel - Bayview Beach Resort-

Ben van Wijnen

Penang heeft natuurlijk veel hotels. De drie top hotels in Batu Ferringhi zijn: Rasa Sayang, Lone Pine en het Hard Rock Hotel. Onderaan heb ik enkele links gemaakt naar de hotels op Penang.
Je kunt op Penang overnachten van enkele tientjes tot honderden guldens. Hoewel er in George Town dure hotels zijn (Sheraton; Evergreen Laurel; Eastern & Oriental e.d), vind je toch de goedkoopste hotels in de stad.
Veel reisgidsen en boeken schrijven George Town aan elkaar. Ik prefereer echter de originele schrijfwijze, dus los!

De duurdere hotels vind je dus buiten de stad. Wanneer je met de bus of taxi het drukke George Town verlaat, passeer je bij het plaatsje Tanjong Bungah het Copthorne Orchid Hotel (voorheen: Novotel). Dit hotel wordt vaak genoemd in reisgidsen. Bedenk echter wel bij boeking, dat dit hotel zich niet in het mooiste (en toeristische) gedeelte bevindt. Het ligt een beetje verlaten van de andere hotels, die zich in Batu Ferringhi bevinden. Ook in Tanjong Bunga bevinden zich  de Flamingo on the Beach, Paradise Sandy Bay en het Four Point by Sheraton Hotel
Heb je deze hotels niet geboekt via een touroperator in Nederland, dan kun je aantrekkelijke prijzen krijgen. Voorbeelden: Copthorne Orchid RM118 (nett); Crown Jewel Hotel RM98 ++; Four Points by Sheraton RM90 ++. De twee plusjes staan voor 15% tax.
Tussen Tanjong Bungah en Batu Ferringhi bevindt zich het Budget Hotel. Het is aan de overzijde van de weg gelegen en was tot voor kort een verlaten plek. Er worden nu bouwactiviteiten ontwikkeld. Ook dit hotel is zeer vriendelijk geprijsd.
's Avonds zal je moeten reizen naar Batu Ferringhi of George Town voor enige activiteiten.
Batu Ferringhi is het volgende plaatsje wat je aandoet. Dit ligt aan een prachtig langgerekt zandstrand. Palmen, casuarini's  groeien tot het zand. Hier bevinden zich de meeste hotels uit de reisgidsen. Van het begin tot het eind van het langgerekte strand bevinden zich de volgende hotels: Rasa Sayang, Golden Sands, Lone Pine hotel, Holiday Inn, Pan Pacific, Hard Rock Hotel, Bayview Beach.

 

De Rasa Sayang en Golden Sands zijn zuster hotels. (Zie de speciale sites in het menu links) Dit betekent, dat ze van hetzelfde keten zijn: Shangri-la. Ze mogen van elkaars faciliteiten gebruik maken. Meestal komt het erop neer, dat er gezamenlijk een fietstochtje wordt georganiseerd naar de vlinderboerderij of het vissersdorpje Teluk Bahang. De hotels organiseren voor hun gasten gratis allerlei activiteiten, zoals: kookles, jungle trekking, fietstochtjes, kampong visit, servet vouwen, hotel rondleiding e.d.
Dit gebeurt allemaal onder toezicht van Ibrahim, die reeds met pensioen is, maar zijn vroegere baan niet kan vergeten.Hij kan er maar geen genoeg van krijgen! Kijk eens spiedend door de tuin van de Rasa Sayang naar deze "social activity"-worker, wanneer je ligt te genieten van een (gratis aangeboden) stukje fruit. Toen ik Ibrahim voor de 10e keer ontmoette en de bus naar de stad wilde nemen, verplichtte hij mij, zijn auto te nemen. Met grote moeite kon ik er onderuit komen! Op de vraag van mij, waarom hij zijn auto wilde uitlenen, omdat wij dat in Nederland niet doen, antwoordde hij: "Maar ik ken jou al 10 jaar! Jij bent als familie! En aan familie leen je alles uit!"

              
     Rasa Sayang                                                        Golden Sands

       
Beide hotels hebben een gratis busshuttle naar George Town. De Rasa Sayang heeft een oud gedeelte (Old Wing) en een nieuw gedeelte (Garden Wing). De prijzen van de kamers zijn dan ook verschillend. In "the Old Wing" zijn kamers met bergzicht. Dit zijn de goedkoopste. Het hotel heeft twee zwembaden. Bij de Garden Wing bevindt zich het mooiste zwembad: met glijbaan, boomhut en poolbar).
De Golden Sands heeft ook kamers met bergzicht. Deze kamers moet je vermijden te boeken, omdat een lager gelegen moskee hun geloofsgenoten meerdere keren per dag met een geluidsinstallatie oproept om te bidden. Tegenover het hotel is een groot benzine station met een McDonalds. Iets verderop liggen twee hawkercentra. Het eten is hier goedkoop.
Het verschil tussen de hotels is: de Rasa is duurder en biedt dus meer rust en comfort, Golden Sands is meer een familiehotel, ook zie je meer toeristen uit Arabische landen in de Golden Sands.

 

Lone Pine hotel is pas verbouwd en is van eigenaar gewisseld. Het ligt aan het strand onder de pijnbomen. Het was één van de eerste hotelletjes in Batu Ferringhi. Het is rustig gelegen; een klein stukje van de weg af. 's Avonds kun je er heerlijk eten onder de bomen. Het straalt wel een familiaire gezelligheid uit. Het zwembad is vierkant en niet groot. De kamers hebben uiteraard goed uitgeruste badkamer en een flatscreen tv. Het hotel heeft in 2010 een ware face-lift ondergaan. Op het terrein van het Lone Pine Hotel is sinds kort een uitstekend lamb-chop-restaurant  "The Bungalow". Deze is vanaf de weg niet goed te zien.


Lone Pine Hotel (nieuwe zwembad)


Park Royal is één van de nieuwere hotels. Het heeft een mooi gevormd zwembad. Het hotel heeft een open lobby, dus geen airconditioned lobby. Er bevinden zich hier verschillende winkeltjes. Tot voor kort was hier een kantoortje van Malaysia Airlines, maar dat is verplaatst naar de stad (Komtar, Penang Street). Het hotel ligt in het midden van Batu Ferringhi. Rondom bevinden zich enkele Maleise winkeltjes (kapper, fotoshop, supermarkt, kleermaker). Tegenover het Park Royal bevindt zich het politiebureau en postkantoor.


Park Royal (strandzijde)


Na het (kleine) dorpje komt het Hard Rock Hotel hotel. Er is een mooie nieuwe pagina over het Hard Rock Hotel/ Café/ Shop. Hiervoor moet je even in het linker menu kijken en "Hard Rock Hotel" aanklikken. 's Avonds moet je 1,2 km lopen naar de Pasar Malam, die zich bevindt vanaf het Park Royal Hotel tot het Golden Sands Hotel. Wil je 's avonds uit zal je een klein stukje moeten lopen, maar dat is in deze temperatuur niet erg. Onderweg zijn verschillende restaurantjes.


Het lagoon-achtige zwembad van het Hard Rock hotel


Na het Hard Rock hotel komt als laatste het Bayview Hotel. Dit hotel is het laatst gebouwd en staat helemaal op het eind van het Batu Frerringhi, waar de weg begint te kronkelen naar Teluk Bahang.  Het hotel heeft comfortabele aircondioned kamers en een grote tuin met een mooi zwembad, waar je heel ontspannen kunt liggen. Vlakbij het hotel is een kleine waterval gelegen. Wat voor het Hard Rock Hotel geldt, geldt ook voor het Bayview Hotel: 's Avonds moet je een klein stukje lopen naar de kraampjes, die langs de weg staan met nep-Rolexen, merk-T-shirts, souveniers e.d.


Bayview, gezien vanuit een kamer.

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite