MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Highlights van KL
Ben van Wijnen

"Kuala Lumpur, de bruisende hoofdstad van MaleisiŽ, is een dynamische stad met winkelcentra, historische gebouwen uit het koloniale tijdperk, een indrukwekkende skyline en leuke winkelstraatjes. Het is door de multiculturele samenleving een van de meest veelzijdige steden in AziŽ.
Het multiculturele karakter, het bruisende uitgaansleven en het verrukkelijke eten zorgen ervoor dat je je al snel thuis voelt in Kuala Lumpur. In de hoofdstad vind je veel interessante bezienswaardigheden zoals de Petronas Towers, China Town, Little India en de KL Tower en je kunt er winkelen als de beste in ťťn van de 66 shopping malls die Kuala Lumpur rijk is."

xx De Petronas Towers.
(Petronas is de oliemaatschappij van MaleisiŽ)

Het was eens het hoogste gebouw in de wereld (452m). Momenteel (2014) is het het zevende hoogste gebouw ter wereld, maar het is nog steeds een bezoekje waard.
Als je hotel in de "Golden Triangle" ligt. kun je het gebouw het gemakkelijkst te voet bezoeken. Verdwalen is niet mogelijk, want de twee torens torenen hoog boven alles uit. Een enkele keer ligt het bovenste gedeelte helemaal verscholen in de wolken.
Bovenop de torens staan masten met knipperende lichten om vliegtuigen van zich af te houden.
Onderin de Petronas Towers bevindt zich een groot warenhuis met zes verdiepingen. Verder is er een hotel in gevestigd bevinden zich er een bioscoop, een concertzaal, conferentiezaal, petroleum museum en gebedsruimtes voor Moslims.
Het gebouw heeft 88 verdiepingen is op de 42e verdieping met elkaar verbonden door een luchtbrug. Als je de torens wilt bezoeken, moet je 's morgen vroeg je gratis kaartjes beneden in de hal afhalen. Op deze kaartjes staat de tijd, wanneer je naar boven mag. Het hoogste punt is de luchtbrug.

Let wel: dit is niet meer het hoogste gebouw in de wereld. Dat bevindt zich tegenwoordig in Dubai (Burj Khalifa).
De hoogste toren ter wereld bevindt zich in Toronto (CN-tower).
Eigenlijk is KL-tower (telecommunicatie) in Kuala Lumpur met zijn 421 meter nog hoger dan de Petronas Towers, maar deze toren staat dan ook op een heuvel.
 
Op de foto ziet u de top van de Petronas Towers in aanbouw. Soms is de toren helemaal omgeven door wolken/mist. Het topje is dan vanaf de grond niet te zien.
Bovenop brandt een rood knipperlicht voor helikopters en vliegtuigjes.

Het gebouw heeft 32.000 ramen, die een totale oppervlakte hebben van 77.000 m2. De ramen moeten natuurlijk gewassen worden. Ze zijn niet zelf-reinigend, zoals veel ander hoge gebouwen. Het zemen wordt gedaan met een kraan, die vanuit de top naar beneden wordt gelaten.
De bakken van waaruit de mensen de ramen zemen, worden "gondola's" genoemd. De twee torens hebben in totaal 11 gondola's. Elke dag doen de glazenwassers acht verdiepingen.
Het duurt 5 maanden om de hele toren te zemen. Dus de toren wordt 2x per jaar gedaan. Regen en wind zijn de grootste spelbrekers voor de glazenwassers.
Op de foto ziet u er ťťntje: de rood-witte rechts.
Er bevinden zich in elke toren 29 liften.


Op de achtergrond zien we de telecommunicatietoren: KL-tower (421m) en gebouwd op een heuvel. Deze is overigens ook een bezoekje waard!
Zie ook de speciale site van de Petronas Towers!br>

xx

   
Batu Caves

Het is een hindoeÔstisch heiligdom. 
In de Batu Caves wordt jaarlijks het beroemde Taipusam-feest gehouden.
Dit feest wordt jaarlijks door zo'n 800.000 toegewijden (devoten) en   bezoekers bezocht .
De mensen komen overal in het land vandaan. Er komen zelfs bezoekers vanuit India en Singapore.
Het is een feest, waarbij de toegewijden (devotees) zichzelf kastijden door haken ofsperen in/door hun lichaam te steken.
Ze bewegen zich voort met een metalen constructie (karvadi) om zich heen.
Zodoende probeert men de goden een gunst af te dwingen.


 

Meestal wordt dit feest in februari gehouden.
Zie ook de speciale site over de Batu Caves met het Thaipusam feest!
bij de Batu Caves komt u de eerste apen van uw vakantie tegen.

Gelegen aan de rand van Kuala Lumpur (13km ten noorden van KL). Je kunt de grotten gemakkelijk per taxi bereiken of met een lokale bus, die vertrekt vanaf de Pudu Raya Bus Terminal.

Bij aankomst bedelen aapjes om voedsel, dat je daar natuurlijk bij de winkeltjes kunt kopen.
Een lange trap van 272 treden leidt je naar de ingang van de grot, waarvan het plafond zich zo'n 100 meter boven je bevindt.
Er zijn drie hoofdgrotten en een aantal kleinere.

Tip: Al deze "highlights" kun je zelf regelen. Met een taxi of met de lokale bus. Heb je weinig tijd; neem dan een taxi.
Wil je met de lokale bus? Doe dat dan. Het is heel leuk om door de wijken van KL naar de Batu Caves te rijden. Regel het zelf!

 

xx

Gerechtshof

xx Het Hooggerechtshof (links)

Het is gebouwd in 1897 en heeft een Moorse en Victoriaanse stijl. Het wordt ook wel het "Sultan Abdul Samat" -building genoemd. Het is gelegen aan het vrijheidsplein (Merdeka Square).
In de koloniale tijd was dit gebouw de plaats, waar het Secretariaat van de Britse Administratie was gevestigd. Tegenwoordig huist hier het hooggerechtshof.
De 43 meter hoge klokkentoren is ťťn van de meest gefotografeerde plekken in Kuala Lumpur..

Aan de overkant van het gerechtshof bevindt zich de Selangor club, waar men nog cricket westrijden speelt.

Ook bevindt zich op het plein een hele hoge vlaggenmast met , natuurlijk, de MaleisiŽsche vlag in top!

 

China Town (rechts)

Vergeet eens eventjes de drukke winkelcentra en ga eens naar een avondmarkt. De bekendste is gelegen in Petaling street (ook wel China Town genaamd). U kunt hier van alles kopen van de bekende grote merken: horloges, t-shirts, riemen, portemonnees, tassen, dvd's, cd's enz.
De politie treedt tegenwoordig steeds meer op tegen de imitatieverkoop van artikelen met een merknaam. Er  wordt vooral streng opgetreden tegen de verkoop van gekopieerde cd's en dvd's.
Dit betekent voor de handelaren, dat hun voorraad in beslag wordt genomen. De volgende dag moeten ze een boete betalen op het politiebureau en daarna krijgen ze hun handeltje weer mee!
Dezelfde avond zijn ze weer terug in China Town met hun koopwaar.

Zorg ervoor, dat u om ca 7 uur naar China Town gaat. De lampjes zijn aan en er heerst een heel gezellige sfeer.
Bedenk ook dat de Nederlandse douane streng tegen invoer van imitatie artikelen optreedt. 

 

xx

Petaling street

KL-tower (foto boven)
De 421 meter hoge KL-tower. Met de lift naar boven en genieten van een fantastisch uitzicht. Wie hier goed rond kijkt, kan ook een afbeelding van de Rotterdamse Euromast ontdekken!

Een verdieping hoger bevindt zich een ronddraaiend restaurant. Probeer Hier eens te boeken voor een gezellige diner.

Zie ook de speciale site over de KL-tower!

 
Het mooie (oude) station van Kuala Lumpur 

(foto onder)

We wilden zo graag met de trein, maar er ging slecht 2x per dag een trein naar het noorden. De laatste vertrok om 16.00 uur en we zouden lange tijd in het duister reizen. Dat hebben we toch maar niet gedaan. 
Nu is het een monument. De treinen vertrekken nu van "KL Sentral". Treinen naar het noorden vertrekken nu nog maar 1x per dag. Dit vanwege werkzaamheden aan het spoor bij Ipoh.
Maar naar de forensensteden rondom KL is een druk treinverkeer.

  De Jamek Moskee(links)

Deze staat op de plaats waar de rivieren de Klang en de Gombak samen komen. het is hier altijd een drukte van belang. Vooral op vrijdag. De moskee bevindt zich in het midden van de stad: tussen China Town en Little India. Je kunt hier uitstappen bij het station.
Dit moet de plek zijn, waar men vroeger de allereerste kolonisten hun eerste nederzetting gebouwd hebben.
Hier is dus het ontstaan van de stad Kuala Lumpur. De moskee werd in 1908 gebouwd en is ontworpen door de Engelsman Arthur Benison Hubbock, die in MaleisiŽ werkte voor de koloniale regering.
Hij werd geÔnspireerd door de Mogul architectuur uit India, wat (in die tijd) ook een Engelse kolonie was.

 

 Kuala Lumpur is een stad van uitersten: van luxe winkelcentra tot stoffige marktjes. Deze hoofdstad mag niet ontbreken in uw reis door MaleisiŽ. De skyline wordt gekenmerkt door de Petronas Twin Towers, glinsterende minaretten, hindoetempels en oude, koloniale gebouwen. Een bezoek aan China Town is ook zeker de moeite waard.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze MaleisiŽ reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

 

 

 

  Ben van Wijnen

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite