MALAYSIA
SITE

Johor
-- Johor
-- JB - de stad
-- JB - Hello Kitty
-- JB - Hotels
-- JB - Larkin Bus
-- JB - Legoland
-- JB - Plattegrond
-- JB - Plattegrond
-- Johor Oostkust
-- Gunung Ledang
-- Gunung Pulai
-- Batu Pahat
-- Kluang
-- Muar
-- Muar - Tempels
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Gunung Ledang
(Johor)

"Dit is een goede plek om contact te maken met de natuur. De waterval is koel en verfrissend en er zijn hier veel kampeerders. De klim is behoorlijk en niet te moeilijk. Het management moet strenger omgaan met kampeerders. Ze laten teveel rotzooi achter ... naar mijn idee."

De legendarische schoonheid van de berg Ophir (Gunung Ledang) heeft ervoor gezorgd, dat deze berg ťťn van de populairste attracties van de deelstaat Johor voor wandelaars en vogelaars is geworden. Er zijn twee bekende manieren van de top van de berg te bereiken. Eťn daarvan is uit Sagil, een stadje in Johor, de andere is vanuit Asahan, Melaka. De kortere route is die vanuit Asahan.
Gunung Ledang (of de berg Ophir zoals hij ook bekend staat) is de meest bezochte berg in MaleisiŽ. Je zult niet versteld staan, als je mensen tegen komt, die de berg al 10x hebben beklommen.
De reden hiervoor is, dat de plek goed bereikbaar is en dat de berg geschikt voor beginners, die willen weten wat berg beklimmen is. Sommige groepen gebruiken deze berg als een oefenterrein voor andere team-building uitdagingen of voor de sport.

xx

De Ledang route begint vanaf Gunung Ledang resort, vlakbij Sagil dorp ligt dicht bij de grens van de deelstaten ​​Melaka en Johor.
De andere manier van het bereiken van de top is door middel van Asahan parcours in Melaka, wat een gemakkelijkere route is.
Het pad loopt eerst langs een verharde weg gaat met een de rivier ernaast. Dit pad leidt je via een paar trappen naar een open poort.  Waarna de echte klim begint .

Als u wilt tocht naar boven begint, moet u weten, dat de tocht ongeveer vijf uur duurt. Als alternatief kan men zorgen voor een 4WD transfer om een snelle en een gemakkelijke reis bergop te hebben en die interessant is. De trip/ rit bergop biedt u een mooi uitzicht op het gebied rondom Sagil en bovenop de berg heeft u een adembenemend uitzicht vanaf de Gunung Ledang.

                  Water Fall   

xx

Men veronderstelt, dat de Gunung Ledang een berg, een berg is met de rijkste flora en fauna van de hele wereld.
Het heeft een o.a 50 meter hoge waterval met een breedte van ook 50 meter.
Het heeft ijzige koele water valt neer op grote keien, vermenigvuldigt zich in enkele stroomversnellingen, voordat naar beneden stort in een grote poel, die gebuikt wordt door de toeristen als een zanderige zwembad.

Deze waterval ontdekte men zo'n 50 jaar geleden heeft de naam de  "Puteri Watervallen" gekregen.
Sinds zijn ontdekking zijn de watervallen getuige geweest van duizenden toeristen, die bijna elke week, picknicken, backpacken of gewoon komen zwemmen in het verfrissende water van het zwembad.
Je ziet verder nog grote vlinders, felgekleurde spinnen te midden van wilde tropische bloemen, die helder geel, purper en oranje van kleur zijn.

Krekels en kikkers zingen lied van de jungle. Het getjilp en andere geluiden van de vogels groeien uit tot muziek van een tropische wonderland.
De top is net voorbij de grote rotsen. Er is een vlak terrein op de top van de Gunung Ledang op 1276 meter hoogte. Het is er breed en vlak, mystieke en mooi. Ik kan van een panoramisch uitzicht genieten en neerkijken op de plaatsen Segamat en Jementah. In de verte ligt de historische stad Melaka.

Volgens de legende was er een de prinses, die slank was van postuur en middelgroot hoogte. Ze was van een adembenemende schoonheid. Verder was ze ook begiftigd met een golvende vormen, die elke ronding van haar kleine lichaam accentueerde.
Mannen werden van nature aangetrokken tot haar en onder de vele aanbidders, die zij beweerde te hebben versmaad, was de sultan van Melaka.

xx  

De legende vertelt ons verder, dat de prinses uiteindelijk Nakhoda Ragam tot man koos, een held wiens naam feilloos angst inboezemde in de harten van degenen, die het waagden zich tegen hem te verzetten.
Mar deze held stierf later door de hand van zijn prinses-vrouw.
Men trof Ragam een keer aan, terwijl zijn vrouw aan het kietelen was. En in een oncontroleerbare actie stak ze haar man met een naald in de borst.
Daarop is de prinses terug gekeerd naar Mount Ophir en ze zweerde nooit meer naar andere mannen te kijken.
De boot van Ragam werd niet lang daarna verpletterd tijdens een storm en de legende vertelt ons dat het puin van het wrak werd omgevormd tot de huidige zes eilanden voor de kust van Melaka.

Lengte: 1276 meter (hoogste in Johor staat)
Locatie: Asahan, Melaka
Temperatuur op de top: 10-20 graden Celsius

Gunung Ledang Resort, Tangkak
Bt, 26 Sagil, 84900 Tangkak,
Johor, Malaysia.
06-977 2888

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite