MALAYSIA
SITE

>
Kota Kinabalu
-- Kota Kinabalu (KK)
-- KK Airport
-- KK Bus Station
-- KK Gaya Markt
-- KK Hotels
-- KK Markten
-- KK Nightlife
-- KK Plattegrond
-- Abdul Rahman Park
-- Jesselton Point Ferry
-- Mari Mari Village
-- Mount Kinabalu
-- North Borneo Railway
-- Pu Toh Tze Tempel
-- Zip Line / Tokkelen
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 ZONDAGSMARKT GAYA STREET

"Zeer interessant om te zien: een breed scala aan toeristische souvenirs, gemaakt door lokale Sabah mensen. Je koopt er parels tegen concurrerende prijzen. Er is een interessante verscheidenheid aan lokale groenten en fruit die je misschien nooit elders aantreft. Dit is een must als je in KK een zondag doorbrengt.
Veel fruit, lokale snacks, speelgoed en souvenirs. Voornamelijk veel lokale mensen die hun huis tuin en keuken spulletjes aanschaffen. Als je deze markt gaat bezoeken zou ik vroeg rond een uurtje of 7 gaan. Later is het zo druk dat er bijna niet meer doorheen te lopen is."


Het begin van Gaya Street

Gaya Street Sunday Market (ook wel Pasar Tamu Jalan Gaya genoemd in het Maleis) is een wekelijkse openluchtmarkt in Kota Kinabalu. Gaya Street is dan afgesloten voor het verkeer en wordt het binnengevallen door allerlei soorten verkopers. De markt strekt zich uit over ongeveer 400 meter, van het gemeenteraadsgebouw tot het Sabah Tourism Board-gebouw. De markt is elke zondag open van ongeveer 6.00 - 13.00 uur.
Het is raadzaam om er vroeg te zijn om de hete ochtendzon en de menigte te vermijden, die vanaf 9.00 uur drukker wordt, waardoor deze plek warm en benauwd wordt. Wat is een betere manier om een zondagochtend te beginnen dan winkelen op een markt waar je bijna alles en nog wat kunt kopen? De markt is de beste plek om de weekendochtend door te brengen.


Men verkoopt ook groente en fruit

 

Begin de ochtend van de markt eens met een ontbijt. Het is een geweldige plek om een rustige ochtendwandeling te maken en een lokaal ontbijt te nuttigen - hetzij bij de eetstalletjes of de winkels en restaurants aan weerszijden van deze drukke centrale winkelstraat.
Het is een markt, die je moet bezoeken als je in KK bent. Je zult gefascineerd zijn door de verschillende artikelen en goederen die op deze markt worden verkocht. Je wandelt graag tussen de kraampjes met groenten en fruit, sarongs, antiek of souvenirs in een bruisende sfeer.

Gaya Street zondagsmarkt is een gemakkelijke en tijdbesparende plek om souvenirs te zoeken. Wees niet verlegen om met de verkoper te onderhandelen om de beste prijs te krijgen voor de artikelen, die in te koop zijn. Een groot nadeel is dat de levende dieren worden opgesloten in kleine kooien (, zoals goudvissen, vogels, honden en katten) en in de volle zon worden gelaten.


Volop souvenirs te koop

 

     

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite