MALAYSIA
SITE

Algemeen
-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nwjr 2024
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Kid Club MaleisiŽ
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 Fietsen in MaleisiŽ


Fietsen langs de rijstvelden

Fietsen in MaleisiŽ is een prachtige gelegenheid om dit fascinerende land te ontdekken. U hebt dan een goede gelegenheid om de multiculturele bevolking te leren kennen: MaleisiŽrs, Chinezen en IndiŽrs. Je kunt fietsen zo moeilijk of makkelijk maken, wat je zelf wilt. Wil je individueel, als gezin met kinderen, of met vrienden. Wat fietsen betreft is er voor elk wat wils. Het vaakst wordt gefietst langs de Oostkust met zijn stille, mooie zandstranden. Het is daar vrij vlak en zeer geschikt voor een fietstocht met de familie.
Met uitgestrekte, goed verharde wegen en een netwerk van landelijke wegen, die door ťťn van de mooiste landschappen van het land lopen, is MaleisiŽ een ideale fietsbestemming. Om gedoe te vermijden, is het het beste om een fietsvakantie te kiezen bij een gerenommeerde touroperator.

Na aankomst bij Kota Bharu kun je rustig acclimatiseren in prachtige traditionele kamponghuisjes, die van alle gemakken zijn voorzien. Je maakt hier een fietstochtje door de groene rijstvelden, een zwempartij in de zee of een zwembad, een cursus vliegers maken of batikken.....

Daarna gaat het avontuur beginnen en fiets je via een rustige route het binnenland in langs diverse kampongs. Hier maak je het dagelijks leven van MaleisiŽ mee, ver van de toeristenstranden. Je volgt de Kelantan-rivier steeds verder landinwaarts. Als het fietsen te zwaar wordt reis je verder over de rivier per Prauw (lange boot). Bij Dabong kom je dichtbij de jungle en watervallen, waar je met een gids het oerwoud van Gunung Stong State Park verkent.
De volgende dag neem je vanuit Kuala Krai de jungletrein weer richting kust, naar je onderkomen bij Kota Bharu. Van Kota Bharu reis je naar de haven in Kuala Besut, waar je de ferry neemt voor een afsluitend verblijf op de parels van de Maleise oostkust: ťťn van de Perhentian eilanden.


Door de verschillende kampongs

Velen verlengen eenvoudig hun reis met korte arrangementen in dit fascinerende land, zoals een paar dagen naar de jungle van Taman Negara, de koele theeplantages in de Cameron Highlands, of het oud-koloniale eiland Penang. Allemaal even mooi en fascinerend.

Onderweg wordt jullie bagage vervoerd en zijn alle onderkomens en transfers geregeld. Nabij de kust en op de Perhentian eilanden overnacht je in comfortabele kleine resorts. In het binnenland zijn de accommodaties eenvoudiger, maar stuk voor stuk bijzonder: je overnacht daar bij de plaatselijke bevolking thuis, dus een mooie gelegenheid ťcht in contact met ze te komen.. MaleisiŽ is een goed georganiseerd land. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam en jullie kunnen je er volkomen veilig voelen, ook op een fiets in de binnenlanden.

Verschillende touroperators organiseren een avontuurlijke maar breed toegankelijke rondreizen, waarvan fietsdagen langs de Kelantan-rivier, waar alles inbegrepen is: helm, handschoenen, kaart e.d.

nb.
De overheid in MaleisiŽ wil de fiets inzetten als duurzame manier om de stedelijke bereikbaarheid te vergroten. Er zijn speciale fietsprogramma's op Penang en in Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur zijn er zelfs speciale fietspaden aangelegd en men kan er per fiets langs alle bezienswaardigheden.
Deze fietsprogramma's vind je uiteraard op deze site..

Bij een goede touroperator is alles goed verzorgd. Als je toch voor ťťn of meerdere dagen een fiets wilt huren zonder tussenkomst van een goede touroperator, volg je deze regels:

  • Controleer de vitale functies van de fiets: controleer of de banden goed zijn en de remmen werken zoals het hoort.

  • Als je in het donker moet rijden, moet er uiteraard verlichting op zitten dat werkt. Als er iets niet goed is, accepteer de fiets dan niet.

  • Huur een helm en eventueel handschoenen voor een adequate bescherming van jezelf.

  • Zorg ervoor dat je informeert naar de toestand van de wegen. Niet alle wegen zijn comfortabel voor lange afstanden. Het zou ook kunnen, dat er een aantal hellingen inzitten, die te steil om te nemen.

  • Rijd aan de linker kant van de weg. In IndonesiŽ rijden ze links. Rijd niet op de hoofdwegen.

  • De secundaire wegen zijn een betere keuze voor uw fiets. Een kaart, zoals de Bali Pathfinder, kun je helpen bij het vinden van deze wegen.

  • Leg geen waardevolle spullen in het mandje aan de voorkant, als je dat hebt. Dieven op motorfietsen halen het snel uit het mandje en zijn weg....


De theevelden in de Cameron Highlands

 

 


 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite