MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  


Op de fiets door Kuala Lumpur

"Het Central Park is ťťn van de beroemde fietspunten in KL met zijn 9-voet brede pad en een prachtig landschap. De beste manier om van de schoonheid te genieten, is om rond het kunstmatige meer te fietsen terwijl u geniet van de verfrissende briesjes aan het meer."


 

Op de fiets door Kuala Lumpur
Wat is er nou leuker dan een stad verkennen op de fiets? Tot vandaag was het fietsen door het centrum van Kuala Lumpur zo goed als een onbegonnen expeditie.
MikeBikes heeft prachtige veilige fietsroutes gemaakt die de historie en cultuur van Kuala Lumpur in al haar facetten toont.
Twee Nederlandse vrijetijds fietsfanaten hebben de mogelijk gecreŽerd om het steeds meer op de achtergrond verdwijnende authentieke Kuala Lumpur daadwerkelijk te beleven Ö op de fiets! Ze werken samen met lokale, goed engels sprekende gidsen die je met passie, liefde en trots vertellen over hun stad, hun straten, cultuur en gewoontes. Ook lokale restaurantjes en fietsbedrijven worden ingeschakeld om de toerist van deze metropool te laten genieten.
MikeBikes neemt je mee achter de schermen van Kuala Lumpur. Daar waar je als gewone toerist niet zomaar komt. Er worden verschillende tours aangeboden per dag, alle dagen van de week. Elke tour heeft regelmatige pauzes waarin de gids je hartstochtelijk verteld over de bezienswaardigheden.
MikeBikes wordt onderschreven door de Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur & het Ministerie van Toerisme & Cultuur in MaleisiŽ.

Er zijn verschillende tours:

The Best of Kuala Lumpur Classic start in de ochtend om 8.00 am. Deze 4 uur durende tocht leidt je langs vele verschillende plekken door Kuala Lumpur. Uitstekend om de stad in al haar facetten te ontdekken. Drankje en een brunch inbegrepen. We starten in het hart van Kuala Lumpur. Je krijgt veel praktische tips van de lokale tourgids. Kijk wat de tour inhoudt en wat allemaal erbij is inbegrepen.

Kuala Lumpur Sunset and Night tour start in de namiddag om 5.00 pm. Wil je liever de stad ontdekken terwijl deze zich opmaakt voor de avond? Dan is dit jouw tour. Letterlijk en figuurlijk wordt je meegenomen in een hele kleurrijke tour die zeer gevarieerd is en waarbij je een lokaal dinner krijgt aangeboden krijgt met een drankje. De gids begeleidt je gedurende 4 uren naar interessante gebouwen en plekken.

Kuala Lumpurís Authentic Experience is de tour voor diegenen die in 2 uur het dagelijkse authentieke Maleisische leven willen meemaken. We verkennen het oudste dorpje Kampong Bharu. Een contrastrijk schouwspel met op een aantal honderd meters de achtergrond met de Petronas Twin Towers. Vanzelfsprekend proeven we iets van het fruit op de markt in Chow Kit.

Kijk op www.mikebikes.my

 

Over MikeBikes

Ongeveer 3 jaar geleden begonnen we onze verkenningen in Kuala Lumpur. Als gepassioneerde en recreatieve fietsers zagen we dat Kuala Lumpur een proces van versnelde stadsontwikkeling ondergaat (fileverkeer, betonnen torens en verstikkende vervuiling). We hebben ook ervaren dat dit een ontwikkeling is die vooral aan de oppervlakte plaatsvindt en dat er ook nog een ander, veel traditioneler Kuala Lumpur is, wat steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.

Samen met het Ministerie van Toerisme en Cultuur van MaleisiŽ hebben we het initiatief genomen om het authentieke Kuala Lumpur op de fiets opnieuw te ontdekken.

We hebben een uitgebreid netwerk van fietsvriendelijke lokale straten en steegjes in beeld gebracht in samenwerking met Cycling KL.

We ontdekten steeds meer een "verborgen wereld". Daar waar de Bumiputras, de Maleisische mensen, nog steeds het traditionele leven leiden. Een wereld die voor buitenstaanders grotendeels onbekend is.

Kuala Lumpur heeft kleurrijke bezienswaardigheden, is een smeltkroes van geuren van de lokale markten of de intrigerende levens van de lokale bevolking. Het is daarom ťťn van de meest fascinerende steden in AziŽ. Onze missie is om deze ontdekkingen met anderen te delen!

MikeBikes beoogt het zogenaamde 'ethisch ondernemen'. We willen de profits van MikeBikes laten terugvloeien naar de lokale bevolking. Dit doen we door zoveel mogelijk locals in te schakelen bij onze activiteiten. Zo wordt er samengewerkt met lokale gidsen, lokale restaurantjes en zullen ook lokale fietsbedrijfjes betrokken worden voor het onderhoud.

Het ultieme doel is om de kinderen van sociaal zwakkere families in Kuala Lumpur een tweedehands fiets gratis te verstrekken, waarvoor ze zelf zorg gaan dragen. Gratis workshops in samenwerking met Bike Kitchen KL zal hen dat leren. De jeugd wordt dan opgevoed met fiets als vervoermiddel, welke ze zullen koesteren om hun actieradius te vergroten. Uiteindelijk zal de toename van deze milieuvriendelijke, groene manier van transport bijdragen aan een schonere en leefbaardere omgeving in Kuala Lumpur.


 

 

Google

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite