MALAYSIA
SITE

Langkawi
-- Expeditie Robinson
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand - Satun
-- Thailand - Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Expeditie Robinson 2022

Winnaar weerman Dennis Wilt
Ben van Wijnen

"Dennis Wilt uit Borne heeft de 22e editie van Expeditie Robinson gewonnen. De weerman wist in de finale de laatste proef van het populaire survivalprogramma te winnen. Zijn geheim: "Aanpassen aan slechte omstandigheden, doorzetten als je door diepe dalen moet en nooit opgeven als je achterop raakt." Het zijn feitelijk de harde lessen van het leven, bekent hij."


Deelnemers Expeditie Robinson 2022

 

 

Na 35 dagen op een onbewoond Maleisisch eiland was het tijd voor de eindstrijd, waarin Wilt moest afrekenen met tv-kok London Loy en openwaterzwemmer Ferry Weertman. De Overijsselaar wist als eerste vanaf een steiger een brandende bal op meters afstand in een wok te gooien en kroonde zichzelf zodoende tot Robinson 2022.
Als de vlammen hoog uit de vuurschaal komen, reageert de 53-jarige Wilt emotioneel in het RTL 5-programma dat gisteravond door 988.000 kijkers werd bekeken. "Gewoon een dikke fik", zegt hij terwijl de emotie met hem op de loop gaan. Waarna hij trots de trofee zoent en met gestrekte armen in de lucht houdt.
Het is voor hem het absolute hoogtepunt na weken afzien: "Dat ik de laatste proef won en al die jonkies achter me heb weten te laten, met als ultieme beloning de hoofdprijs van Expeditie Robinson."
'Eindelijk kon ik het uitschreeuwen' Hij wist natuurlijk al maanden dat hij gewonnen had. Maar zijn omgeving niet. En het was een zware opgave om al die tijd zijn mond te blijven houden. "Maar gisteravond kon ik het eindelijk uitschreeuwen: ik ben de nieuwe Robinson! Ik heb het uitbundig gevierd met een mannetje of 60 in Borne, waar we samen de finale hebben gekeken."
Wat was het zwaarst, vraagt iedereen hem. Natuurlijk de enorme honger die hij moest lijden vijf weken lang op een onbewoond eiland. ''Ik viel 12 kilo af, dat gaat hard als je alleen moet leven van een paar kruimels beschuit, wat meel en een enkel visje dat je soms vangt."
De weersomstandigheden waren ook killing. "Het bleef maar onophoudelijk regenen en dat bij hoge temperaturen, daar ben je als normaal mens helemaal niet tegen opgewassen." Maar het aller zwaarste vond Dennis Wilt het gemis van zijn familie. "Ik heb een groot gezin en dat ga je heel erg missen. En andersom ook natuurlijk ook. Vijf weken horen ze helemaal niets van mij. Contact mocht er niet zijn. Het enige wat ze wisten: hij zit er dus kennelijk nog steeds in."


Eenentwintig BN'ers begonnen aan de zwaarste beproeving van hun leven: Expeditie Robinson 2022. De eilanden, waar zij zullen survivalen liggen bij het grote eiland Langkawi. Wist je dat dit inmiddels al het 24e seizoen van deze show is? Tijdens dit 24e seizoen staan leiderschap en de individuele kwaliteiten van de kandidaten meer dan ooit centraal en wordt het weer fysiek en mentaal afzien. De kandidaten gaan de bikkelharde en zware strijd met elkaar én de elementen aan. Wie houdt zich staande bij individuele proeven en gaat er uiteindelijk met de winst vandoor?
Het eiland Langkawi ligt net onder de territoriale wateren van Thailand. Het startschot werd gegeven op een schip voor de kust van Maleisië. De eerste opdracht: het verdelen van de teams. Vanaf dat moment stapelden de verrassingen zich op.
De twintig kandidaten zijn:

 • Iliass Ojja -(acteur (34))

 • Susan Radder -(actrice (23))

 • Rose Bertram -(model (27))

 • London Loy -(chef-kok 48))

 • Devrim Aslan -(quizzer (26))

 • Laura Vlasblom -(zangeres (53))

 • Vincent Vianen -(danser/choreograaf (38))

 • April Darby -(zangeres (31))

 • Niels Oosthoek -(presentator (32))

 • Dzifa Kusenuh -(actrice (27))

 • Thijs Boermans -(acteur (25))

 • Kirsten Westrik -(presentatrice (37))

 • Marion Pauw -(schrijfster (49))

 • Harry Piekema -(reclames van Albert Heijn (63))

 • Niek Roozen -(acteur (25))

 • Mike Weerts -(acteur (40))

 • Liza Sips -(actrice (31))

 • Dennis Wilt -(RTL weerman (52))

 • Juultje Tieleman -(YouTuber (23))

 • Chatilla van Grinsven -(ex-topsporter (31))

 • Ferry Weertman -(ex-topsporter (30))


De Langkawi Archipel bestaat uit 99 eilanden, waarvan er slechts drie bewoond zijn. De bewoners van de bewoonde eilanden zijn voornamelijk echte Maleisiërs, dit in tegenstelling tot het vaste land.


MaleisiëDeelnemers aan Expeditie Robinson moeten wekenlang afzien op een onbewoond eiland, dus proberen ze het leven vaak een béétje comfortabeler te maken. Kandidaten proberen van alles het eiland op te smokkelen, van pincetten tot lokaas én oordoppen.
Het Expeditie Robinson-basispakket is nogal karig. Deelnemers mogen twee zwembroeken/badpakken, twee shirts (met korte en lange mouwen), twee onderbroeken, twee broeken (lang en kort), twee paar sokken én twee paar schoenen meebrengen. Tot slot mag je nog een pet dragen… Logisch dat kandidaten verwoede smokkelpogingen doen.
Oud-winnares Fatima Moreiro de Melo wist een pincet te verbergen, omdat ze het niet aankon om zich te laten harsen vóór de opnames. ‘Ik heb ‘m niet eens gebruikt!’
Fien Vermeulen wist oordopjes in haar beha te verstoppen, zodat ze rustig kon slapen.
Vitaminepillen
Aanstekers en visdraad zijn van onschatbare waarde in Expeditie Robinson, maar het échte goud is toch iets anders: vitaminepillen. Voedsel is erg schaars in het programma, en alles wat je op de been houdt is zijn gewicht in goud waard. Discjockey Eva Koreman werd bijvoorbeeld gesnapt vóór ze bruistabletten in haar vagina wilde smokkelen.
Hugo Kennis wist er wél een paar mee te krijgen, en nam er regelmatig een nibbeltje van. ‘Ik bewaarde ze als de grootste schat, en voor elke opdracht brak ik er telkens een klein stukje af. Mentaal gaf me dat een enorme boost.’
Smokkeltips
Hugo heeft nog een aardige anekdote, die bewijst dat leven van een Robinson-smokkelaar niet eenvoudig is. ‘Je weet dat de openingsscène van Expeditie Robinson altijd in het water eindigt. Toen wij werden losgelaten waren er een paar dames die vitaminepillen in hun beha hadden. Er kwam een oranje schuim uit, jongen! Voor de productie was dat natuurlijk hilarisch!’


Harry Piekema, die je kent van de reclames van Albert Heijn


De bekendste ex-supermarktmanager van Nederland is het koopjesjagen nog niet verleerd Hij probeerde een firestick mee te nemen, deze moest linea recta terug.
Harry levert zijn vuurstokkie in bij Nicolette, die voor de heerlijke inkopper gaat.
"Wat dacht jij? Hamsteren?" zegt Nicolette. Gelukkig voor Harry en de rest is er op elk kamp ook gewoon een firestick beschikbaar.
"Ik dacht slim te zijn", legt hij uit. "Als je het niet probeert, weet je ook niet wat er kan", zegt hij. "Ik zal het niet meer doen."


Veelal lege stranden op Langkawi.

Verdere kennismaking

 • Iliass Ojja zag je eerder ook in De Verraders op Videoland. De Mocro Maffia-kijkers kennen hem natuurlijk al veel langer als Younes – Taxi – Al Saddiqi. Hij was daarnaast in Klem te zien als Mounir. Ik leerde deze acteur kennen in Shouf shouf habibi, waarin hij debuteerde als Driss Bentarek. Maar je zag ‘m ook in Zina.

 • Susan Radder zal te zien zijn in de nieuwe Netflix-film The Takeover. Je kent Susan Radder verder uit De Slag om de Schelde, Oogappels en Keizersvrouwen. Ze was verder te zien in Soof: een nieuw begin en in Vechtershart.

 • London Loy is tv-kok. je kunt ‘m kennen van 24 Kitchen, maar hij deed ook mee aan Topchef Academy en met Miljuschka Witzenhausen in 2018 aan Dance Dance Dance.

 • Laura Vlasblom is zangeres en stemactrice. Ze werd bekend als zangeres van de groep Frizzle Sizzle die in 1986 voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival ging.

 • Dennis Wilt is weerman bij RTL. Privé heeft hij pittige jaren achter de rug; zijn zoontje Nout overleed en zijn dochter Jolijn overleefde acute leukemie.

 • Liza Sips is actrice en schrijfster. Het grote publiek leerde haar kennen als Vicky Pouw in Goede tijden, slechte tijden. Maar je zag haar ook in bijvoorbeeld Malaika, Zwaar verliefd en recent in Marokkaanse bruiloft.

 • Thijs Boermans mag nog een jonge acteur zijn; hij heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem in series als Tessa, Centraal Medisch Centrum, Trollie, Spangas, Oogappels en Keizersvrouwen (waarin hij dus naast die andere Expeditie Robinson 2022 deelnemer Susan Radder te zien is). Op dit moment werkt hij aan All Inclusive.

 • Niels Oosthoek is acteur en presentator. In 2008 zijn debuut op het witte doek door de rol van Lucas te spelen in de speelfilm Radeloos, naar het boek van Carry Slee. De jaren daarop volgden acteerrollen in verschillende televisieproducties.

 • Devrim Aslan ken je uit Beat The Champions. Ze noemen hem ook wel de feitjesman.

 • Rose Bertram is een Belgisch model, die bekend werd als de vriendin van oud-voetballer Gregory van der Wiel (met wie ze ook twee kindjes heeft). Na acht jaar hebben de twee recent een punt achter hun relatie gezet. Wist je dat ze ook een kookboek heeft geschreven?

 • Vincent Vianen zag je eerder als choreograaf en filmmaker in Dream School. Als choreograaf heeft hij ook meegewerkt aan De piraten van hiernaast en Onze Jongens. Maar je kunt hem ook kennen van Dance Camp.

 • Juultje Tieleman is YouTuber, je zag haar eerder al in Celebrity Call Centre en Try Before You Die. Wist je dat ze 1 miljoen volgers heeft?

 • Ferry Weertman is een voormalig topsporter; als langeafstandszwemmer wist hij Olympisch kampioen openwaterzwemmen te worden in Rio 2016 op de 10 kilometer.

 • Chatilla van Grinsven was de laatste tijd al in veel programma’s te zien, zoals The Big Balance, De Alleskunner VIPS en De Verraders. Ze is basketbal international.

 • Mike Weerts is acteur. Je kent hem bijvoorbeeld uit Moeder Ik Wil Bij De Revue, maar hij was ook te zien in Voetbal Vrouwen en recent in Flikken Rotterdam, Ferry en Woensel West.

 • Kirsten Westrik is presentatrice van 113 vandaag; ze is de zus van Merel Westrik.

 • Niek Roozen is bekend geworden door zijn rol van Max in de serie Brugklas. Daarna was hij in verschillende Nederlandse films en series te zien, zoals De slet van 6VWO. Je kent hem ook uit De Faker.

 • April Darby is een Nederlands-Amerikaanse zangeres en musical-actrice.

 • Dzifa Kusenuh is presentatrice. Je kent haar bijvoorbeeld van De grens van Onlyfans en 3 op Reis.

 • Harry Piekema leerden we kennen als ‘supermarktmanager’ in de reclamespotjes van Albert Heijn. Hij deed eerder mee aan De Alleskunner VIPS 2021.

 • Marion Pauw is schrijfster van tal van (spannende) boeken.

 

 

  


Tickets voor de boot naar Langkawi reserveren

 Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite