MALAYSIA
SITE

Jungle
-- Belum Park
-- Endau Rompin
-- Gemas (Jungle Train)
-- Gua Musang - Raften
-- Gua Musang -Klimm.
-- Honingbeer -Sun Bear
-- Jerantut
-- Jungle Trein
-- Kancil (dwerghert)
-- Kenong Rimba Park
-- Kuala Gandah-Olifant
-- Kuala Lipis
-- Neusaap
-- Neushoorns
-- Neushoornvogel
-- Orang Asli
-- Orang Oetans
-- Silver Leaf Monkey
-- Sungai Ketiar -Olifant
-- Naar Taman Negara
-- Taman Negara
-- Taman Negara -rugzak
-- Taman Negara -Tahan
-- Taman Negara -Resort
-- Tasik Bera
-- Tasik Chini
-- Temerloh
-- Tijgers
-- Ulu Muda (Kedah)
-- Ulu Muda Tour
-- Vuurvliegjes
-- Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

TAMAN ETNOBOTANI

"Ethnobotani Park, Gua Musang werd ontwikkeld als een onderzoeks- en recreatiecentrum voor bossen, gericht op het behoud van het belang van bosproducten en aanverwante producten, vooral kruidenproducten. Het ligt in de buurt van de stad Gua Musang. Het is een populaire plek geworden."

Taman Etnobotani – Gua Musang

Met een klimtour naar boven, met een uitrusting, die gehuurd hebt. Het kan allemaal in het midden van Maleisië. Het Etnobotany Park in Gua Musang werd enkele jaren geleden opgezet als een onderzoekscentrum voor de bosbouw en tevens als recreatief centrum voor de bevolking. Men wilde meer weten over het regenwoud. Men besefte de belangrijkheid de bomen in het woud en de plantaardige producten, die het opleverde. Het Park ligt bij Gua Musang aan de Jalan Gua Musang en het bestrijkt een gebied van 35 hectare.
Het klimmen en abseilen is een belangrijk onderdeel geworden in het park. Dagelijks komen er gezelschappen van een bedrijf voor teambuilding. Zij hebben van tevoren afgesproken, wat ze willen doen: klimmen en abseilen onder begeleiding. Als je dit ook wilt, moet je van tevoren contact opnemen met het park (zie onderaan het adres). Ander zou het materiaal wel eens verhuurd kunnen zijn. 

De belangrijkste onderdelen van de Etnobotany Park zijn o.a. het kruidenpark, de kruiden galerij, kweekcentra (8 eenheden) voor kruiden (grotendeels voor boeren e.d.), vrijetijdsbesteding faciliteiten, chalets, mini dierenparken en diverse andere ondersteunende faciliteiten (o.a. drinkgelegenheden). Enkele favoriete activiteiten, die de bezoeker hier onderneemt, is het kruidengedeelte bezoeken, klimmen (zie foto's), wandelen, kamperen, canopy lopen (over een touwpad) en genieten van de schoonheid van de grotten.

Een deel van het Etnobotany Park wordt momenteel gebruikt trainingscentrum voor jongeren van het National Service Training Centre programma. Het grootste probleem van dit Park is, dat er een groot gebrek is aan interesse van de lokale bevolking en toeristen. Gua Musang ligt ver van de drukke steden, halverwege KL - Kota Bharu en Ipoh - Terengganu. Hoewel men hier kan overnachten in een chalet, zijn er in Gua Musang niet veel aansprekende hotels.

Locatie
Het Park ligt ongeveer 3 km van het centrum van Gua Musang aan de Jalan Persekutuan. Dit is de weg van Gua Musang naar Kuala Lumpur. Als je vanuit de stad komt, ligt het Etnobotani Park 500 meter voor Taman Wangi. Dit is één van de buitenwijken van Gua Musang.

Openbaar Vervoer
Er rijdt geen bus naar het Park. Je kunt een taxi nemen bij één van de twee taxi standplaatsen, die er zijn: – Bandar Baru en Bandar Lama Gua Musang. Zij rekenen ongeveer RM5.00 voor een rit. Uiteraard is het met je huurauto heel gemakkelijk om er te komen.

Attracties
Het Etnobotany Park is beroemd om zijn kruiden en dieren, waaronder vogelsoorten en herten. Bezoekers hebben de mogelijkheid om te kijken, hoe de vogels en de Timor herten leven. Er is ook een mogelijkheid om te leren hoe je kruiden kruiden voor je gezondheid kunt toepassen. Tegen de achtergrond van kalksteen grotten en een rustige omgeving, zijn er ook een aantal recreatieve activiteiten, zoals rotsklimmen en kamperen. Er worden ook speciale activiteiten georganiseerd voor familiedagen, bedrijfstrainingen en dergelijke.

Het Park is nu geopend voor toeristen (waar ze heel erg blij mee zijn) en dat maakt de weg vrij voor veel leuke activiteiten. Eén daarvan is rotsklimmen. Natuurlijk gebeurt dit onder leiding van een ervaren klimmer. Er zijn tevens basic chalets beschikbaar om te verblijven.

Activiteiten

Tours
•    De entree is vrij
•    Geopend van 09.00 tot 17.00 uur op vrijdag is het gesloten (gebedsdag)
      Speciale Activiteiten (Familiedagen/Bedrijfstrainingen)
•    Je hebt permissie nodig van KESEDAR en van tevoren boeken
•    De prijs ligt tussen RM 1000.00 – RM 3000.00 (afhankelijk van het aantal deelnemers en verblijdagen)
•    De meeste benodigdheden om bijv. te klimmen kun je in het Park huren.

Rotsklimmen
•    Je hebt dan toestemming nodig van KESEDAR
•    Deelnemers moeten hun eigen uitrusting meenemen of ze kunnen het in het Park huren.
•    Klimmen gebeurt op eigen verantwoording
•    Wedstrijden

Regional Office KESEDAR:
Bandar Gua Musang
18300 Gua Musang
Kelantan Darul Naim Malaysia

 

 

Gemakkelijk Trein Tickets boeken
cheap booking
klik op de banner

 

    Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite