MALAYSIA
SITE

Johor - Oostkust
-- Johor Eilanden
-- Desaru
-- Desaru Hotels
-- Mersing
-- Mersing Bus
-- Tanjung Leman
-- De Oostkust
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Desaru
Ben van Wijnen.

"Dit is een prachtig strand, waar niet veel mensen zijn en je een grote plek voor jezelf kunt hebben en gaan zitten. Niet veel kraampjes aan het strand voor eten / drinken, dus neem je eigen eten mee."

Desaru

Desaru, is een populaire strandbestemming. Het wordt ook wel Ēhet dorp van de casuariniĎs" genoemd.
Het ligt aan het meest oostelijke puntje van het schiereiland, niet zover van Singapore en Johor Bharu (1Ĺ uur rijden). Het is in het weekend dan ook een populaire bestemming voor de inwoners van Singapore.
In Desaru (en omstreken) zijn witte zandstranden met een lengte van ongeveer 25 kilometer. Na het strand beginnen direct de casuarina bomen. Het strand loopt langzaam af in zee, zodat je 50 meter nog maar tot je middel in het water staat.

Desaru is dus populair bij de toeristen, maar ook bij de lokale bevolking. De kampongs liggen, niet ver van het strand, verscholen onder de groene bomen.
Het heldere water biedt ook veel mogelijkheden. Er wordt veel gesnorkeld, gevist, gevaren en je kunt er zelfs kajaks huren.
Als je een keertje geen zin hebt om de dag aan het strand door te brengen zijn er nog volop andere mogelijkheden. Je kunt doen aan: golfen, jungle trekking, paardrijden en tennissen.
Er zijn veel hotels en resorts geschikt voor elke beurs, zowel voor de backpackers als voor de families, die "fun in the sun" zoeken!
xx


Pulai Desaru Beach Hotel

De stranden zijn dus omzoomd met bomen (casuarina's) met daartussen vriendelijke visserplaatsjes, die nog iet extra's bieden. Vaak hebben ze iets bijzonders, wat uw verblijf in Desaru kan veraangenamen.
In de omgeving zijn ook natuurlijke meertjes, watervallen en uitgezette paden in de jungle.
Een bijzonder gedenkwaardige plaats is Tanjong Pengelih, waar nog overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog, toen MaleisiŽ bezet was door de Japanners. In Johor Rama zijn nog restanten te zien van het Johor Riau keizerrijk.

 

Andere interessante plaatsen:

Kota Tinggi Waterval
Een populaire attractie, nŤt buiten het plaatsje Kota Tinggi zijn de watervallen. De waterval stroomt trapsgewijs van 36 meter hoogte naar beneden. Onderaan is water diep genoeg om in te zwemmen. Het is ook een plek om weer eens even de berglucht in te ademen.
Bij de "pool" zijn ook (om)kleedgelegenheden, kampeerplaatsen en een restaurant.
Vlakbij de waterval bevindt zich een "resort", waar je Zwitserse chaletjes kunt huren, als een nachtje wilt blijven. Ze zijn goed uitgerust met kookfaciliteiten. Je ziet veel prachtige fel gekleurde tropische vogels.

Teluk Ramunia and Tanjung Balau
Een tiental kilometer ten zuiden van Desaru bevindt zich een ander uitgestrekt strand, dat bekend is onder de naam: Teluk Ramunia.
Ongeveer 8 kilometer ten noorden van Desaru (20 minuten met de auto) is het visserijmuseum in Tanjung Balau, waar men diverse visfuiken en uitrustingen van de lokale vissers kan bewonderen.
Ook geeft het museum een goede indruk in de zeden en gebruiken van de lokale bevolking.

xx

Waterfall


Ostrich Wonderland
Deze boerderij heeft meer dan 100 struisvogels. Hij is in 2001 gesticht in Teluk Ramunia. Op de boerderij zijn mensen aanwezig, die je kunnen rondleiden.
De taal is uiteraard "Engels".
De reden om deze struisvogelboerderij op te zetten was, dat men struisvogel meer bekendheid wilde geven aan de bevolking van MaleisiŽ. Er wordt (door de rondleiders) meer verteld over de struisvogels en hun gewoontes, paringstijd e.d.  De entree van de boerderij is RM8,- voor volwassen en RM4,- voor kinderen onder de 12.
De groepsprijs RM6 voor  20 of meer volwassenen en RM3 voor kinderen.
Voor inlichtingen neem je contact op met
Teh 019-6108544 of
Joyce 07-826 5846.
xx

Zoek: Desaru

Fruit Farm
Er zijn op de Desaru Fruit Farm heel veel diverse soorten bomen en planten geplant. Deze geven allemaal verschillende soorten tropische vruchten. Verschillende vruchten zijn seizoensgebonden, zoals de durian, rambutan en mangosteen,  terwijl andere vruchten het gehele jaar door "vers" worden aangeleverd, zoals de papaja, banaan, ananas, roze appel, star fruit (carambola), citroen, sinaasappel en kokosnoot.
De ervaren gidsen vertellen je van alles over de planten en vruchten. Ze leiden rond in een eigen voertuig of in je eigen auto.  

Johor Lama Fort (Teluk Sengat)
Hier vindt men aan de oevers van de Johor het Johor Lama Fort, dat gebouwd werd nŗ de van Melaka. Het sultanaat Johor wilde zich tegen de Portugezen beschermen en dit fort werd gebouw van rotsen en zandsteen. Het werd gebouwd in 1540 door sultan Alauddin Shah gebouwd. Hij was de zoon van de eerste sultan van Johor. In 1587 werd het fort alsnog door de Portugezen aangevallen. Ondanks de 8000 krijgslieden van de sultan werd het fort volledig door de Portugezen verwoest.
Nu kun je op een heuveltop de resten bewonderen. Het is vlak en omgeven door wallen.
Wie echter de moeite neemt om eens goed rond te kijken in Kampong Johor, zal van de lokale bevolking horen, dat er nog meer van die wallen zijn. Niet boven maar beneden, beginnend bij de kampong. In totaal zijn is er nog zo'n 2,4 km aan wallen. Eťntje leidt een rubberplantage in en daar vindt men nog twee graven. EŤntje is van een koninklijke vrouw van middelbare leeftijd en de ander is zeer waarschijnlijk van een vroedvrouw.
Teluk Sengat is een vissersdorp, dat bekend staat om z'n overheerlijke krab.

Vuurvliegjes
Om deze in Johor te bekijken moeten we naar de oevers van de Johor rivier in Kota Tinggi. Een klein eindje rijden van Desaru.
De tocht begint bij de Jalan Tepi Sungai, tegenover een aantal winkeltjes. Hier vindt het vertrek plaats. Voordat je aan boord gaat ben je verplicht zwemvesten aan te doen.
De fascinerende vuurvliegjes zie je wanneer je met boot langs de oever vaart. De vuurvliegjes zitten het liefst in de berembang bomen. Ze glinsteren in het donker van de avond, als lichtjes in een kerstboom. Het is een prachtige ambiance.
Er zitten hier wel duizenden vuurvliegjes in en bij de bomen.
xx

The boat for the fireflies

De krokodillenboerderij
De krokodillenboerderij in Teluk Sengat werd opgericht in 1979. Er zijn ongeveer 500 krokodillen op deze boerderij, die hier allemaal gefokt zijn. Deze krokodillen behoren tot de groep van de Crocodylus Porosus.
De boerderij is speciaal opgezet om het vlees en de huid te exploiteren. Het vlees wordt veel; geŽxporteerd en van de huid worden lederen voorwerpen gemaakt.

crocodile

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite