MALAYSIA
SITE

 
Kota Kinabalu
-- Kota Kinabalu (KK)
-- KK Bus Station
-- KK Hotels
-- KK Plattegrond
-- Abdul Rahman Park
-- Jesselton Point Ferry
-- Mari Mari Village
-- Mount Kinabalu
-- North Borneo Railway
-- Zip Line / Tokkelen
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


           

 

North Borneo Railway


De North Borneo Railway rijdt van Kota Kinabalu naar Papar en weer terug. Wie zo'n tochtje met deze trein wil maken kan dat doen op maandag, woensdag en zaterdag. De ritprijs is: RM 180,- voor een volwassene. Kinderen betalen RM130,-. Bij deze prijs een koloniale lunch met een drankje tijdens de treinreis inbegrepen. De vertrektijd in Kota Kinabalu is om 10.00 uur en terugtocht wordt om ca. 14.00 aanvaard.
Je rijdt door de kuststrook en het platteland van Sabah. De oude stoomtrein komt langs kampongs, rijstvelden, rubber- en koffieplantages en natuurlijk ook door het regenwoud. De rit is 36 kilometer lang en eindigt in Papar, een stadje dat ook wel de "rice bowl of Sabah" wordt genoemd. Onderweg stop je om bezienswaardigheden te bezoeken.
Sjoerd Mensink maakte  in 2006 de treinreis. Hieronder zie je een impressie van zijn reis:

Genieten van het weelderige landschap langs de kust en de landelijke omgeving van Sabah kunt u vanuit de Britsch Vulcan stoomtrein. U ziet in dit gedeelte van Maleisisch Borneo schitterende baaien, mangrovemoerassen, kleine kampungs en talrijke palmbomen. Na de tunnel verandert het landschap drastisch van moerasland naar rijstvelden en ziet u er waterbuffels.
Van Verre Reizen organiseert individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke Maleisie reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

North Borneo Railway

© Sjoerd Mensink

 

 

In Kinabalu Park  

 

Google

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy |