MALAYSIA
SITE

Algemeen
-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nwjr 2024
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Kid Club MaleisiŽ
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Telefoneren naar huis

Ben van Wijnen


Een mooie, nieuwe OPPO

 

Wanneer u in MaleisiŽ bent, wil je waarschijnlijk wel eens contact hebben met vrienden/ familie in Nederland/ BelgiŽ. Je kunt dan het best een prepaid simkaart kopen in MaleisiŽ. De kosten voor een simkaart zijn RM10 (Euro 2,30), inclusief 5MYR krediet, dat vijf dagen geldig is. Er zijn vier belangrijke mobiele serviceproviders in MaleisiŽ: Maxis, Cellcom, Digi en U Mobile. Van de belangrijkste vier heeft Maxis de grootste dekking, gevolgd door Celcom en Digi en ten slotte U Mobile. Elk van deze grote operators heeft verschillende kleuren die hun merken vertegenwoordigen. Maxis in groen (postpaid) en rood (prepaid), Celcom in blauw en Digi in geel. MaleisiŽ is een land met een zeer goede dekking, en dat is nergens zo duidelijk wanneer je een simkaart koopt.
De prepaid-service van Maxis heet "Hotlink", terwijl Celcom heeft gekozen voor "Xpax". In elke grote stad of stad is het bijna onmogelijk om geen bilboard met ťťn van de maatschappijen te ontdekken. Maxis is overigens de toonaangevende aanbieder van de kaarten.
Uiteraard vind je in de grotere steden ook diverse Wifi-points. Je vindt ze vooral in de bekende koffiehuizen, zoals Starbucks of Coffee Bean.Bij aankomst op de meeste internationale luchthavens op het schiereiland en Borneo, vind je in de terminals reeds kiosken, waar je simkaarten e.d. kunt kopen van diverse merken. Deze vind je ook in de grote winkelcentra in de steden. Je kunt ze niet missen.
De APN-instellingen (Acces Point Name) worden automatisch, wanneer je "Hotlink" gebruikt. Als u ze om de ťťn of andere reden ze handmatig moet toevoegen, zijn ze als volgt:
ē APN: max4g
ē Gebruikersnaam: maxis
ē Wachtwoord: wap
ē Verificatietype: PAP

Maxis is meestal de duurste aanbieder van de mobiele service, maar is relatief goedkoop en de beste in MaleisiŽ. Meestal hebben ze ook leuke actuele aanbiedingen; vraag daar naar, voordat je een besluit, welke kaart je wilt kopen. Het is niet ongebruikelijk om een bonus te krijgen.

Bij het kiezen van de beste mobiele services in MaleisiŽ om je voor aan te melden, moet je kijken naar de dekking en natuurlijk de beste beschikbare abonnementen. Als u zich aanmeldt voor meer dan ťťn persoon, bekijk dan hun beschikbare gezinspakketten, die meestaleen betere prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Je ziet in de winkelcentra veel aanbieders van mobiele telefoons. Naast de bekende merken, zoals iPhone, Samsung e.d. vind je ook onbekende merken, zoals OPPO en VIVO.
OPPO is van origine een Chinees merk, maar wordt in MaleisiŽ in elkaar gezet. OPPO was het beste smartphonemerk in China in 2019 en stond wereldwijd op nummer 5. Het is een mobiel, die prettig geprijsd. Net zoals het ander Chinese merk VIVO wordt het toestel bij aanschaf in de Nederlandse taal gezet en kun je kiezen voor het openen van je smartphone met duimafdruk of gezichtsherkenning. OPPO wordt meestal gekozen door jongeren in MaleisiŽ. Je kunt deze merken in elk winkelcentrum vinden. Oppo is gespecialiseerd in het ontwerpen van innovatieve mobiele fotografietechnologie. Tegenwoordig wordt OPPO ook in Nederland door providers aangeboden. Ik heb zelf een VIVO in MaleisiŽ gekocht welke 3 jaar nog steeds goed werkt.

 

 

 

 

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite