MALAYSIA
SITE

erate.gif" width="169" height="7">
Beaufort
-- Beaufort
-- Beaufort Hotels
-- Kampong Menumbok
-- Klias Wetlands
-- Kuala Penyu
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 BEAUFORT

"De enige trein op heel Borneo die in bedrijf is rijdt tussen Tenom en Beaufort. Wij zijn de enige toeristen in de trein. De ramen hebben geen glas, er zijn wel louvre-luikjes die naar beneden zijn gedaan. Het treinstel schommelt heen en weer.
Een groot deel van de reis gaat in een tergend laag tempo. Je kunt gewoon op de treeplank bij de open deur staan en met de wind door je haar van de trip genieten. De spoorlijn volgt de Sungai Padas, na Sungai Kinabatangan de tweede rivier van Sabah.
Wat een geweldig landschap met deze bruisende bruine rivier, de groene heuvels, de houten huizen met veranda, de palmen, de bananen. Onderweg stoppen we af en toe bij een klein station, soms ook in-the-middle-of-nowhere om een aantal wegwerkers uit te laten stappen."

Beaufort is een kleine stad in het zuidwesten van Sabah. De stad heeft niet veel bezienswaardigheden, maar reizigers kunnen hier terecht om een van de verschillende redenen: wildwatervaren op de Padas-rivier, de trein van / naar Tenom, of een pauze nemen.
Beaufort is vernoemd naar Leicester P. Beaufort, een advocaat en administrateur bij de Chartered Company aan het eind van de 19e eeuw. Het werd gesticht op onbewoond land dat werd ontwikkeld om een treinstation in de buurt van de baai van Brunei op te zetten. Landbouw is de belangrijkste economische activiteit voor de inwoners van Beaufort. De teelt van sago en de rubberindustrie hebben veel bijgedragen aan de ontwikkeling van Beaufort, dat het bekend stond als de Rubberstad. Beaufort is ook de thuisbasis van de Kadazan-bevolking van Sabah.

Beaufort ligt 92 km ten zuiden van Kota Kinabalu en ligt aan de snelweg die de stad verbindt met de grens met Brunei, 75 km verder naar het zuiden. Vanaf Kota Kinabalu is de rit naar Beaufort vrij eenvoudig en de toestand van de wegen is over het algemeen goed. Als je op weg bent naar Kuala Penyu (boten naar het Pulau Tiga) en Menumbok (voor de veerboot naar Labuan ), dan is de afslag net buiten Beaufort, als je naar Kota Kinabalu reist.
In de stad zelf is niet zoveel te zien. Beaufort heeft nog steeds een aantal rijen blauwe houten winkels van twee verdiepingen, die de stad een rustieke uitstraling geven. Het heeft ook een markt met interessante producten uit het binnenland en een Kuan Yin-tempel. In de buurt van de rivier de Padas staan traditionele koloniale huizen met houten tegels. .

Je kunt het Starcevich Memorial bezoeken, dat werd opgericht als een teken van dankbaarheid aan soldaat Thomas Starcevich. Beaufort betekent 'het prachtige fort' in oud Frans. En tijdens de Tweede Wereldoorlog was Beaufort een toneel van belangrijke slagvelden tussen de Japanners en AustraliŽrs. Soldaat Starcevich leidde in juni 1945 twee tegenaanvallen van de Australische strijdkrachten tegen de Japanners. Hij vernietigde vijandelijke posities met zijn Bren-machinegeweer en hielp de stad te bevrijden.

De meest wilde waterrafting vind je langs de Padas-rivier. Deze trips worden meestal geregeld doo organisaties in KK. Mogelijk kun je in Beaufort een bedrijf of agent vinden om je met een groep aan te laten sluiten. Reizen omvatten een treinrit (meestal in een open trailer) naar het station van Pangi. Het startpunt is net naast het spoor. Je vaart naar Rayoh, 9 km stroomafwaarts en na ongeveer zeven stroomversnellingen. Vanuit Rayoh neem je de trein terug naar Beaufort. De rit kan behoorlijk heftig zijn en een Duitse toerist heeft het eens (2007) met de dood moeten bekopen.

xx

Als je naar Tenom gaat, is de trein de enige optie vanuit Beaufort. De weg naar Tenom vereist een lange omweg via Papar. Als je met de trein van of naar Tenom reist, heb je uitzicht op het leven op plattelands van Sabah. De noodlijdende trein kan druk worden met mensen en hun goederen, en de langzame rit laat je hiermee kennismaken. De rit zelf is interessant, omdat deze langs de Padas River Gorge gaat. Het gebied is omgeven door jungle, hoewel een brand in de jaren negentig ernstige schade heeft aangericht. Behalve diesellocomotieven, die rijtuigen trekken, rijdt ook een motorwagen op dit traject, de enige die in MaleisiŽ rijdt.

Naar Pulau Tiga. Hoe kom je er komt: ga naar Kuala Penyu.
Hier kun je de boot nemen naar de eilanden. Je kunt ook de boot nemen vanuit Kota Kinabalu.
Pulau Tiga Marine Park, werd beroemd omdat het de locatie was van het eerste seizoen van de Amerikaanse reality-tv-serie "Survivor". Bij ons bekend als ďExpeditie RobinsonĒ. Het Marine Park bestaat uit de eilanden Pulau Tiga, Kalampunian Besar en Kalampunian Damit. Pulau Tiga is uniek vanwege zijn moddervulkanen, de enige die in MaleisiŽ voorkomen. De andere Kalampunian Damit staat ook wel bekend als "Snake Island" vanwege de duizenden zeeslangen die hun eieren komen leggen op dit en geen ander eiland. Er is een resort op Pulau Tiga.

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciŽle site bestaan.

Mar'Wanis Homestay Beaufort - zeer goed

Mar'Wanis. Homestay Beaufort Sabah ligt in Beaufort. Deze accommodatie biedt toegang tot een terras en gratis privťparkeergelegenheid. Deze accommodatie is voorzien van airconditioning, 3 slaapkamers, een kitchenette met een eethoek en 2 badkamers met een douche. Er is ook een flatscreen-tv met satellietzenders. De dichtstbijzijnde luchthaven is Labuan, op 54 km van de accommodatie.

Meer informatie en foto's: Mar'Wanis Homestay Beaufort|klik nu|

 

Gemakkelijk busticket boeken naar Beaufort:
 .

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite