MALAYSIA
SITE

Perlis
-- Perlis "de kleinste Staat"
-- Perlis Provinciekaart
-- Arau
-- Gua Kelam (cave)
-- Kangar
-- Kangar Map
-- Kuala Perlis
-- Kuala Perlis by Bus
-- Kuala Perlis Hotel
-- Padang Besar
-- Snake & Reptile Farm
-- Timah Tasoh Lake
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Snake & Reptile Farm
Batu Pahat

Ben van Wijnen

De Snake & Reptile Farm in Sungai Batu Pahat is ťťn van de weinige toeristische attracties in deze noordelijke staat in MaleisiŽ. Het ligt 12 kilometer ten noorden van Kangar aan de Route R11. De boerderij bezit meer dan 300 slangen van 23 verschillende soorten. De boerderij wordt gerund door het Institute of Medical Research.
Veel van de slangen zijn giftig, daarom is het doel van de boerderij, onderzoek en ontwikkeling van het serum (anti-gif) te ondersteunen.

In het Snake Park, zijn er meer dan veel soorten slangen en andere dieren, zoals krokodillen, hagedissen, paarden, schildpadden, otters, en andere. Een deel van de reptielen worden gehouden in de openlucht kooien, terwijl andere achter glas zitten in een herbarium. De boerderij is niet vervuild, zoals ik ergens heb gelezen. De dieren werden goed behandeld en de kooien waren niet te klein.

Snake en Reptile Park zal worden opgewaardeerd tot een mini-dierentuin. Dit is in overeenstemming met zijn positie in Perlis, als ťťn van de grootste toeristische locaties in de deelstaat, aldus General Manager van State Economic Development Corporation (PKENPs) Kassim Zakaria.

Hij zei, dat het park 328 giftige slangen en niet giftige slangen herbergt en het de grootste reptielenboerderij is van het land. Een waardige trekpleister om toeristen uit binnen- en buitenland te ontvangen.

"Tot november vorig jaar hebben meer dan 120.000 lokale en buitenlandse toeristen de Snake &Reptile Park bezocht en en dit cijfer zal nog toenemen met het organiseren van Cute Cats Carnaval 2012 zal de eerste", zei hij omdat de tentoonstelling 2 dagen zal duren.

PKENPs een doelstelling is 500.000 bezoekers het park te halen in een periode van drie jaar, die dit jaar al ingaat. Het aantal moet bereikt worden door een scala aan gebeurtenissen, die in het park georganiseerd moeten worden.

Het Snake & Reptile Park, ligt aan de rand van de Nakawan muur, een klaksteen berggebied die MaleisiŽ en Thailand scheidt. Dit gebied wordt ook omringd door een aantal toeristische attracties, zoals kruidentuinen, wijngaarden, boerderijen en golfbanen.

The Snake & Reptile Farm is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 5:00 uur.
Zaterdag tot en met donderdag, terwijl op vrijdag tussen 9:00 uur tot 6:00 uur met een pauze 12.15 - 14.45.
Entree is RM4.00.
Van Kangar Town neem je ofwel route R5 of R8. Beide routes komen samen aan Route 11. Als je op de Route 11 bent, moet je uitkijken naar een bord, dat wijst naar de snake farm.

 


 

 

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite