MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Batu Caves.

Ben van Wijnen

"Ongeveer 270 tredes klimmen om in de grot van de Batu Caves te komen, maar deze klim is wel de moeite.
Onderweg wordt je door een bende aapjes begluurd en als je niet oppast zijn ze er met je blikje frisdrank vandoor. Al die aapjes in en rond de grot van de Batu Caves, maakt het des te leuker."


Een 43 meter hoog gouden beeld van de god Murugan torent hoog boven de mensen uit.


De  Batu Caves bevinden zich ca. tien kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. De grot is 400 meter lang en 100 meter hoog en werd per ongeluk in 1892 ontdekt door een Amerikaanse bioloog. In de enorme grot werd een klein altaar gebouwd, dat zou later de Tempelgrot worden genoemd. Eigenlijk bevinden zich in deze heuvel meerdere grotten, waarvan deze met de lange trap de bekendste is. Ook al vullen nu veel meer religieuze beelden de grot, de meest indrukwekkende blijft de 100 meter hoge grot zelf.
Onderaan de lange trap bevinden zich nog enkele grotten, die ook een bezoek waard zijn. Vanaf uw hotel in de Golden Triangle kunt u de Batu Caves gemakkelijk met taxi of openbaar vervoer bereiken. Het is de heilige plaats (grot) van de Hindoes in MaleisiŽ.
Na aankomst wordt u beneden begroet door de vele apen, die daar lopen. Ze zijn uit op voedsel en dit kunt u dan ook in de diverse winkeltjes beneden aan de lange trap kopen. Om de grot te bereiken moet u een lange trap beklimmen met 272 treden.

Na de beklimming van de trap met de vele treden ben je bijna op een hoogte van 100 meter .
Dit tempelcomplex hierboven bestaat uit drie gedeeltes en een paar kleinere. De grootste wordt Cathedral Cave of Temple Cave genoemd en is voorzien van Hindoe-heiligdommen.

Eťn keer per jaar wordt in de Batu Caves het Thaipusam feest gevierd. Het is een viering voor de jongste zoon van Shiva (Subramaniam) en de eenwording van Pusan en de Brihaspati sterren. 
Er komen dan 800.000 Hindoes uit het gehele land naar deze grot. De bezoekers komen zelfs vanuit Singapore hier naar de Batu Caves. 
xx

Voorafgaande aan het feest wordt er door de deelnemers gevast. Op de dag van het feest zijn er optochten, waarvan de toegewijden aan zelfkastijding doen. Ze zijn in een soort trance en steken metalen pinnen door hun wang en tong. 
Ze hebben haken in hun rug, die vastgebonden zijn aan een "kavadi". Dit is een soort houten frame, versierd met pauwenveren en bloemen, dat door hen meegenomen wordt. (zie foto hiernaast!!)
Deze zelfkastijding doen ze om gunsten te kunnen afdwingen bij de goden.
Het feest wordt gevierd in de tiende maand van de Hindoe kalender.


Het Thaipusam festival.
Door zelfkastijding gunsten afdwingen bij de goden.

xx De allereerste pelgrimage van de Hindoes, die bij de Batu Caves plaats vond, gebeurde in het jaar 1890. Ze wijdden de grot aan "Lord Murugan".
De eerste trap, die gebouwd werd in 1920, was van hout. Deze werd later vervangen door een betonnen.

De eerste apen van uw vakantie kunt u al bij de Batu Caves zien. Deze apen zijn gewend aan mensen en zijn op zoek naar eten. Wees voorzichtig met deze Makaken.
U ziet beneden aan de trappen enkele winkeltjes, o.a. souvenirwinkeltjes, waar u ook voedsel voor de apen kunt kopen. Ook wordt u benaderd door verkopers om pinda's te kopen. Lok de apen niet met voedsel, want ze graaien naar alles. Ook naar uw tas.

Tijdens uw lange, steile klim van beneden naar boven (272 treden) zult u de apen zeker tegen komen.
Het zijn makaken en deze  eten alles. Sommige kunnen echter brutaal zijn. Anderen hebben (heel lief) hun baby bij zich. Bedenk echter altijd, dat het wilde dieren blijven. Ze lijken lief, maar kijk uit.
U betaalt boven ca RM 1.00 (20 eurocent) als toegangsprijs. Op het eind van de grot, kun je de open lucht weer zien, wanneer je naar boven kijkt. Hier bevindt zich nog een extra tempeltje, wat het bekijken echt waard is.
Het gat naar de "open lucht" is bedekt met bomen en struiken. Het gat is zo'n 30 tot 40 meter hoog.

 
Bus nr. 70 en 349 brengen je naar de Batu Caves.
Ze vertrekken vanuit Lebug Pudu (in China Town) om de dertig minuten. De rit duurt ongeveer 45 minuten.
De Batu Caves zijn open van 7.00 tot 21.00 uur.

De eerste apen van uw vakantie in MaleisiŽ kunt u al bij de Batu Caves zien. De ze apen zijn gewend aan mensen en zijn op zoek naar eten. Kijk uit voor uw tas en camera!
Beneden en op de weg naar boven zult u ze zeker tegen komen.
Het zijn makaken en eten alles.

Deze makaak eet zelfs chips.
De apen lijken heel lief, maar kijk uit.
Het blijven wilde dieren.

xx

xx  
De Batu Caves is uit kalksteen gevormd en is ongeveer 400 miljoen jaar oud. Er zijn meerdere grotingangen. Sommige ingangen van de grot werden vroeger als schuilplaats gebruikt door het Temuan volk (een stam van de Orang Asli).
Daarna vonden Chinese kolonisten daarna hun weg naar boven Men kwam hier voor de guana om hun moestuin mee te bemesten. Later kwamen de volgers van het HindoeÔsme.

 

Als onderdeel van uw reis door MaleisiŽ kunt u een excursie maken naar de beroemde Batu Caves met ťťn van de grootste grotten: de Cathedral Cave, die zijn naam ontleent aan de reusachtige druipstenen die er voorkomen. Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ Reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

Als u in Kuala Lumpur bent, moet u ook de ongelooflijke Thean Hou-tempel bezoeken

 

 

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite