MALAYSIA
SITE

Jungle
-- Belum Park
-- Endau Rompin
-- Gemas (Jungle Train)
-- Gua Musang - Raften
-- Gua Musang -Klimm.
-- Honingbeer -Sun Bear
-- Jerantut
-- Jungle Trein
-- Kancil (dwerghert)
-- Kenong Rimba Park
-- Kuala Gandah-Olifant
-- Kuala Lipis
-- Neusaap
-- Neushoorns
-- Neushoornvogel
-- Orang Asli
-- Orang Oetans
-- Silver Leaf Monkey
-- Sungai Ketiar -Olifant
-- Naar Taman Negara
-- Taman Negara
-- Taman Negara -rugzak
-- Taman Negara -Tahan
-- Taman Negara -Resort
-- Tasik Bera
-- Tasik Chini
-- Temerloh
-- Tijgers
-- Ulu Muda (Kedah)
-- Ulu Muda Tour
-- Vuurvliegjes
-- Zwarte Panter
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Backpacking Taman Negara

"Backpackers voor Taman Negara reizen naar Kuala Tahan. Dit dorpje ligt aan de andere kant van de rivier van Taman Negara. Het is de plek waar bijna alle backpackers overnachten. 's Aonds kun je dineren op een boot aan de oever van de rivier. Overdag kun je met een bootje kun je voor 1 Ringit per persoon oversteken naar de ingang van het park. Bootjes varen tussen 8:00 en 23:00 uur. In het park zijn diverse wandelroutes."


 

Om Taman Negara te bezoeken is vaak een kostbare aangelegenheid. Veel toeristen boeken deze 2 of 3-daagse excursie ook al in Nederland.
Reizigers, die de dure versie reserveren bij een reisbureau, krijgen een airconditioned chaletje met een veranda en een badkamer. Excursies zijn bij het pakket inbegrepen. Kortom je krijgt best " waar voor je geld".
Toch kun je met heel wat minder geld ook Taman Negara bezoeken. Je hebt bijvoorbeeld op het terrein van het resort ook nog een jeugdherberg. 
Aan de overkant van de rivier (dat tegenover het resort ligt) is een klein dorpje. Dat ligt net buiten het park. 
Hier zijn enkele hostals. Natuurlijk is dit veel meer basic. Maar  's avonds kun je heerlijk dineren op  ťťn van de floating restaurants, die in de rivier liggen.
Dat doen soms ook wel bezoekers uit het resort.
Als je Taman Negara overdag in wilt, moet je echter een permit kopen. Bij de meeste touroperators is dit zit dit reeds in het pakket.
De permits worden bij aankomst aan de overkant van de rivier door een politieagent gecontroleerd.
xx

Ik heb een paar advertenties in de New Strait Times gezocht met de goedkopere aanbiedingen. 
Uiteraard heb ik deze niet zelf geboekt, maar voor "backpackers" kan het een mooie gelegenheid zijn om eens Taman Negara te bezoeken.

 

 

Gemakkelijk Bustickets online bestellen naar Taman Negara:

klik op de banner

 

John heeft een trip gemaakt met de NKS. Hij mailde zijn verslag aan mij:

Hi Ben,

Ik heb contact opgenomen met de NKS en zij regelden voor mij deze reis naar Taman Negara. Het gebeurde midden-november 2002 (regentijd). 
We hadden veel regen op de heenreis, maar mijn poncho hield mij en mijn rugzak gelukkig droog. We verbleven tegenover het park ... aan de overkant van de rivier in Ekaton Chalet (een kamer met airco; geen warm water, want er was een "probleem met de waterdruk").
Het eten en drinken aan deze kant van de rivier was heel goed en zeer redelijk geprijsd. 
Ik stond vroeg op om het park binnen te gaan. Ik nam een taxiboot, die mij naar de overkant bracht om 07.45.
Ik liep het restaurant van het park in om een glas zoete ijsthee in een lang glas te drinken. Dit kostte me RM 7.00. Belachelijk duur! Aan mijn kant van de rivierkrijg je voor RM 8.00 koffie/thee, een bananenpannenkoek, gebakken of gekookt ei, fruit en juice!! Gewoon in die leuk, drijvende restaurantjes!

Ik liep via het oerwoudpad naar de canopy  walkway (touwladderpad) en we kwamen daar om 8.45 aan. Er was echter en bordje, waarop stond, dat het pas om 10.30 open ging.
Gelukkig kwam er om 9.00 nog iemand, die bij mij in de taxiboot had gezeten. We zijn toen met de oppassers gaan praten en die openden voor ons de canopy walkway!
Ben, bedankt voor je suggestie van de NKS!

 

Er zijn dagelijks minibusjes die rijden tussen Taman Negara en een paar andere populaire bestemmingen in MaleisiŽ. Touroperator Cameron Secrets bijvoorbeeld biedt betaalbaar vervoer tussen Taman Negara en de Cameron Highlands (en vice versa). Je reist door de moderne minivan. Een enkele reis van Taman Negara naar Cameron Highlands (bediend door Cameron Secrets) kost bijvoorbeeld RM80.
U kunt ook kiezen voor vervoer van Taman Negara naar Kuala Besut, waar boten naar Perhentian Island vertrekken, voor RM90 (touroperator heet Aquarellen Resort & Dive Centre).

Helaas kan ik hier ook niet instaan voor de prijzen e.d. Ik weet niet de actuele prijzen. Alles is op eigen risico. Het is advertentie uit de grootste krant van MaleisiŽ. Misschien kun je er je voordeel mee doen. Print deze bladzijde dan uit!

 

Ben van Wijnen

 

 

 

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite