MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  


Ain Arabia
Ben van Wijnen

"Ain Arabia of beter bekend als de Arabische straat van Kuala Lumpur is een winkelparadijs voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Het hele idee van Ain Arabia is om meer toeristen uit het Midden-Oosten aan te moedigen om MaleisiŽ te bezoeken. De Arabische straat zit vol met toeristen van juli tot september, wanneer veel toeristen uit ArabiŽ naar MaleisiŽ komen voor vakantie. Veel Arabieren ontvluchten hun landen tijdens die periode om de hoge temperaturen in het Midden-Oosten te voorkomen. Ain Arabia is ook een paradijs voor fijnproevers van eten uit het Midden-Ooosten."

Ain Arabia

Vlakbij de winkelcentra Sungei Wang/ Bukit Bintang/ LOT10 bevindt zich de nieuwe wijk Ain Arabia. Het is in een zijstraatje van de Jalan Sultan Ismail. Vlakbij de bushalte. Een bordje geeft  de richting aan.
In de maanden juli, augustus en september lopen de temperaturen in het Midden Oosten op tot 45 - 47 graden. Dat wordt zelf de Arabieren te veel. Ze boeken dan een reis naar een koeler land en komen dan naar MaleisiŽ. In het Midden Oosten zijn dan ook schoolvakanties.
Om deze mensen zich thuis te laten voelen, heeft men een Arabische wijk gecreŽerd. Hier vindt men enkele Arabische restaurantjes, winkeltjes, reisbureau, kapper en een grasveld, waar de kinderen vrij kunnen spelen.

Het grasveld

xx

In het zijstraatje, vlakbij de drukke bushalte, loop je onder een poort door, waarboven staat "Ain Arabia". De letterlijke vertaling is "oog van ArabiŽ".
Na 30 meter zie je links het Hotel Fortuna. Het restaurant hiervan heet Sahara Tent en is 5 jaar geleden geopend. Het restaurant wordt geleid door een Irakees. In het begin kwam hier alleen personeel van de ambassades uit het Midden Oosten eten. Later kwamen de studenten en de toeristen uit het Midden Oosten.
Eigenlijk is het hotel het centrum in deze wijk. Gemiddeld verblijven de gasten hier 5 - 10 dagen.

Ze komen uit: Saudi-ArabiŽ, VAR, Kuweit, Irak, Oman, JordaniŽ, Bahrein, SyriŽ, Libanon en Egypte.
Een leuke bijkomstigheid is, dat het in de maanden juli, augustus en september Mega Sale is in Kuala Lumpur. Het is dan uitverkoop. Je ziet ze 's avonds, als het koeler is, afdingen op de avondmarkten en in Chinatown. Zij zijn afdingen waarschijnlijk beter gewend dan toeristen uit het westen..

Verderop is in de wijk is het tweede Arabische restaurant. Het bevindt zich op een hoek, vlakbij de parkeerplaats van Hotel Fortuna en tegenover het grasveld.
Het restaurant heet Hay-Alarab en men ziet onder andere gerechten uit Jemen op de menukaart staan.

xx

Restoran Hay-Alarab
xx

xx

Ook bevinden zich links van dit restaurant een Arabische kapper, een mini market, een reisbureau (Jet Connections), twee souvenirwinkeltjes.
Bij de Pasar Mini Market van Naab kan men Arabische producten kopen, zoals snoep, tomaten in blik, Libanees brood, dadels en olijven.
Het reisbureau doet voor 90% zaken met Arabieren. Favoriete bestemmingen voor hen zij: Penang, Langkawi, Melaka en de Genting Highlands.
In het souvenirwinkeltje "Al Kaima" kun je Arabische muziek, tabak, waterpijpen, video cd's, wierook, Arabische parfums (zoet) e.d. heel voordelig aanschaffen.
De winkels zijn open van 12 uur 's middags tot 1 uur 's nachts.

Rondom het grasveld, dat zich tegenover het restaurant Hay - Arab bevindt, zijn hier en daar enkele bankjes. In de koelte van de avond, zie hier je Arabische gezinnen met hun kinderen en stelletjes zitten. Ze komen hier gezellig samen om met elkaar te praten. De kinderen spelen hier en laten zich luidruchtig horen..
Een nadeel voor de lokale bevolking is, dat de Arabieren tot leven komen, als de Maleiers gaan slapen. Op het grasveld hoor je dan kinderen spelen. Maar het grasveld is bedoeld om de Arabieren zich meer op hun gemak te laten voelen. Zo hebben ze hun eigen plekje in Kuala Lumpur.

    

 

 

 

 

    Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite