MALAYSIA
SITE

 
 
-- Turtle Island
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

De ideale vliegtickets
naar MaleisiŽ?

 

Om zoín mooie reis naar MaleisiŽ te maken heb je natuurlijk vliegtickets nodig. Nu zijn er in MaleisiŽ diverse airports waar je kunt landen en er zijn diverse vliegmaatschappijen die naar MaleisiŽ vliegen. Waar moet je nu beginnen als je tickets gaat boeken? Wij geven je handige tips.

Natuurlijk wil jij ook de mest goedkope vliegtickets naar MaleisiŽ, maar er zijn nog zoveel meer onderdelen, waarop je vliegtickets naar Kuala Lumpur of een andere plaats in MaleisiŽ kunt vergelijken. Denk aan de vliegtijden, stiptheid van airlines, beenruimte en het serviceniveau in verschillende reisklassen. En zelfs de milieuvriendelijkheid van de airline kan een rol spelen in je beslissingsproces.

En op al deze onderdelen kun je de vergelijken. Op basis van jouw voorkeuren kun jij zo de meest ideale vliegtickets naar Kuala Lumpur vinden.
Je kunt zelfs een compleet reisschema samenstellen via de site, zodat je ook naar andere bestemmingen kunt vliegen tijdens je reis. U ziet alleen wat u belangrijk vindt en geen storende informatie die je toch niet nodig hebt. Op die manier kun je makkelijk de juiste vliegtickets vinden en boeken.

Vliegen zoals jij wilt!

De luchthaven ligt zo'n 75 kilometer buiten Kuala Lumpur bij het plaatsje Sepang. Dit plaatsje is bekend om zijn circuit voor de Formule 1 raceauto's en de motorraces, die er jaarlijks worden gehouden.
De luchthaven ziet er fantastisch uit. Het is ťťn van de meest moderne en uitgestrekte luchthavens van de wereld. Het werd ontworpen door de Japanse architect Kisho Kurokawa. Kuala Lumpur International Airport, kortweg: KLIA, werd op 27 juni 1998 geopend door de toenmalige koning van MaleisiŽ: Yang di-Pertuan Agong Tuanku Ja'afar.
De prachtige luchthaven heeft een futuristisch uiterlijk en is oorspronkelijk gebouwd op een stuk jungle. Bij het ontwerp was rekening gehouden dat men spoedig de 21ste eeuw zou ingaan. Alles is zeer ruimtelijk en sereen opgezet. Het lijkt af en toe, of je in een ruimtestation loopt. Veel wit, veel glas, glimmende vloeren, alles lijkt steriel.

De luchthaven heeft eigenlijk twee locaties, die verbonden zijn met een monorail. In het ene gebouw vindt de kofferafhandeling/ inchecken plaats en vertrekken de binnenlandse vluchten. 
In het andere gebouw (Satellite Building) vinden de internationale vluchten plaats. Heeft men ingecheckt, dan zal men na de douane met de monorail naar de Satellite Building moeten. Hier kan taxfree gewinkeld worden en hier bevinden zich ook veel restaurantjes.
Na de landing van uw internationale vlucht loopt men naar het midden van de "Satellite Building". In het midden van dit gebouw bevindt zich achter glas een stuk oerwoud. Inclusief een watervalletje. Zo heeft de architect de natuurlijke omgeving toch nog behouden: "airport in the forest, forest in the airport".  Vanaf de Satellite Building moet men een monorail nemen om de koffers op te halen en de luchthaven te kunnen verlaten.

De low budget airlines vertrekken vanaf een andere terminal op KLIA dan Malaysia Airlines of KLM. De concurrentie tussen Malaysia Airlines en Air Asia was in het verleden moordend. Dit leidde er toe, dat veel binnenlandse vluchten van Malaysia Airlines onrendabel waren. Deze zijn onrendabele vluchten zijn geschrapt en vele zijn overgenomen door Air Asia. Een logisch gevolg was, dat Air Asia (en andere low budget airlines) een eigen terminal moesten krijgen met "budget" accommodatie. Zo ontstond de LCC Terminal (LCC betekent: Low Cost Carrier). De LCC Terminal (ÚÚk LCCT) ligt ongeveer 20 km rijden vanaf de hoofdterminal, waar Malaysia Airlines vertrekt. Er rijden verschillende bussen tussen de hoofdterminal en de LCCT. De hoofdterminal wordt aangeduid als MTB (= Main Terminal Building).
Ook vanuit Kuala Lumpur rijden er vanaf KL Sentral direct bussen naar de LCCT. Ge je met de trein, dan zul je vanaf de hoofdterminal met de bus naar de LCCT moeten. De LCC Terminal ligt echter wel op het terrein van de luchthaven, maar de bus moet Úm de luchthaven heen rijden om de terminal van Air Asia te bereiken. Ondertussen maken (bijna) alle low budget airlines gebruik van deze luchthaven, waar van o.a. de dochtermaatschappij van Malaysia Airlines: Firefly.

U kunt natuurlijk ook vliegen met ťťn van de andere luchtvaartondernemeingen. Momenteel is Malindo in  opkomst. Dit is een Indonesische en Maleise onderneming. Ze hebben veel goedkope bestemingen, zowel in Maleisie als de rest in het Verre Oosten.

 


Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite