MALAYSIA
SITE

 
Perlis
-- Perlis "de kleinste Staat"
-- Perlis Provinciekaart
-- Arau
-- Gua Kelam (cave)
-- Kangar
-- Kangar Map
-- Kuala Perlis
-- Kuala Perlis by Bus
-- Kuala Perlis Hotel
-- Padang Besar
-- Snake & Reptile Farm
-- Timah Tasoh Lake
-- De Westkust
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Timah Tasoh Lake
Ben van WijnenTasik Timah-Tasoh is een stuwmeer,dat langs de weg van Kangar naar de Thaise grens ligt. Het meer is niet te missen, want je krijgt het verschillende keren te zien. Het lijkt een natuurgebied, waar niets mogelijk is, maar er is wel degelijk een resort aan het meer. Het is een resort, dat buiten de paden van het toerisme ligt. Veel buitenlandse toeristen komen er niet, want die reizen meestal niet naar Perlis. Je kunt bij het resort  verschillende watersporten beoefenen, zoals kajakken of vissen. Op het meer worden zeil- en surfwedstrijden gehouden.

Het stuwmeer is gebouwd in 1992 met een kostprijs van RM67 miljoen. Het levert water aan de inwoners van Perlis en voorkomt overstromingen in de deelstaat. Het meer kan ongeveer 35,3 miljoen liter water op een bepaald moment vasthouden. Het schilderachtige Timah-Tasoh Lake is ook een rustpunt voor veel trekvogels, met name de trekvogels uit de koude landen. Ze doen dit, omdat dit zoetwater meer is in een natuurlijke omgeving en het levert het nodige voedsel en onderdak voor deze vogels. Het is tevens aangewezen als een geschikte plaats voor het kweken van vissen en andere waterprojecten.

Op de achtergrond van het meer ligt de exotische "Nakawan Range" Dit is het langste ononderbroken kalkstenen heuvelgebied tussen MaleisiŽ in Thailand. Het was lekker koel aan het meer. Er is duidelijk het gebrek aan bloeddorstige muggen, zelfs tijdens zonsopgang of zonsondergang.
Tasoh Lake Resort & Retreat is een leuke plek om te ontspannen voor wat rust en stilte. Inspanning komt van outdoor-activiteiten. Het uitgaansleven is niet of nauwelijks. Je vindt er 's avonds niet het geluid van oorverdovende muziek, die je aantreft bij clubs. Het enige geluid, dat je 's avonds hoort, zijn de geluiden van insecten en nachtdieren.

 

De Tasoh Lake Resort and Retreat biedt een scala aan uitstekende accommodaties (afhankelijk van beschikbaarheid) voor de gasten. Van low-budget kamers tot exclusieve kostuums, ze hebben alles om ervoor te zorgen dat u het beste krijgt.

 


Tasoh Lake Resort & Retreat

Gasten zullen de beste faciliteiten vinden in alle 41 kamers in dit populaire 3-sterren hotel. Iedere kamer in het hotel biedt de gasten minibar, gebotteld water van het huis, airconditioning, televisie. Daarnaast heeft dit gebouw in Tasoh Lake Wi-Fi in openbare ruimtes, familiekamer, koffiebar. Wie op zoek is naar eersteklas sport- en recreatievoorzieningen, vindt hier tuin. Comfort en gemak zijn de kenmerken van het Tasoh Lake Resort & Retreat

Informatie en meer foto's:

    Tasoh Lake Resort & Retreat <klik>

 
 

 

 

 

 

 Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite