MALAYSIA
SITE

Ipoh
-- Ipoh
-- Ipoh - Airport
-- Ipoh - Busstation
-- Ipoh - Hotels
-- Ipoh - Kellie's Castle
-- Ipoh - Tibetan Tempel
-- Ipoh - Sam Poh Tong
-- Ipoh - World of Tambun
-- Perak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Lost World of Tambun

"Onze 3-jarig kind hield van het waterpark met het piraten-thema. Er zijn ook grotere speelplekken en activiteiten voor oudere kinderen. Er is een kleine dierentuin op het terrein, wat een leuke verrassing was. De dieren leken redelijk goed verzorgd. Er is ook een warmwaterbron en een spa, waar we niet naar toe zijn gegaan. Dus konden we er geen commentaar op geven. Wat ik het leukste vond, was de achtergrond met kalkstenen heuvels."

Lost World of Tambun

Het allernieuwste "waterpretpark" ligt midden in Perak, nabij de historische stad Ipoh. Het plaatsje Tambun is bekend om zich heetwaterbronnen.
Het nieuwe familiepretpark heet "the Lost World of Tambun" en wordt beheerd door hetzelfde bedrijf als Sunway Lagoon in Petaling Jaya.
Het park werd geopend in november 2004, maar is nog steeds "up to date".
Ipoh ligt tussen KL en Penang en het park verwacht jaarlijks zo'n 450.000 bezoekers te trekken. Als thema heeft dit park de film van Indiana Jones "the Raider of the Lost Arc".
  Lost World
De omgeving van dit park is uitgerust met slingerplanten, kruipplanten en andere tropische planten om je in de sfeer van de "Lost World" te geven. 

Het park ligt op zo'n twee uur rijden vanaf Kuala Lumpur en anderhalf uur van Penang. Het is op werkdagen geopend van 12.00 uur tot 19,00 uur. In het weekend en op feestdagen sluit het park om 22.00 uur.
Op dinsdag is het park gesloten, uitgezonderd als het op een feestdag valt of in een Maleise schoolvakantie.
De toegangsprijzen zijn voor volwassenen RM21 en voor kinderen RM16.

 

Naast de speciale attracties, zoals Tube Raiders (een lange glijbaan - zie hierboven), Cliff Racer (een attractie met mijn-wagentjes) en de Jungle Wave Bay (golfslagbad met negen verschillende golven), heeft het park ook een Tiger Valley, waar op een eiland drie volwassen tijgers leven in hun natuurlijke omgeving. Dit is het eerste in zijn soort in MaleisiŽ.  Het is de verblijfplaats van de Siberische tijgers Sultan en Jessie (en van haar njarige welpen: Lovie en Rock) en de Siberisch-Bengaalse tijger Raima, die drie welpen heeft en onlangs geboren zijn. Hun namen zijn: Azian. Aqila en Putra.

Een andere speciale attractie een bad, dat helemaal gevuld is met het mineraalwater uit de warme bronnen van Tambun, die bekend staan om hun geneeskrachtige werking. Wanneer je je nog minder wilt inspannen, kun je je laten meedrijven op de Adventure River, die dwars door het pretpark stroomt. Drijvend op een band krijg je een prachtige impressie van het park. Je krijgt het gevoel, dat je in een verloren beschaving bent, oftewel in de film van Indiana Jones en  Raider of the Lost Arc.
In de Adventure River kom je grote golven tegen en stroomversnellingen.

Het traject is zo'n 600 meter lang. en je komt langs oude ruines en er is rook en lichteffecten. Je hoort geluiden van apen, olifanten en insecten.
Wil je iets meer opwindend, ga dan naar de Cliff Racer; een supersnelle glijbaan, waar je met z'n tween op een band vanaf glijdt. De Explora Bay is meer voor kleinere kinderen. Hier zijn kleine glijbanen en fonteinen.

 Eťn van de meest favoriete attracties is hier de "tipping bucket". Een bak met water, die langzaam volloopt en zich dan uitstort over iedereen, die zich hieronder bevindt.
De "jungle Wave Pool" heeft golven, die tot een meter hoogte kunnen komen. Er zijn hier zeven verschillende golven. Aan de andere zijde van dit golfslagbad gaat het avontuur verder met de "Tube  Raiders". Verschillende glijbanen met een lengte van 113 tot 115 meter, die uitkomt in een zwembad. Het meest opwindende van attractie is, dat het helemaal donker binnen is. Natuurlijk zijn er ook eetgelegenheden, wanneer je honger krijgt.

Lost World of Tambun

Lost World of Tambun
@ Sunway City Ipoh
Tel: 05-545 8228
Fax: 05-548 6868

 


Lost World Hotel

Gesitueerd in de gezellige wijk Tambun, geniet Lost World Hotel een goede reputatie onder reizigers met een interesse in defamilievermaak, bezichtiging van bezienswaardigheden, spa's centrum van Ipoh. Vanuit hier kunnen gasten genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Gasten kunnen zich vermaken met touren naar de topattracties van deze stad, inclusief The Lost World of Tambun, Rots klimgebied, Kinta Stad Winkelcentrum.
Profiteer van de ongeŽvenaarde services en voorzieningen bij deze accommodatie in Ipoh. Deze accommodatie biedt ter plaatse vele faciliteiten die zelfs de meest veeleisende gasten zullen tevredenstellen.
Het hotel biedt 174 prachtig ingerichte kamers voor gasten, velen zijn inclusief plasma tv, internet (draadloos), draadloos internet (gratis), rookvrije kamers, airconditioning. De accommodatie biedt talrijke recreatieve mogelijkheden, zodat u voldoende te doen heeft tijdens uw verblijf . Lost World Hotel is een slimme keuze voor mensen die naar Ipoh reizen, een ontspannen verblijf is gegarandeerd.

Meer informatie en foto's: Lost World Hotel |klik nu|

 


 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite