MALAYSIA
SITE

 
Singapore

-- Singapore - Airport
-- Singapore - City
-- Singapore - Hotels
-- Singapore - Oostkust
-- Singapore - Johor Bahru
-- Singapore - KL
-- Singapore - KL per trein
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
MaleisiŽ Specialisten
MaleisiŽ met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Van Singapore naar Kuala Lumpur

 Changi Airport - Singapore


Vanaf de Luchthaven in Singapore

Changi International Airport ligt in het oosten van Singapore en er bevindt zich een MRT (de metro, Mass Rapid Transit) station in Terminal 2. Met de MRT kan je gemakkelijk door heel Singapore reizen.

Om met de bus naar Kuala Lumpur te komen heb je twee mogelijkheden: je kan in Singapore opstappen, of eerst de grens over gaan en dan in Johor Bahru, MaleisiŽ opstappen. Opstappen in Singapore is gemakkelijker, alleen rijden er minder bussen vanaf Singapore naar Kuala Lumpur (dus je moet misschien iets langer wachten op een bus) en de prijzen liggen hoger. Veel bussen die vertrekken vanuit Singapore rijden via Johor Bahru, waardoor het qua tijd zeker niet sneller is.

MaleisiŽsche bussen zijn over het algemeen modern, veilig en comfortabel. Op de route van Singapore/Johor Bahru wordt meestal ook gestopt voor een maaltijd van een half uur. De totale reistijd bedraagt realistisch gezien 8-9 uur per bus vanaf Changi International Airport. Als je na 16:00 in Singapore land is het niet meer verstandig om direct naar Kuala Lumpur te gaan, vooral als je geen logeeradres daar hebt omdat je dan na middernacht aankomt en dan geen gedonder wilt hebben met volle hotels en vervelende taxiís. Als je ís ochtends vroeg aankomt in Singapore is het ideaal, omdat je dan heerlijk de hele dag in bus kan slapen en ís avonds al Kuala Lumpur kan gaan verkennen.
Voor hen die om middernacht aankomen, is hier een lijst met goede hotels in Singapore:<klik>.


MRT - Singapore

 

Visa

Nederlanders krijgen op Changi International Airport automatisch een visum van 30 dagen voor Singapore.
Als je over land aankomt 14 dagen. In Johor Bahru krijgen Nederlanders voor MaleisiŽ automatisch 3 maanden maar soms ook 1 maand als je erg veel tussen MaleisiŽ en Singapore heen en weer reist (een visum truck). Voor Belgen geldt hetzelfde.

Geld/Pinnen

Singapore heeft de Singapore Dollar (S$), MaleisiŽ de Maleise Ringgit (RM), de wisselkoers is ongeveer S$ 1 = RM 2,20. Over het algemeen kan je aan de snelweg in MaleisiŽ met Singapore Dollars betalen, echter met aanzienlijk koersverlies. Het meest kosteneffectief is om in Singapore een redelijk hoog bedrag te pinnen (dit vanwege de vaste transactiekosten) en dan in Johor Bahru met de overgebleven Singapore Dollars MaleisiŽsche Ringgit te kopen, omdat daar de koers erg scherp is. Ga in Johor Bahru geen euroís wisselen. MaleisiŽsche Ringgit kan je niet in Singapore kopen of gebruiken, je kan echter in zowel MaleisiŽ als Singapore bij de meeste pinautomaten met je Nederlandse (Maestro) pinpas de lokale munteenheid pinnen.

Een lokale lunch op een busstation kost in MaleisiŽ ongeveer RM 5, in Singapore S$ 5. Minimale transportkosten van Changi International Airport naar Kuala Lumpur zijn ongeveer S$ 20 (via Singapore Lavender Street) of S$ 15 / RM 30 (via Johor Bahru Larkin).

Singapore, Lavender Street

Naar het station: half uur, S$ 2,40

Naar Kuala Lumpur: 6 uur +, S$ 15

Neem de MRT vanaf Changi Airport (EW29) naar Lavender (EW11), het is een directe verbinding. Een enkele reis kost S$ 1,40 en duurt een klein half uur. Op MRT kaartjes betaal je in Singapore S$ 1,- borg die je bij aankomst weer terug kan krijgen bij de kaartenautomaat. Treinen rijden tussen 06:00 en middernacht.

Op het Lavender MRT station heb je twee uitgangen, neem die naar Lavender Street (uitgang B) en loop ongeveer 500 m door. Aan je rechterhand is dan het busstation op de hoek van de T-kruising.

Transnasional heeft 8 Ďeconomyí bussen per dag naar Kuala Lumpur voor S$ 14,95. De Ďexecutiveí bussen (nieuwere bussen met grotere stoelen) rijden vier keer per dag en kosten S$ 30. Er zijn op Lavender Street ook nog andere busmaatschappijen vertegenwoordigd. Als je even moet wachten, vlakbij het busstation is een goed foodcourt waar je de lokale delicatessen al kunt proberen! Je koffers kun je meestal wel veilig achterlaten bij het kantoortje waar je de kaartjes gekocht hebt.

 

Johor Bahru, Larkin

Naar het station: twee uur, S$ 3,10

Naar Kuala Lumpur: 5 uur +, RM 20 = S$ 9.

Neem de MRT vanaf Changi Airport (EW29) naar Kranji (NS7). Je kunt daarvoor het beste overstappen bij Jurong East (EW24/NS1) omdat je hier geen trappen op of af hoeft om naar de volgende trein te komen. Een enkele reis kost S$ 1,80 en duurt ongeveer een uur.

Voor het Kranji MRT station stopt bus 170 die naar het Larkin busstation in Johor Bahru rijdt, dit kost S$ 1.30. De grensovergang is vrij simpel. De bus arriveert bij Woodlands checkpoint in Singapore, waar de passagiers uitstappen, door de paspoort controle gaan en vervolgens beneden weer in de volgende bus 170 stappen. Je hoeft je niet te haastten want de bussen rijden de hele dag door, bewaar alleen je buskaartje. Dan ga je met de bus de causeway over en aan de MaleisiŽsche kant van het water stap je weer uit, ga je door de paspoort en douane controle en stap je weer in om je reis naar het grote drukke Larkin busstation in het noorden van Johor Bahru te vervolgen, eindpunt van de route. De grens duurt van een half uur tot twee uur of meer, afhankelijk van wanneer je er bent. In het weekend, op feestdagen en tijdens spitsuur kan het even duren, maar meestal duurt het niet veel langer dan een uur. Er is een aparte busbaan die het gelukkig allemaal een stuk sneller maakt.

Woodlands Checkpoint
Woodlands checkpoint

Als je uit bus 170 stapt met je witte gezicht zul je al snel een bus naar Kuala Lumpur aangeboden krijgen. De normale prijs is rond de RM 20. Je kan ook zelf bij de loketten van de verschillende kantoren rondlopen om prijzen en tijden te vergelijken. Grote betrouwbare maatschappijen zijn Transnasional en Plusliner. Bussen naar Kuala Lumpur vertrekken de hele dag door om het half uur of nog vaker. Op het Larkin busstation is uitgebreide eetgelegenheid.

Aankomst Kuala Lumpur

Bijna alle bussen komen op het Pudu Sentral busstation aan, in het hart van Kuala Lumpur, net ten oosten van Chinatown. Vlakbij zijn veel goedkope hotels en guesthouses. Achter het busstation is het Plaza Rakyat LRT station en op loopafstand bevindt zich het Masjid Jamek LRT station dat een directe verbinding heeft met het KL Sentral station en ook de Twin Towers in het Kuala Lumpur City Centre (KLCC).

 

Larkin busstation in Johor Bahru
Larkin busstation in Johor Bahru

 

Gemakkelijk je Busticket boeken op:

 

Gemakkelijk je Treinkaartje boeken op:
cheap booking
klik op deze banner voor reservering

 

AFSTAND VAN JOHOR BAHRU NAAR KUALA LUMPUR

    Johor
0 km Pasir Gudang (Route 3 to Kota Tinggi)
1 km Pasir Gudang (256)
7 km Kempas (255)
11 km Kempas
13 km Skudai (Route 1 to Johor Bahru) (254)
15 km Skudai (Link to 2nd Crossing)
19 km Senai
28 km Kulai (252)
33 km Kulai - Up & Down
41 km Sedenak (250)
54 km Simpang Renggam - Up & Down
59 km Simpang Renggam (247)
72 km Machap (245)
74 km Machap RSA - Down
75 km Machap RSA - Up
80 km Ayer Hitam (244)
94 km Yong Peng - Selatan (242)
99 km Yong Peng - Utara (241)
105 km Yong Peng - Down
108 km Yong Peng - Up
135 km Pagoh RSA- Down
142 km Pagoh RSA (238)
146 km Pagoh RSA - Up
165 km Tangkak - Up & Down
169 km Tangkak (235)
184 km Kampong Bemban - Down
185 km Kampong Bemban - Up
195 km Ayer Keroh
205 km Ayer Kerah RSA - Down (Ayer Keroh Overhead Restaurant)
210 km Ayer Kerah RSA - Up
217 km Simpang Ampat (227)
224 km Pedas/ Linggi Vista Point
225 km Pedas/ Linggi - Up
230 km Pedas/ Linggi  - Down
237 km Pedas/ Linggi Vista Point
240 km Pedas/ Linggi (223)
248 km Senawang - Down
249 km Senawang - Up
256 km Senawang (220)
259 km Port Dickson
262 km Seremban (218)
272 km Sungei Perk RSA - Up
274 km Sungei Perak RSA - Down
280 km Nilai (215)
283 km Nilai North to NSE Central Link
287 km Nilai Up & Down
296 km Bangi (212)
302 km Kajang (210)
304 km UPM (209)
306 km Serdang -Up
308 km Serdang - Down
310 km Sungei Besi
320 km Kuala Lumpur

 

Google

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2019 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite