Kip in Pindakokossaus

Wat je nodig hebt:
600 gr kipfilet, in plakjes gesneden
2 eetlepels aardappelmeel
3 eetlepels olie
2,5 cm verse gember, geschild en gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 theelepel cayennepeper
2 eetlepels pindakaas
0,5 eetlepel sambal
4-6 lente-uitjes, kleingesneden
3 dl dunne kokosmelk (santen)
1 theelepel suiker
1 eetlepel (vissaus) of 1 theelepel zout
pinda’s, grof gehakt
koriander, grof gehakt
slablaadjes
reepjes komkommer
Bereiding
Rooster
koriander, kardemom, anijs, jinten, peper, kruidnagel, kaneelstokje
en de blacan in een droge pan op laag vuur onder voortdurend om
scheppen,totdat de specerijen geurig en bruin zijn. Maal ze fijn
in een vijzel of ( wel gemakkelijker ) in de keukenmachine. Schil
de laos en de gember en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd de
sjalotten,knoflook en de pepers. Plet met iets zwaars het
uiteinde van de serai, zodat de geur en smaak goed vrij komen.
Giet de santen in een pan en vul de hoeveelheid vocht met wat
water aan tot ongeveer ½ liter. Breng aan de kook en laat
zachtjes sudderen terwijl je alle kruiden en specerijen
toevoegt. Leg de kip erbij en voeg het zout en de suiker en
tamarinde toe. Laat net zolang sudderen tot de kip gaar is en de
saus bijna helemaal is droog gekookt. Maak het zonodig op smaak
af met wat zout.
Bron: tastyweb.nl