THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Maleise Kippensoep
-- Sweet and Sour Chicken
-- Inche Kabin
-- Chicken Bang Bang
-- Ayam Opor
-- Ayam Berempah
-- Ayam Masak Merah
-- Ayam Goelai Ketjap
-- Kip met Pindakokossaus
-- Ayam Goreng Pandan
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Maleisië Specialisten
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Maleise Kippensoep

Kippensoep

 

Wat je nodig hebt:

350 gram kipfilet, in blokjes
2 eetlepels olie 
zakje Tjap-tjoy-mix  van ca. 400 gram
1 blikje kokosmelk (klappermelk 400 milliliter)
1/2 pak mihoen (250 gram)
1/2 eetlepel groene Thaise currypasta 
3 eetlepels Thaise vissaus

Bereidingswijze:

We verhitten in een wok of braadpan de 2 eetlepels olie.
Nu gaan we de kip op een hoog vuur ca. 2 minuten bakken.
De groenten toevoegen en nog ca. 2 minuten mee laten bakken.
De currypasta erdoor scheppen.
De kokosmelk en 5 deciliter water erbij schenken en aan de kook brengen.
De soep nog ca. 3 minuten koken.
Intussen in een pan water aan de kook brengen.
De noedels ca. 15 seconden laten koken en uitlekken.
De noedels over vier diepe borden verdelen.
De soep op smaak brengen met de vissaus en op de noedels scheppen.

 



Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

Bron: gratisrecepten.nl

 

 

Google

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite