THE
MALAYSIA
SITE

 
 
Maleise Keuken
-- Satay
-- Satay Saus
-- Daging Masak Asam
-- Semoer
-- Kurma
-- Beef Rendang
-- Babi Lemak
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melakka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Maleisië Specialisten
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 



 

Satay

Satay

Satay (saté) wordt in Maleisië veel gegeten. Het verschilt enorm met de saté, die u bij uw "Chinees op de hoek" haalt. Ten eerste zijn de stukjes kip veel kleiner en in de satésaus zitten nog kleine stukjes pinda. Het is niet de pindasaus, die u in de supermarkt koopt.
Als u saté in een restaurant of eetkraampje bestelt, zal men vragen, hoeveel stokjes u wilt. Ze worden namelijk per zes of per dozijn (dozen) verkocht. U kunt dan ook kiezen tussen kip of rundvlees. Een enkele keer kunnen ze ook saté van de geit (gambing) of lam aanbieden.
De saté wordt geserveerd met pindasaus, blokjes plakrijst, komkommer en ui.

 

 

Wat je nodig hebt:

  • 350g kipfilet (je kunt ook lamsvlees of rundvlees gebruiken)

  • 2 eetlepels kurkuma (poeder)

  • 1/3 theelepeltje koriander

  • 1 stengel citroengras

  • 3 pepers (chilies)

  • 3 sjalotjes

  • 2 kemiri noten

  • 1/2 stukje trassi

  • 1/2 kopje kokosnootmelk

  • 1/3 theelepeltje jintan manis (anijspoeder)

  • 1/3 theelepeltje jintan putih (komijnzaad)

  • suiker, zout en peper naar smaak

Bereiden

1. Snij de kip in kleine stukjes.
2. Doe in een blender en maal fijn: de grof gesneden pepers, sjalotjes, citroengras, trassi en maak er een gladde pasta van. Giet het in het een schaal en doe er nu de specerijen, kokosmelk en suiker bij.
3. Roer nu de kip erdoor, totdat alles onder de marinade zit. Laat nu de marinade voor minstens een half uur intrekken (u kunt het ook een nachtje laten staan).
4. Rijg nu de stukjes saté aan een stokje en grill ze boven houtskool. Ongeveer 5cm boven het gloeiende houtkool en doe dit ongeveer 5 - 8 minuten tot de kip gaar is. Smeer de saté tijdens het grillen aan elke kant in met olie.

De satay wordt opgediend met pindasaus, blokjes rijst, komkommer en uien

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite